ist-M.03:03 » M1B Otogar-Kirazlı (Halkalı) Metrosu 1.Etap

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 23 Şub Prş, 2012 22:51

Höyt be, sanal test yapmışlar yine. En büyük biz valla.

Berlin’de sokmayacaklar bizi, bak söylemedi deme! :D

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Şub Prş, 2012 23:03

Öyle bir engel var ise bilemem, duyduğun bir şeyler varsa söyle Smile bence engel olacağı bir durum yok çünkü yeni ayak için mesafe var gibi ama doğrusunu inşaat mühendisleri bilir. Yapılsın göreceğiz.
duyduğum şey kadir bey temel atma töreninde otogar kavşağındaki yarım viyadük yıkılacak demişti. buradan yola çıakrak viyadüğün tamamen yıkılacağını düşünebilirmiyiz?

ikincisi; otogardan gelirken, depo yolu belli bir noktaya kadar gelecek. alçalma noktasından itibaren yol kesilecek. kesim yerinden itibaren viyadük inşaatı başlayacak. ve peronun bu tarafına gelecek.

özetle depo yolu ile yeni viyadük aynı anda olamıyor.

en güneydeki kör viyadük tümden iptal.

tahminlerim böyle

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Şub Cum, 2012 00:06

duyduğum şey kadir bey temel atma töreninde otogar kavşağındaki yarım viyadük yıkılacak demişti. buradan yola çıakrak viyadüğün tamamen yıkılacağını düşünebilirmiyiz?
Kadir Bey oradaki altgeçit karayolu inşa edildikten sonra yeni bir viyadük için ayakların nasıl çakılacağınıda söylediyse yapılabilir tabii ki.
ikincisi; otogardan gelirken, depo yolu belli bir noktaya kadar gelecek. alçalma noktasından itibaren yol kesilecek. kesim yerinden itibaren viyadük inşaatı başlayacak. ve peronun bu tarafına gelecek.
Ben bundan hiçbir şey anlamadım, ama anladığım kadarı ile öyle bir şey yok? Niye olsun ki yıllarca orada bir viyadük ve bu yol vardı, şimdi daha açıktan bir viyadük yapılacakken bu yolun zararı ne?
özetle depo yolu ile yeni viyadük aynı anda olamıyor.
Kim diyor? Sen tahminmi ediyorsun, birilerindenmi duydun?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Şub Cum, 2012 11:03

bir yerlerde konuşulduğunu hatırlar gibiyim ama net değilim. nerde konuştuk burdamı yazdık uzunz aman oldu. ancak tahminlerimi yazayım. şimdi eski hat otogar'dan esenlere gelince viyadükten gelirken, eski istasyona yaklaşınca yol alçalmaya başlıyordu dimi? tam bu alçalma noktasından yolu kesip, alçalma olmadan, yeni viyadük yapıp yeni istasyona ulaşılabilir.

eski viyadük kör kalır yine.

haritada çiziktirmeye çalıştım

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Şub Cum, 2012 12:52

Bende sana şöyle bir şey yazayım, orada Esenler giriş için kullanılan yol kapatılacak, bunun için biraz daha geride yeni bir giriş inşa ediliyor, okul duvarı geri çekilmiş, yolda düzenleme var. Tüm bunlar zaten yaklaşımı yanlış olduğu için iptal edilen viyadüğün daha dar ve sert bir açı ile istasyona girişi içinmi yapılıyordur, yoksa istasyon çıkışına bakarak daha geniş açı ile dönecek daha doğru bir viyadük için mi?

Bence ikincisi.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Şub Cum, 2012 14:04

hımm, o zaman şöyle bir şey olacak sanki. gerçek hayatta 1 söylemeye anlıyom da, internette en az 3 kez söylemen lazım esat :) internette en az 10 sekme açık. hepsine yetişmem lazım :) o yüzden dikkatsiz olabilirim.

Resim

NucLeaR

Mesaj gönderen NucLeaR » 09 Mar Cum, 2012 21:40

Merhaba arkadaşlar sizlere sormak istediğim bir şey var ben otogarın esenler yaya çıkışın'daki yaya üst geçitin dibindeki büyükşehir gazete büfesi işletmeliğini yapmaktayım ve bugüm burda bazı çalışmalar yapıldı ve sonrasında o çalışmaları yapan arkadaşlardan bir işçisi benden sigara almaya geldi ve hemen bizim işletmekte olduğumuz büfenin arkasındaki duvar yıkılacağını söyledi ve oraya köprü ayağının geleceğini dile getirdi fakat köprü ayağı arkamızdaki duvarın ilersindeki toprak bölgeye koyulacağını söyledi 15 gün içersinde yapılacakmış fakat bize bi ihbarname gelmedi büyükşehir kültür aş'ye bağlı olduğumuz için orayla irtibata geçtik bize yazı gelmesi gerekiyor denildi ama genede kafamı kurcalayan şey bize gelen arkadaşın 15 gün içersinde duvarın yıkılacağı büfenizi 200 300 metre öne alın gibisinden sözlü bir deyişte bulundu kafamız karıştı anlıyacağınız bu çalışmayı yapan arkadaşlarımıza nasıl ulaşabiliriz lütfen yardımcı olurmusunuz bu konuda bilgi almak istiyoruz şimdi koyacağım resimdeki kırmızı okla gösterdiğim yer bizim işlettiğimiz gazete büfesi ve arkasındaki duvarıda göreceksiniz bilgisi olan bu konuda bize yardımcı olursa veya bu çalışmayı yapan arkadaşlarımıza ulaşmak için ne yapabiliriz bilgilendirirseniz çok sevinirim.Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Mar Cum, 2012 22:38

Öncelikle hoşgeldiniz diyeyim, sonrasında şunu da belirteyim geçen Mehmet de bir iki sefer sordu benim elim gidip bir türlü çizemedim ama daha öncedende yazdığım gibi eski viyadüğün yeni yapılan hatta göre konumu yanlıştı dolayısı ile yeniden yapılması gerekiyor fakat bu yapım sadece okulun oradaki yıkılan kısımmı yoksa tamamı mı bilmiyordum, geçen bir takım şeyler duymuştum ki zaten Mehmet'te Başkan Topbaş'ın yarım viyadüğünde yıkılacağını haber verdiğini yazması ile netleşti.

Büyük ihtimal ile yarım viyadükte yıkılarak yenisi yapılacağı doğru ama bu inşaat işi sizi ne kadar etkiler bunu bilemem, yani ayak nereye konulacak, konulsa size zararı ne olur, ben en fazla ayak için kazıkların çakılması sırasında sıkıntı yaşanır diye düşünüyorum ama bir de acaba viyadük sizin üstünüzden mi geçecek konusu var? Kültür A.Ş. ye bir bildirim yapılmasa bile size yapılmış olması gerekirdi diye düşünüyorum, çünkü pek çok yerde bu tip çalışmalar öncesinde kapatma, yer değiştirme ya da tamamen kaldırılma olacaksa bu önceden bildirilir, bildirilmesi gerekir. Diğer türlüsü sizin hakkınıza tecavüz, ha ülkemizde mahkemede bu tip hakların ne kadarı geri alınır nasıl kazanılır malum tartışmalı, mahkemeler uzun sürer.

Ama ben sizin büfenizi etkileyecek bir şey olduğunu düşünmüyorum, bu sebepten size bildirim yapılmamış olabilir, belki en fazla viyadük sizin üzerinizden geçer ise, bu yerleştirme işlemi esnasında ki bu da gece yapılacaktır sizden dükkanınızı kapalı tutmanızı isteyebilirler (güvenlik nedeni ile) başka bir ihtimal benim aklıma gelmedi.

Benim önerim İstanbul Ulaşım A.Ş. ile irtibata geçin, 0212 568 99 70 ten ya 444 00 88 den, durumu izah edin. Projeyi muhtemelen Ulaşım A.Ş. yapmıştır, zaten size çok yakın belki davet ederler, en azından Halkla İlişkiler bölümünde birebir bir bilgi alabilirsiniz, ya da size Büyükşehir'de ulaşmanız gereken birimin irtibat bilgilerini verebilirler, bunu da bir an önce yapın derim zaman hızlı geçiyor. Ola ki, bildirim konusu gözden kaçırılmış falan olup son dakika da size sürpriz çıkmasın.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Mar Cum, 2012 23:31

Şöyle açıklayalım

Resim

Kırmızı mevcut Esenler hattı, Lacivert depo yolu, Sarı yapılacak yeni viyadük 1. ihtimal, Turuncu yeni viyadük 2. ihtimal.

Şimdi 1. ihtimal olursa zaten sizi etkileyen bir şey yok bence, eğer ikinci ihtimal ise o zaman sizin dükkanın üstünden geçer viyadüğün ayağı ne kadar etkiler bilemem :) sonuçta inşaat mühendisi değiliz.

Diğer taraftan sol alttaki İbrahim Turan Lisesinin duvarının yıkılarak okula yaklaştırılması, ayrıca resimdede görülen araçların dönerek okul önündeki yola giriş yaptığı dönüşte iptal ediliyor ve biraz daha geriye yenisi yapılıyordu, bu durumda ben bir ayağında o dönüş civarına geleceğini düşünüyorum, bu yüzden çıkarımım 2. ihtimalin daha yüksek olduğu.

Bir de yanlış anlaşılmasın ama size bu bilgiyi böyle paldır küldür veren işçiye ne kadar itibar etmek gerekir ise benim çıkarımımda aynı kefede olabilir :) Ben sadece diğer arkadaşların ve sizin verdiğiniz bu yeni bilgi ışığında yeni viyadüğü resmetmeye çalıştım, içeriden bu konuda net bir resmi bilgi alamayabiliriz, bunu sizin daha önceki mesajda belirttiğim şekilde yapmanız daha doğru size bilgi verebilirler çünkü 1. derecede etkilenme durumunuz var.

NucLeaR

Mesaj gönderen NucLeaR » 10 Mar Cmt, 2012 00:25

evet esat bey bizimde tahminlerimize göre 2. seçenek ordaki çalışmaları görüyoruz devamlı gelip gidiyorlar hatta geçenlerde zemin etüdü yapıyorlardı yani üstümüzden geçeçeği kesin fakat arkamızda duvar olduğu için o duvarı yıkacaklar haliyle biz ileri geri oynuyacağız.

Bugün ulaşım aş'ye gittim şef ragip bey vardı bide haritacı kerim bey bunların isimlerini verdiler fakat ragip bey yerinde yoktu kerim beylede guvenlikten telefonla konuşabildik yüzyüze konuşma imkanı olmadı ben kendısıne telefonda durumu anlattığımda kendisi bizimle alakası yok oranın iett'ye bi sorun gibisindne cümle kurdu bende içimden ne alaka cümlesini kurdum herneyse sonuçta neolursa olsun bana kağıt gelmeden bi işlem yapılmaz herhalde veya kültür aş'ye ihbarname gelmeden bi işlen yapılmaz sanırım bide merak ettiğim bu 2. dediğimiz olacaksa sizce tahminen ne kadar sürer bu çalışma

NucLeaR

Mesaj gönderen NucLeaR » 10 Mar Cmt, 2012 00:30

bide 2. ihtimalin geçtiği güzergahta büfenin ön tarafında metro ayaklarıyla aynı yukseklıkte yaya üst geçit mevcut oda var yani oda kalkabilir herhalde sonra duraklar var önümüzde sabırla bekliyoruz neler olacağını verdiğiniz numaraları yarın arıyacağım çok teşekkür ederim esat bey yardımınız ve paylaşımınız için..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Mar Cmt, 2012 00:36

İETT ilgileniyor olabilir, çünkü bu hattın inşaatında kontrolör İETT, yani sorumlu kurum İETT. Ben bu iş sonradan çıktığı için projesini Ulaşım A.Ş. yapmış olabilir diye tahmin etmiştim ama değil demek ki. Bilgileri muhakkak vardır ama maalesef bazen ketum olunabiliyor, daha doğrusu sorumluluk alanlarına girmediği için bilgiyi onlar vermek istemeyebilir, bu konuda haklılar diyebilirim.

Siz İBB Raylı Sistem Müdürlüğü' ne bir mail atın durumu izah edin, size İETT'nin ilgilendiğinin söylendiğinide yazın, ayrıca İETT' ye de bir bilgi edinme başvurusu yapın. Normalde tabii ki dediğiniz gibi, bir ihbarname gelmeden çatkapı çık git demek akla mantığa aykırı, yine aklen kanunada aykırı olması gerekir :) ama burası Türkiye demek zorunda kalıyoruz bazen umarım böyle bir olumsuzluk ile karşılaşmazsınız.

Diğer taraftan ikinci seçenek olursa muhtemeldir ki üstgeçitte yıkılarak yeniden yapılacaktır, duraklar ile ilgili bir olumsuzluk olacağını düşünmüyorum orada başka olabileceği uygun bir nokta yok, bir ara o benzin istasyonu kalkacak denilmişti ama bu mümkün olmadı, dolayısı ile durak yeri sanırım oynamaz, üst geçit muhtemelen yer değiştirecek, ya da sadece iniş kısmı değiştirilecektir.

Çalışma ne kadar sürer bir fikir yürütemiyorum açıkçası.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön