ist-M.03:03 » M1B Otogar-Kirazlı (Halkalı) Metrosu 1.Etap

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Oca Çrş, 2012 21:15

http://www.rayturk.net/?p=2218

Mehmet'in bir tane video desteği ile verdiği haberde Bağcılar istasyonu için çalışmaların bayağı bir gazla devam ettiğini görüyoruz :)
5.4 km uzunluğundaki Otogar-Kirazlı LRT hattının Esenler, Menderes, Üçyüzlü’den sonra 4. istasyonu olan Bağcılar Meydan’daki istasyon inşaatı fiilen başladı. Top-down yöntemi ile yüzeyden istasyon tüneline doğru yapılan çalışmalar için istilak edilen binaların olduğu okulun önünde şaft açılıyor. İş makinelerinin yoğun bir çalışma içine girdiği inşaat dolayısıyla meydan araç trafiğine kapatıldı. Çalışmaların Kasım ayına kadar belli bir aşamaya kadar getirilip Bağcılar’ı başlangıçta durmadan geçerek LRT hattının kısmen hizmete açılması bekleniyor.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 11 Oca Çrş, 2012 21:43

Aksaray diyor resim?

İstilak ile istimlâk denmek istenmiştir herhâlde?

Neden Aksaray–Kirazlı diyorlar hâlâ? Yenikapı–Kirazlı olmayacak mı? Lerete merete diye apışıp kalacaklar o hatlarda, gün gelecek, peronları uzat, kurpları bilmemne et, elektriği ve sinyalizasyonu değiştir … hepsi 3 kata mâl olacak :?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Oca Çrş, 2012 21:46

Hangi resim ne aksarayı? Aksaray-Kirazlı olarak çalışacak ya ondan, Yenikapı sonraki iş, 2015 e falan kalır o yüzden. Son olarak bir iki sefer söylemiştim ha gelecekte ne olur bilemem ama peron uzatma falan olmayacak, olamayacak. Sinyalizasyon için zaten çalışıyordu en son aldığım bilgide, zaten çalışılmak zorunda çünkü iki ayrı hattı bir kesim üzerinde kullanacaksan yeni sinyalizasyon yazılımına ihtiyacın var demektir.

Bak resme şimdi baktım :) arkadaşımmmm, ne resmi konacak olmayan Bağcılar istasyonunun resmimi? :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 11 Oca Çrş, 2012 22:05

başar abi alemsin. :) yaa aksaraydaki metro işte resim. aksaraydan kalkıp bağcılara gelecek. hat aynı hat. istilaki de düzelttim. artı yenikapı-kirazlı işletmesini de ekledim. ama o iş 2014'te falan esatın bildiği gibi. esat bu sinyalizasyon işini kim yaptırıyor? ulaşım a.ş.? kime yaptıracak? bilgin var mı? yani m2 ile falan bi ilgisi var mı? m5 ile? m5'i bombardier yapıyordu.
En son Mehmet Kasım tarafından 11 Oca Çrş, 2012 22:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Oca Çrş, 2012 22:13

Mehmet Kasım yazdı:esat bu sinyalziasyon işini kim yaptırıyor? ulaşım a.ş.? kime yaptıracak? bilgin var mı? yani m2 ile falan bi ilgisi var mı? m5 ile? m5'i bombardier yapıyordu.
detayını henüz bilmiyorum, ama bir kaç ay oldu herhalde o konuda çalışmalar başladı denilmişti, fakat başladı derken hani ihale etme kısmımı başladı yoksa iş verildide çalışmamı başladı onu bilemiyorum ama öğrenirim inşallah. Eski sistemi kuran firma ABB idi ama o dönemde ABB bu işleri hep başkaları ile ortaklaşa yaptı misal araçları SGP den aldı falan, hatta bu o dönem gazetelerinde tartışılmış, kazıklandık mealinde başlıklar vardı :D:D Neyse tabii aslen ABB nin sinyalizasyon yazılımı işi varmı bilmiyorum bakmadım ama onlara yaptırılırmı bilemem, sonuçta tamamen yeni bir iş var ortada.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 11 Oca Çrş, 2012 22:18

işin kapsmaında yeni araç alımı var mı? m1'de yeni araç görecekmiyiz

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Oca Çrş, 2012 22:27

Mehmet Kasım yazdı:işin kapsmaında yeni araç alımı var mı? m1'de yeni araç görecekmiyiz
Bildiğim kadarı ile yok, SGP ler ile devam edilecek. Bir kaç sefer dile getirdim o konuyu bu hat için senin şu iğrenç kutucuklar satın alınmıştı :) gel gelelim hesapsız kitapsız olunca araçlar hatta uymadı, aa aaaaaaaa!!!! İfade için özür dilerim ama sakat doğan çocukta T4 ün kapısına bırakıldı, yüreği bu yavrucuğa kıyamayan T4 onu sahiplendi ve bugünlere getirdi, inan bana araç gelebileceği en iyi noktaya geldi ama bunda üreticinin payı yok, bütün çaba, özveri ve başarı ulaşım a.ş. de bu konu ile ilgilenen arkadaşlarındır.

Bu araç konusu aklımda zaten bak kaç gündür danışacağım birisine sallıyordum yarın halledeyim, benim bildiğim T1-T2 birleşiminden sonra boşa çıkan KTA lar T4 e yönlenecekti, bu durumda oradan da boşa çıkan SGP ler olacak ve bunlarda bu hatta gelecekti, sayı yeter diye söylenmişti ama sözlümü yazılımı öğrendim bunu hatırlamıyorum ve şimdi devasa mail kutusunu kurcalayamam :D

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 11 Oca Çrş, 2012 23:00

t4'te kta'ya bindim ben geçen. 1 ay oldu olmadı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Oca Çrş, 2012 13:02

İBB istasyon isimleri ile ilgili bir güncelleme yapmış gibi, bir değişiklik olmazsa böyle
Esenler İstasyonu: Geçici kabul eksikliklerinin tamamlama çalışmaları yapılmıştır. Hemzemin bölgesine ait beton ve demir donatı işlerinin %100ü tamamlanmıştır. Esenler Viyadüğün ile ilgili proje çalışmalarına devam edilmektedir.

Menderes İstasyonu: Top down yöntemi ile inşa edilen bu istasyonda peron kat betonarme imalat çalışmalarına devam edilmiştir. İstasyonda acil çıkış merdiveni kalıp donatı montajı, çelik kolon donatı montajı 10-19 aksları arası peron altı perdeleri epoksi ile filiz ekimine başlanılmıştır.

Üçyüzlü İstasyonu: Kaba inşaat çalışmaları ve giriş-çıkış yapıları da tamamlanmıştır. İstasyonda, süpürgelik imalatı ile bilet holü katı suni mermer imalatı yapılmıştır. Beton kaplama imalatına devam edilmektedir.

Bağcılar Meydan İstasyonu: İstasyonun yer teslimi yapılmıştır. Bağcılar Meydanı panolar ile çevrilerek araç ve yaya trafiğine kapatılmıştır. Top down diyafram duvar imalatları devam etmektedir.

Kirazlı İstasyonu: İstasyonda mimari ve elektromekanik işlere devam edilmektedir.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Oca Çrş, 2012 13:08

üçyüzlü olması iyi olmuş

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 22 Şub Çrş, 2012 10:39

esenler yeni istasyon bugün açılacakmış. uğur söyledi.

http://www.rayturk.net/esenler-yeni-met ... -aciliyor/

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Şub Çrş, 2012 15:18

:) varya aşağıdaki linke bir bakarmısınız, gül gül öldüm ya. ESENLER İSTASYONU AÇILDI, vay canına korkunç doyurucu harika bir haber yapmışlar.

http://www.ulasimas.com/default.asp?pag ... ocess=read

tabi şimdi ben bunu yayınladıktan sonra içi doldurulur ise bilemem çünkü tam şu anda kurum tarafından yazdığım mesajın okunduğunu biliyorum :D içindeki metin sadece şu:
Esenler istasyonu hizmete açılmıştır.
Bu haberi geçen hafta almıştım zaten ama gün belirtilmediği için önemsemedim ve unuttum, iyi olmuş açılmış güle güle kullanılsın.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön