gnl-RS.10 » Dünyadan Raylı Sistem Araç Resimleri

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ağu Sal, 2011 16:37

Mehmet Kasım yazdı:Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ağu Sal, 2011 17:26

Hamburg metrosu için alınan yeni araçlar teslimat için yolda

Resim

Kaynak : Başar Alabay
Kaynağın Kaynağı : public-transport.net

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Ağu Sal, 2011 17:30

17 Pelc-Tyrolka Prag tramvayı.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Ağu Sal, 2011 17:32

Evet, o Hamburg metro araçları Viyana'da fotoyla yakalanmış. Oradan aktarılıyorlar bugünlerde.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ağu Sal, 2011 17:36

Ben verdiğin linkte başka detay bulamadım o sitede de bulamadım, bu araçlar Viyana' dan gittiğine göre Bombardier üretimi mi? Eski SGP firması hala hayatta bildiğim kadarı ile ama üretim yapıyormu pek emin değilim, o da Siemens tarafından satın alınmıştı çünkü. Burada genelde tasarım ELIN diye bir firma tarafından yapılıyor, Bombardier ve Siemens gibi firmalara daha çok işin elektromekaniği ve teknoloji kısmındalar, her kısmı başka biri üretiyor ve konsorsiyum olarak çıkıyor araçlar.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Ağu Sal, 2011 17:43

Bu bilgiyi ilk bulduğum öbeği okuyorum, orada şimdi benim tam anlamadığım bir şey yazıyordu, bu tren dün mü, bugün mü, Passau'dan Avusturya'ya geçmiş. Heh? Passau'dan Avusturya'ya mı, Avusturya'dan Passau'a mı? Anlamadım yani. Anlaşır bir şeyler okursam, aktarırım.

Şimdi bir kaç gün evimde değilim, sonra bir kaç hafta da Alamanya terkinde olma ihtimalim var (batı istikametinde, doğu değil), sesim kısılırsa, ondandır :-)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ağu Sal, 2011 17:47

Hımmm, aklıma şöyle bir şey geldi acaba Passau' dan Viyana istikametine gelip Tuna yolu ile Hamburg' a götürülecek olmasın? :) Çok saçma ama, yani kulağı tersinden değil tam tersinden göstermek gibi, tren yolundan daha hızlı olabilir mi ki? Sanmıyorum açıkçası, bakayım bende bir Oesterreich forumlarını kurcalıyayım.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Ağu Pzr, 2011 00:05

http://en.wikipedia.org/wiki/Manchester_Metrolink

nette dolaşırken böyle bir şey buldum.lrt diyor. ama resimler de tramvay var. birde metrolik demiş.

metro mu?

lrt mi?

tramvay mı?

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Ağu Pzr, 2011 00:20

Önce yukarıda Başar ile olan mesajlaşmamızı cevaplayayım, gerçi kendi aramızda konuşmuştuk ama ortaya da taşıyalım. Başar o resmi bulduğu forumdan çeşitli mesajları aktarınca Hamburg metrosu için yapılan o aracın klima testlerinin yapılabilmesi için Viyana' da bulunan Railtec Arsenal firmasına getirildiğini çözmüş olduk, Viyana başlığında kısaca bahsetmiş ve resimler koymuştum o tesis hakkında.

Senin soruna gelince Mehmet o araç tabii ki HRS aracı, istenirse yüksek peronlu inşa edilmiş bir tramvay hattında da kullanılabilir, benim bildiğim tramvaylarda HRS sınıfı işletmelerdir, neden metrolink demişler bilemem, bizde bu tip araçlar (ABB-SGP, DÜWAG, RTE) tramvay hatlarında kullanıldı kullanılıyor, çok kurcalayınca kavram kargaşası çıkıyor sonra işkembe-i kübralar işe karışıyor başka yerlerde :) bizde nasıl bir zamanlar hızlı tramvay, çağdaş tramvay sonra hafif metro, yandan yemiş metro denildi ise onlarda belki metrolink demiştir :) ehü

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Ağu Pzr, 2011 00:39

bu işin ilk çıktığı ingiltere işkembeden sallaamz sanırım. metro genel bir tanımlama olsa gerek. tüm kentiçi raylı sistemlere metro denir diyebilirmiyiz. şemsiye bir ad. çatı gibi. bunun ağırı var, hafifi var, vs.

alttaki resmin adlandırması metrolink tramvayı. t1'e gelen düwag tramvaylara benziyor.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Ağu Pzr, 2011 00:55

Mehmet verdiğin wiki linkini iyi okuyalım, benim pek ingilizcem yok ama anladığım kadarı ile bu hattın işletmecisinin verdiği isim METROLINK ayrıca firmanında ismi tabii şimdi başkası işletiyormuş ama metrolink ismi bırakılmış herhalde. 37 km uzunluğunda, 12 dk. frekansında çalışıyor, yüksek tabanlı yani alamanca ismi ile bildiğimiz Stadtbahn işte, sadece kent merkezi içinde değil yakın kentlerede çalışıyormuş, tabii bunların kent dediğine biz köy diyoruz o başka :)

İlk verdiğin araçta o sisteme dahil, toplam 3 çeşit araç kullanıyorlarmış.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Ağu Pzr, 2011 01:13

ilginç bir ayrıntı.

“Toplu Taşıma Araçları” sayfasına dön