ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Ağu Sal, 2011 19:57

o soldaki istasyon yapısı dediğimiz yapı bu açıda biraz daha belirgin görünmüş. sanırım 2 ray hattının ortasında kalan peron bu. çünkü gidiş yönünün hemen kıyısında konumlanmış.

Resim

şimdi;

sarı ile çizdiğim gidiş yönü ray hattının sağında kocaman boş alan var. bu alanda çalışma var. fore kazık gibi. ortası eşilmiş. burası tamda m4'e aktarma yapılacak alt-üs geçişlerin olduğu yer mi?

Resim
Resim

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Ağu Sal, 2011 20:02

önceki çizim biraz yanlış oldu sanırım.

kırmızı renk ray hattı, bu sarı alan m4'e aktarma için sanırım

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Ağu Sal, 2011 20:04

Evet bak o açıdan bakınca orada platform benzeri bir yapı görülüyor, sağ taraftaki Avrupa yakasına gidiş yolunda ise herhangi bir yapı şimdilik yok. Aktarma ile ilgili çok düşündüm ama bir çıkarımda bulunamadım, neden dersen istasyon bayağı yüzeyde, yani yer altında falan kalmıyor, dolayısı ile giriş çıkışlar nasıl olacak o yüzden kaldım o noktada.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Ağu Sal, 2011 20:06

marmaray istasyonu yüzeyde. m4 yer altında. ama bu sarı ileçizdiğim alan nedir? fore kazık ile yapıyorlar. orası bayağı harfiyat çıkacak gibi. orada dev boşluk olacak. ne için acaba? m4'e iniş olmasın

o sarı alan marmaray hattının dışında kalıyor çünkü. marmaray istasyonu orta peronlu.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Ağu Sal, 2011 20:09

Dediğin gibi erişim tünelleri ve küçük çaplı bir sosyal alan düzenlenecek olabilir, dükkanlar için falan, iki istasyon V gibi bir pozisyonda kalıyordu yanılmıyorsam.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Ağu Sal, 2011 20:11

çünkü fore kazık olan yer dibe inecek sanırım. ama m4 istasyonu da delme tünel. yolcu giriş çıkışını büyük yapıp millet kolay geçsin diye düşünebilirler mi?

peron yeşil çizgi ile sanırım:

Resim

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Ağu Sal, 2011 20:15

başka açıdan bir resim. sanırım avm'nin tepesinden çekilmiş. peki ötesi. üst tarafta şaft gibi bir şey var. m4 şaftı olmalı. ama geçci şaft mı? kalıcı mı?

Resim

sarı çizgi ray hattı.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Ağu Sal, 2011 21:43

Marmaray İnşaat süreci Temmuz ayı ilerleme videosu

http://www.youtube.com/watch?v=3nUWASTT3As

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Ağu Çrş, 2011 01:33

kazlıçeşmeden bir foto. anlayamadım. bu alandan tren mi geçecek? tek hat sığar gibi duruyor.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Ağu Çrş, 2011 22:04

Yeni Kazlıçeşme istasyonu nasıl olacak Mehmet, bu konuda bilgin varmı, yani eskisinin olduğu yere mi yapılacak, eskisi revize edilipmi kullanılacak, yoksa yer altına ya da eskisinden farklı bir yere mi yapılacak?

Bu fotonun çekildiği yer Yedikule tarafı olması lazım, sağdaki Yedikule Spor Klubünün şu berbat toprak sahası :) az mı maçlarını izledim orada, sol taraf ise Yedikule mezarlığına ait, sanırım Hristiyan mezarlığı idi orası, ileride de eski Gaz Deposu görünüyor zaten. Şimdi; eğer yanılmıyor isem mevcut hat bu kazı yapılan yerin hemen solunda forelerin üstünde kalmış olması lazım, acaba bu kazı işi tünellerin giriş noktası olabilir mi? Yukarıdaki istasyon yeri konumu ile ilgili soruları bu yüzden sordum.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 25 Ağu Prş, 2011 16:39

yedikule şaftı ile akzlıçeşme istasyonu arasında bayağı mesafe vardı. 1.15 km kadar. aç-kapa, yarma bölgesi gibi. bununla ilgili birşeyler çiziktirmiştim. aşağıda var.

marmarayda yayınlana istasyon resmi ordaki bacanın hemen batısında görünüyor. yan tcdd istasyonunun biraz doğusunda.

Resim

bu rssimde bakınca futbol sahası yanda. yukarda yüklediğim screen resimde ise arada fore çalışması var. anlamadım onu. çizimler mi hatalı?

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 25 Ağu Prş, 2011 17:52

Tamam doğru ya işte? Futbol sahası ile demiryolu arasındaki yeşil alan arasına Marmaray 1.yol için o çukuru kazmışlar, ama orası yola çok yakın ve sen oraya köprü olacak demişsin, yani istasyondan sonra hemen alta dalarak karayolunun altından geçmeyecek olarak anlıyorum ben bunu. Eğer böyle ise, muhtemelen yeni yapılacak 2 köprü ile hat mevcut demiryolunun 2 yanından alçalarak devam edecek, bir ihtimal demiryolunun üstünde "Yedikule Mezarlığı 1" yazan alan ile demiryolu arasında da böyle bir çukur vardır ya da açılacaktır diye tahmin ediyorum, sadece senin çiziminde üst yolu biraz yukarıda çizmişsin ama o kadar olur :)

İstasyon bayağı bir doğuya kayıyor gibi çizime bakılırsa.

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön