Aslında evet, en geç Cumhuriyet kuruluşundan sonra bayağı hızlı bir şekilde Almanya'da/Avrupa'da ne kanun ve teknik varsa, Türkiye'ye de taşındı geldi. Gelmeyen tatbikatı ve kafa, öyle görünüyor

Yani, bu olaya inanmak valla zor geliyor bana!
Okey, madem örnekliyoruz. Ben senin örneğini açayım. Senin o köprün doğrudur, 7,5 ton yüklü ağırlık geçecek şekilde diye lanse edilir, ama teoride daha fazlasınıda teknik olarak taşıyabilir. Ama o köprünün girişinde şöyle bir tabela konulur:Burada köprü 7,5 tona kadar tutar dediler mi, o 20 tona kadar da tutar, ama tutmazsa da, senin problemin, onların değil.
Gerekçe bu ise eyvallah ama bence yine yeterli bir gerekçe değil, o tüneli kapatıp yapılan masrafı çöpe atacağıma, metrobüs için karşı istikamette bir tünel yol yapar o tünelden daha ileride bir yerde yolun ortasına çıkartırdım, hemde "Bak ben daha teknolojiğini yaptım, naaaaberrr?" diye hava atardım, ama ben yapmıyorum bu işi.Mehmet Kasım yazdı:metrobüs orta şeridi alınca e5'e 3 şerit yol kalmıyor. tünelin kapanması o yüzden. kaybolan şeridi tünelin üstüne alacaklar.