gnl-TS.26 » Maket ve Model Araçlar

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 11 Tem Pzt, 2011 22:35

Resim
HO Düwag (KTA) modeli Roco olabilir.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Tem Sal, 2011 08:39

Hayır, o KTA falan değil, Karlsruhe'deki Stadtbahn (tramtrain), Stuttgart'taki de benziyor, orada metro U (Stadtbahn) diye işler, ama tramtrain değil galiba. Yani hem tramvay, hem tren elektriğiyle işleyip, kentiçi tramvay, kentdışı banliyö olarak işliyor, o yüzden S2 meselâ.

Şu:

http://de.wikipedia.org/wiki/Stadtbahn_Karlsruhe

Etraftaki kentlere kadar, ta Karaorman'a kadar işliyor, korkunç bir şebeke! 400 km'lik ağ, en uzun hattı 3 saat sürüyor, S4, Achern'den Öhringen'e kadar, ben bir kere bindim, içinde tramvay yemekhanesi bile var :-)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Tem Sal, 2011 16:49

Bıdı bıdı bıdı Başar. "hayır, o KTA falan değil" hakkat mi? KTA ile kast edilen şey DÜWAG olabilir mi Başar? :) Basbayağı bir Düwag işte İstanbul lehçesi ile KTA. Hatta gerçekten KTA = Karlsruhe Tramvay Aracı, yok senin için düzelteyim Karlsruhe Hafif Raylı Sistem Aracı = KHRSA, almancasını da istiyormusun yoksa çıkartabilirmisin?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Tem Sal, 2011 17:51

Alöö? O araç ile o senin bahsettiğin DÜWAG apayrı be! DUEWAG ve Waggon Union şirketleri imal etti, o kadar; yani o Köln, Essen, Franfurt araçları ile ZERRE kadar alâkaları yok. Yahu, sen mi biniyorsun, ben mi?! Karlsruhe burnumun dibinde, Köln'de de klavyecim. YANİ!

Boyutları bile apayrı, offf adam …

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Tem Sal, 2011 17:52

Adamı hasta etme Başar, bak wikine gör, araçlar Düwag üretimi, son çıkanları Siemens tarafından yapılmış. Daha doğrusu bir konsorsiyum üretimi ilk araçlar DÜWAG-ABB, sonra işin içine diğerleri giriyor, araştır biraz, beni deli etmeeee, sana karaormanı dar ederim :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Tem Sal, 2011 20:26

DUEWAG bir şirket! DUEWAG model değil, bizde KTA diye model yaptık burada, ama o araçlarla bu Karlsruhe araçlari başından sonuna kadar alâkalı değil. Bir gün git, gör ikisini (KA yeter aslinda, ötekisi İstanbul'da zaten). Bir tanesi tramvay aracı, ötekisi basbayağı tren, HRS bile değil (araç olarak).

Gel de göriim Karaorman'da seniii :P

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 12 Tem Sal, 2011 22:47

Ben bizim burada olan modellere daha fazla meraklıyım , Burada da bundan var olduğundan resmi "KTA" layıp koydum kta diye birşey olmadığını biliyorum yahu... Allah Allaaaah, neyse bundan bir tane alıp burada Ulaşım a.ş. rengine boyamak hoş olur aslında .

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Tem Sal, 2011 22:48

kemal yazdı:Ben bizim burada olan modellere daha fazla meraklıyım , Burada da bundan var olduğundan resmi "KTA" layıp koydum kta diye birşey olmadığını biliyorum yahu... Allah Allaaaah, neyse bundan bir tane alıp burada Ulaşım a.ş. rengine boyamak hoş olur aslında .
Aynen öyle Kemal abi, bende aynısını düşündüm alıp İstanbul' daki Düwaglar ile aynı renge boyayıp al sana KTA :) Başar da konuşsun dursun işte, yok KTA değilmiş bilmem ne, len biz 6 kapılı SGP yi bile boyayıp bizim M1 metrosu niyetine kullanmayı düşündük bu ne diyor ya :)

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 12 Tem Sal, 2011 23:10

SGP ortadan dikine kesilip, daraltılıp, yapıştırıldıktan ve zımparalandıktan sonra boyansa bayağı benzeyecek, hiç yabana atılmamalı bu fikir yav, bitpazarında ucuz kaportası sağlam ama orası burası bozuk sgp bulursan al da bi deneyelim...ucuz 1 veya 3 Marklık falan olur ya hani :P

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 15 Tem Cum, 2011 14:13

Ulanlar! Bunlar KTA MTA falan değil, bunlar banliyö TRENİ! Deli etmeyin beni! :twisted:

Yanısıra, Düwag şirketi aslinda her tür aracı yapmış, GT8'ler de Düwag. O yüzden KTA dediğimiz şeyler Köln, Essen gibi kentlerin aracı, ama Freiburg, Stuttgart, vs. araçları yine apayrı, onlar da Düwag. Şimdi ise Siemens önderlik yapıyor, ama açıkçası, ben bu Combino'ları HİÇ sevemedim, bugüne dek. Her nedense, Basel ve Potsdam'daki Combino'lar biraz daha hoş, ama Freiburg? Yahu, uzay aracı gibi, her bindiğimde, garanti bir yerimi vuruyorum, ya dizimi, ya kolumu, ya ayağımı, çok dar. Eşek kadar görünseler de, GT8'ler oh amaaan, ne biçim araçlar.

Neyse, bu Tramtrain denen şeyler çok muazzam araçlar, bilmem, belki Bursa'daki metroyla biraz benzeri tarafı vardır. Ama işte tam tren.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Tem Cum, 2011 16:47

alabay yazdı:Ulanlar!
Çok ayıp, ben sana bir hitap ederim şimdi aklın GT8 de kalır :) bak gülüyorum ama sinirden. Araç Düwag üretimi, adamın canını sıkma, gir araştır gör. Adam bir KTA yazdı diye burnumuzdan getirdin, saçmalayıp duruyorsun, KTA dedik diye Köln den gelme anlamında demedik, aynı firmanın üretimi, aynı firmanın modeli, araç lanet olasıca bir düwag, ilk serilerini düwag üretmiş ama sen çok biliyorsun ya hani, siemens aldı ya bunları, sonrakilerin üreticisi siemens görünüyor, kafan basıyormu? Adamı sinir etme, ukala ukala cevaplar yazdın aracın resmi bile geride kaldı gitti.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 15 Tem Cum, 2011 17:35

Ya, ne oluyor sana? Anlatamadık gitti … DÜWAG burada yaklaşık bütün araçları yapmıştı, onunla alâkası yok! KTA dediğimiz tramvay aracı, bu değil. Siemens mimens ilgilendirmez şimdi. Asıl konu isim bile değıl, bu araçla o araçlar iki apayrı şey, kamyon ile otobüs gibi farklı.

Yaklaşık bütün araçlar DÜWAG'sa, ne yapcaaz? Çekya'da bütün eski araçlar Tatra'ydı, ona göre ayırabilmek gerek. KTA bir araç türü, DÜWAG karnesi değıl (ha biz demişiz, ha dememişiz). Bu kadar gevezelik ettik, asıl önemli olan şu: Bu araç KTA dediğimiz araçlarla zerre kadar alâkası olmayan bir tren, tramvay da değil.

“Harita-Broşür-Efemera-Maket-Model” sayfasına dön