ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Şub Cum, 2011 23:17

başbakan haftasonu başakşehire geliyormuş. umarız metro işini sorarda bi tünele falan iner. seçime kalmadan açın dese..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Şub Cum, 2011 23:54

Hoşgeldin Pollyanna Mehmet :) gerçi göya tünellerin tamamı bitti sadece yapımı bitmeyen istasyonlar var ama bu işin sadece inşaat kısmı elektromekanikte durum ne? Sinyalizasyon, cer gücü, aydınlatma, haberleşme, bunların hepsi bir bütün yarısı bile değil, ha tamamlanmıştır ya da Kadıköy' deki gibi bir kısımda bir deneme sürüşü yapılır ona bir şey diyemem, mümkündür ama "açın" :) biraz fazla iyimser oldu gibi.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 19 Şub Cmt, 2011 13:35

ray döşeme bitti. katener hattı da bitti. sinyalziasyon yapılıyor. kumanda servisi oluşturulmuş. test yapıyorlar. m3 açılmadan burası ayrıca açılabilir diye tahmin ediyorum. böyle bir söylenti var. torba yasada kanunda çıktı. bakanlık bu hattı olduğu gibi yüklenici değiştirmeden devralacak. para verecek ve vergiden muaf bu kısım. finans boyutu halloldu yani. o yüzden 7-24 vardiyaya geçerlerse 4 ayda bitebilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Şub Cmt, 2011 13:38

O zaman bir sorun yok, sinyalizasyona kadar araçlar ile ilgili testlerde yapılmış olur herhalde, en azından seçim öncesi bir test sürüşü olabilir. Ama yolculu tam kapasite taşıma için yıl sonu beklenir tahminimce ya da ne zaman hazır olursa, duyduğuma göre şu anki yaklaşımda benim ikide bir dile getirdiğim noktaya yakın bir duruş varmış, yani yarım yamalak açmak değil, tamamlanmış hatları yolculu işletmeye açmak gibi.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 19 Şub Cmt, 2011 16:37

kısmi test sürüşlerini başlatmıştı başkan geçenlerde. ama sanayiden başakşehire kadar. sanayi-kirazlı arasında test varmı bilemiyorum

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Şub Cmt, 2011 17:54

Araç testi için çok büyük bir alana gerek yok, onu rahatlıkla depo sahası ile Başakşehir arasında bile yapabilirler, ama hat ve araç gabari testinin tüm hatta yapılması gerekiyor, fakat senin verdiğin bilgilere göre ray ve katener döşemesi ile ilgili bir sorun yok, geriye trafo bağlantılarının yapılıp yapılmadığı kalıyor, yani tüm hat enerjili mi, eğer böyle ise zaten seçimden önce bir manuel sürüş yapılarak hava atılabilir, bir sorun yok :)

Hatta olursa diğer inşaatlar ve ihalesi verilecek hatlar içinde gaz olabilir.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 19 Şub Cmt, 2011 22:29

trafo bağlantılarının yapılıp yapılmadığı konusunu bilmiyorum. bi sorarım. ama sinyalizasyon işlerinin devam ettiğini duymuştum.

bu arada yarın devletlunun programında metro görünmüyormuş. son dakika gelişmesi olmazsa son durum böyle.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 May Pzr, 2011 14:43

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... berSayfa=1

Zaman gazetesinin yaptığı metro inşaatları turundaki izlenimlerine göre hatta Olimpiyatköy ile İSTOÇ ve Başakşehir arasında testler yapılıyormuş, bu hattın araçları geleli oldukça zaman oldu, bahsedilen bölgede rijit katener montajıda yapılmıştı, demek ki trafolarda devreye alınmış ki sorunsuz bir şekilde testlere geçilmiş. Test aşaması sadece araçların ve hattın gabarisi ve zemini için değil aynı zamanda elektrik şebekesininde testi anlamına geliyor, sorunsuz devam ettiğini düşünüyorum. Bitiş tarihi olarak Şubat 2012 yi vermişler, tabii bu hatta devir işlemi yapıldı mı bilmiyorum, bu gecikmeye sebep olurmu olmazmı göreceğiz bana makul bir tarih olarak göründü.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 12 Haz Pzr, 2011 13:36

haberde eylülde kısmi açılış diyorlar. sanırım başakşehir-kirazlı arası için hedef eylül.

şubat 2012'de bağcılar etabı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Haz Pzt, 2011 11:13

Bağcılar Etabı? Sen yapma bari Mehmet, bu hattın Bağcılar diye bir etabı yok hat zaten Başakşehir-Kirazlı, ikinci etabı Bakırköy biliyorsun. O nu mu kast ettin? Yoksa sende İBB gibi iki ayrı sistem ve hattı tek sayanlar tarafına mı geçtin?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 14 Haz Sal, 2011 17:38

istasyona başlayacakalrmış yakında,

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Haz Sal, 2011 17:41

Mehmet Kasım yazdı:istasyona başlayacakalrmış yakında,
Hangi istasyon? Daha önce galiba Mahmutbey in yapımına başlanmadı gibi bir şeyler aktarmıştın, Kirazlı ile ilgili de resimleri görmüştük, tek hatırladığım M3 hattındaki Bağcılar istasyonu yoktu ortalıkta.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön