Valla azıtmayacak gibi değil, tamam gerekli ise köprü de yapılsın, lanet olsun da

ama başka şeylerde çözüm olarak araştırılsın. Artık bu trenler için tünel, yayalar için deniz yolumu olur ne olur, bu iki yaka ile iki kıta arasındaki ulaşıma bir değil birden fazla çözüm bulunmak zorundadır.
Ele alalım;
1. Havayolu ulaşımı: Ben bu konuda zaten çağ atlandığına inanıyorum, hala çok ucuz değil ve hiçbir zamanda olamayacak, artı YHT ile rekabete de giremeyecek ama Anadolu bağlamında bakarsak hedef ya da aktarma noktası olarak İstanbul' a erişim için her zaman var olacak
2. Demiryolu: Kesinlikle geliştirilmeli, zaten konseptte bunun üzerine, ama yanlış planlar, hesapsız kitapsız işler yapıldı. Bu kafa terk edilmeli derken hep bunu kast ettim, ben biliyorum ya da ben istiyorum ile işler yürümüyor artık bu çağ çok geride kaldı, bir adım ileri giderken vaz geçip bir adım geri gidiyoruz bazen. Marmaray her halukarda bu kente yetmeyecek bir alternatifi olmalı ve 3. köprü buna gerçek bir alternatif değil, YHT ve bölgesellerin geçişi için olabilir ama bu kıta değişimi bazında kent içi ya da yakın bölge yolculukları için bana mantıksız geliyor, bu bağlamda senin 2. tünelide değerlenebilir.
3. Denizyolu: Her ne kadar hava şartlarına çok bağlı ve bu yüzden sorunlu olabilse de iki yaka arasındaki en doğru ulaşım araçlarından birisi olabilir, olabilir diyorum çünkü hala hak ettiği yerde değil bana göre.