Burada çizim yapma şansım pek yok, kaldıki orada en kuzey en güney diye bir durumda yok ki? Niye yanılıyorsun bunu çözemiyorum. 2 tane yol var senin tabirinle biri kuzey biri güney. Her ikiside her iki işletmeye gidiyor
ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu çizime göre orada hiçbir 3. yol yok, dolayısı ile güneydemi kuzeydemi bilemiyorum, zaten adamlar yht için değil normal trenler için ayırıyorlar aslında, senin verdiğin o alıntıdan bu sonuç çıkar.
Burada çizim yapma şansım pek yok, kaldıki orada en kuzey en güney diye bir durumda yok ki? Niye yanılıyorsun bunu çözemiyorum. 2 tane yol var senin tabirinle biri kuzey biri güney. Her ikiside her iki işletmeye gidiyor
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
abi o zaman bunlar 2 farklı olay düşünüyorlar. klasik tcdd ve tüp geçit. tcdd tüp geçitin asıl sahibi değil. tüpün asıl sahibi başka bir kurum. ör. amrmaray a.ş. tcdd bu kuruma başvuracak. tüpten ne zaman geçebilirim diye. kurumda ne cevap veriyorsa o olacak. şimdi abzı senaryolar var ama kesin bir şey yok. özetle tcdd diğer uluslararası trenler gibi tüp kurumundan izin isteyecek tüpü kullanmak için. ne kadar izin alabilri muamma. tamam kafamda oturdu artık. tüp tcdd işi değil.
-
Hakan
- Kadrolu Personel
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Eh orada bir 3. hat olmadığına göre böyle bir sıkıntı yok zaten
onun için öyle diyorum. Diğer taraftan evet haklısın ama kuzeyde olsa bu seferde Haydarpaşa'ya girişi aynı sorunu yaşayacak? Yani takılacak bir şey yok güneydede olsa kuzeyde de olsa atarlar bir kruvazman makas ya da ingiliz makas olay çözülür, işletenler düşünecek o kısmınıda.
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Çizimde bir şey görünmüyor, küçük zaten seçilmiyor iyi. Ben salladım makas isimlerini daha başka şekilde de çözülebilir ama diyorum ya orada 3. bir yol görünmediği bir sıkıntı yok muhtemelen bu çözüm Söğütlüçeşme civarında halledilecektir, Söğütlüçeşme'den Ayrılıkçeşme'ye çıkışta bu makas işi halledilecektir diye düşünüyorum.
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ray falan derken deneme amaçlı bir de sürüş için her zamanki gibi yaklaşık ortalama inşallahlı maşallahlı bir de tarihimiz olmuş, herkese hayırlı olsun. Ne işe yarayacaksa, sırf bakın denizin altından geçtik demek için. Yarım işle hava atmak sade bizim millete has herhalde, yine de hayırlı olsun.
http://www.haber7.com/haber/20120309/Ma ... i-oldu.php
http://www.haber7.com/haber/20120309/Ma ... i-oldu.php
Binalı Yıldırım, Marmaray Projesi'nin de devam ettiğini, 2013'ün sonunda tamamlamayı hedeflediklerini, şu anda ray döşeme işlemlerinin sürdüğünü belirtti.
Deneme sürüşünü mart ayında Başbakan yapacak.Resmi açılış ise 29 ekim 2013'te yapılacak.