ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 20 Şub Pzt, 2012 13:55

alabay yazdı:Biraz bekleyelim. Algı hep psikolojiktir, düz bir çizgi eğri görünebilir. Ayaklar şu an kaba görünüyordur. Ama neye göre? Sonucu görmeden, bilemeyiz. Ben iki istasyonun yapılmamasını iyi bulmuyorum.
hangi 2 istasyon? anlamadım.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 20 Şub Pzt, 2012 14:36

Unkapanı ve opsyonel Perşembepazarı (evet, Şişhane ile Unkapanı arası dar olurdu, ama iki kıyı işte, kentsel bilmemne ile işe yarayabilirdi, ayrıca yarımadada da merkezde bir istasyon ve uçta bir istasyon da az gibime geliyor).

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 20 Şub Pzt, 2012 14:56

perşembe pazarı tarafında istasyon olsa çok iyi olurdu. orada eski binayı yıktılar. alan açıldı. istasyon yapma imkanı doğdu artık. ama artık geç sanırım. olan oldu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Şub Pzt, 2012 21:18

Almanca içinde kaba bir dil derler ama bu konuşamayanların bahanesidir :D:D hohohooh ben köprü ayaklarını gördüm bugün evet çok kabalar ama sanırım bu astar boyası ile alakalı bir durum onlar boyanınca güzel dururlar.

Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 20 Şub Pzt, 2012 21:58

Ama Esat, unutma ki, senin orada Avusturyaca konuşulur, o çok daha noozikk :-) Yani nazik. Almanya’daki dil hakikaten biraz daha sert. Ama kaba demek, gülünç. Berlin’deki dil ürkütebilir ama :-)

Bu köprü ayakları da şu an fikir veremez.

İlginç olan, bunlar bana bir şey hatırlattı … İzmir’de Pasaport’un kuzeyinde, limana doğru böyle garip garip harabe ayaklar duruyordu. Orada bir zamanlar bir viyadük yapacaklardı da, ne için, neden, ne oldu … belli değil. Bilen var mı?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Şub Sal, 2012 09:38

izmirdeki meşhur viyadükler kaldırılacaktı. sanırım bu aralar kaldırılmış olması lazım.

haliç köprüsünün 2 ayağı yerine oturtulmuş. beyoğlu'ndan unkapanı yönüne doğru 1 ve 3. ayaklar konmuş. yanlış mı gördüm. gemide de 2 ayak daha var. buluşmamızda ben 5 demiştim. demek ki yanılmışım. toplam 4 tane varmış.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Şub Prş, 2012 22:03

Tabii bir de şu açıdan bakmak lazım, bunlar taşıyıcı yani asıl yükü tartacaklar, bunları monte ettikten sonra etrafına süslü püslü görüntü verecek kaplamalar ile istediğin görünümü verirsin, yani bittiği zaman daha farklı görünebilir.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Şub Prş, 2012 22:36

mevcut 2 köprünün ortasında her 2 köprüden de yüksekte 1 köprü olacak

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Mar Prş, 2012 19:11

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=20067

Belediye Başkanı Sn. Topbaş'ın açıklamasına göre 2013 yılında köprünün hizmete gireceği yönünde. Ama nasıl bir HİZMETE GİRME? Yani;

1- Köprüyü yaptık bitti,
2- Köprüyü açtık trenler artık kesintisiz Unkapanı-Hacı Osman çalışacak,
3- Herşey tamam Yenikapı-Hacı Osman işletmesi başladı.
“Birileri halen 19 yıl geciktirdikleri bu projeye çomak sokmak istiyor. UNESCO böyle proje yapmadı. Böyle bir talebimizde olmadı. UNESCO zaten proje yapmaz. Orası bir değerlendirme kuruludur. Onların da görüşlerini alarak belediyemizin yapmış olduğu projeyi özellikle Haliç geçişinde çevre şartlarını da dikkate alan en rantabl şekilde ortaya çıkarmaya çalıştık. Bazı itirazlar vardı. Bununla ilgili bağımsız kurullar, iki ayrı bağımsız bilim adamı bir rapor hazırladı. Bu raporları gören UNESCO uygun gördü. Zaten daha önce bize olumlu bir rapor vermişti, bir iki değişiklik istemişti. Metroyu Marmaray ile birleştirecek köprünün iskeleti 2012 itibarıyla ortaya çıkacak. Sistemi göreceğiz. 2013’te hizmete açacağız.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 14 Mar Çrş, 2012 17:51

2013 dediği marmarayın açılacağı 29 ekim 2013 sanırım. 19 ay var yani. köprü iskeleti bu yaz ortaya çıkar. kaba inşaatı 1 senede biter sanırım. kalan sürede de diğer işler, yani ray döşeme, elektrifikasyon, katenr, sinyal vs. işleri bitebilir mi? metroyu sadece şişhaneden köprüye kadar indireceklerse okey. ama köprü-yenikapı arası yetişir mi? gerçi orda da işler bitiyor. tünel birleşme başlamış yenikapıda istasyonla.
Esat yazdı:http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=20067

Belediye Başkanı Sn. Topbaş'ın açıklamasına göre 2013 yılında köprünün hizmete gireceği yönünde. Ama nasıl bir HİZMETE GİRME? Yani;

1- Köprüyü yaptık bitti,
2- Köprüyü açtık trenler artık kesintisiz Unkapanı-Hacı Osman çalışacak,
3- Herşey tamam Yenikapı-Hacı Osman işletmesi başladı.
“Birileri halen 19 yıl geciktirdikleri bu projeye çomak sokmak istiyor. UNESCO böyle proje yapmadı. Böyle bir talebimizde olmadı. UNESCO zaten proje yapmaz. Orası bir değerlendirme kuruludur. Onların da görüşlerini alarak belediyemizin yapmış olduğu projeyi özellikle Haliç geçişinde çevre şartlarını da dikkate alan en rantabl şekilde ortaya çıkarmaya çalıştık. Bazı itirazlar vardı. Bununla ilgili bağımsız kurullar, iki ayrı bağımsız bilim adamı bir rapor hazırladı. Bu raporları gören UNESCO uygun gördü. Zaten daha önce bize olumlu bir rapor vermişti, bir iki değişiklik istemişti. Metroyu Marmaray ile birleştirecek köprünün iskeleti 2012 itibarıyla ortaya çıkacak. Sistemi göreceğiz. 2013’te hizmete açacağız.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Mar Pzr, 2012 01:31

Sanırım diğer ayaklarda yerlerine konulmuş, bu resimde açıdan dolayı bir yanılma yok ise Perşembe pazarı tarafında 2 ayak karada 1 ayak denizde.

Resim
fotoğraf:kent ve demiryolu grubu

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Mar Pzr, 2012 12:11

Ayaklar sadece yerinde mi, yoksa batırma durumları da mı olacak? Bana sağdan sola bayağı bir yükseliş var gibi göründü?

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön