ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 May Cum, 2011 23:40

Kozyatağı acaba nasıl inşa edildi onu da çok merak ediyorum, biliyorsun ileriye dönük olarak bu noktadan bir iki metro aktarması daha söz konusuydu galiba? Yanlış hatırlamıyor isem bu hattın en önemli istasyonlarından birisi, bakalım belki sonra bir iki yeri görme şansı yakalarım :(

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 29 May Pzr, 2011 12:21

Zaman gazetesi bir haber yapmış, galiba Soğanlık istasyonunu da full bitiriyorlar...

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... #252;rüyor
Soğanlık-Kozyatağı istasyonlarında işçiler adeta arı gibi çalışıyor. Malum, yakında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada deneme sürüşü yapacak.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 May Pzr, 2011 12:26

Soğanlık ile ilgili resimleri vermiştim galiba Şubat' ta bu istasyonda bayağı hızlı bir çalışma vardı, belki de oradan hatta gireceklerdir.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 29 May Pzr, 2011 12:36

Ben taşocaklarından girerler diye tahmin ediyordum ama galiba Soğanlık'dan girecekler.

Bu seçimlerde şok üstüne şok yaşıyorum, bizim tapulu bilmemneli ama gecekondu muamalesi gören mahallelerimize galiba nur yağacak. Geçen hafta, Egemen Bağış otobüs hattı açtı, şimdide (evet evet şu anda) Kılıçdaroğlu "gecekondu" mahallesinde miting yapıyor.

Herhalde evlerine gidince Kartal-Pendik Gittik Gittik Geldik diyorlar. Kartal ve Pendik'de hiç olmadğı kadar propaganda var.

Soğanlık'dan özellikle girecek olabilirler yani, gösterişsiz taşocaklarındansa gösterişli Soğanlık Metro İstasyonu ismi daha reklamsı...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 May Pzr, 2011 14:03

Kartal ile Pendik gözde canım, geçen seçimlerde bayağı bir kapışma olmuştu oralarda diye hatırlıyorum, yani belediye seçimlerinde dolayısı ile aynı klasman olmasa da seçim seçimdir :) faydalanın işte hocam, etinden sütünden :P

langur
Sezonluk Yolcu

test

Mesaj gönderen langur » 30 May Pzt, 2011 17:12

Habere yorum yazmaya zahmet etmemişler. Sadece fotoğraflar var. Devletlu gitmiş, "direksiyona" oturmuş:

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galer ... 7513&rid=2

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Pzt, 2011 17:34

Fotoları hemen haber birimine göndermişlerdir AyFonları ile muhabirler :) haberin detayı bir iki saate kadar düşer tahmin ediyorum. Çünkü aynı muhabirler bu açılıştan sonra başka bir yerdeki açılışa da gidecekler, daha doğrusu İBB nin açıkladığı güzergah o şekilde idi. Bu yüzden metinler azcık gecikir diye tahmin ediyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Pzt, 2011 17:37

Yukarıda öyle yazmıştım ama yanılmışım Haber7.com haber olarak girmiş :) yanlış düşünmüşüm, pardon.

http://www.haber7.com/haber/20110530/Ka ... apildi.php
Makinist koltuğuna oturan Başbakan Erdoğan, Kozyatağı'ndan Kartal Soğanlık'a kadar metronun deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Kozyatağı ile Kartal Soğanlık arası yaklaşık 25 dakika sürdü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kadıköy-Kartal metrosu ile ilgili sıkıntılı bir sürecin yaşandığını ve test sürüşü aşamasına gelindiğini belirtti.

''22 kilometrelik Kadıköy-Kartal hattı, 1.6 milyar dolara mal oldu'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Kaynarca'ya kadar 24.5 kilometre olacak ve o da yaklaşık 1.9 milyar dolara bitirilecek. Bu özellikle kitle taşımacılığında büyük bir rahatlama getirecek. Zira günde burada 1 milyon vatandaş taşınacak. Bu bakımdan çok önemli. Burada yol güvenliği ve emniyeti var. Bir de şu saatte binerim, şu saatte inerim, hedefte çok büyük rahatlık var, İstanbul'un yoğun ulaşımında bir minibüse binseniz ya da kendi otomobilinizle gitseniz belirlediğiniz yere belirlediğiniz saatte ulaşmanız mümkün olmuyor ama şu anda burada özellikle Metrobüs ile bunu birleştirdiğimizde çok daha kısa zamanda Taksim'e kadar ulaşma imkanı olacak. Marmaray bitince bu çok daha kısa sürede tamamlayacağımız bir süreç olacak.''

langur
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen langur » 30 May Pzt, 2011 19:03

Hattın yapımı bu yıl sonu itibarıyla sona erecek

Kaynak : http://www.internethaber.com/iste-erdog ... z1Nr8OeTD7

demiş Başbakan. Ben pek inanmadım ama önyargılı da olmamak için he deyip geçiyorum.
Aynı haber içerisinde birşeyler daha demiş Başbakan:
Bir gazetecinin ''Metrobüs beş yıl sonra yetersiz hale gelecek. Avrupa yakasına da metro yapılacak mı'' sorusunu yanıtlarken Erdoğan: "Bunlar geçiş dönemidir, geçiş tedbirleridir. Bahçelievler'de planlanan ve adım atılacak bir metro olayı söz konusu. İstanbul metro sistemi içinde en uzun noktada ulaşım neyse bunları gerçekleştirecek"
demiş. Bunu anlamadım ama? Hangi hattan bahsediyor olabilir?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 30 May Pzt, 2011 19:04

İncirli-Beylikdüzü Metrosunu demiş orada...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Pzt, 2011 19:08

Bende ondan bahsettiğini düşündüm ve hatta şu linkte sordum,

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 8303#18303

Hakan, hattınız hayırlı olsun :) ben bu sene sonunda biteceğine inanıyorum, hem yakınen aldığım bilgiler hemde kendi gözlerimle yaptığım incelemede buna kesinlikle ikna oldum, ama bu bitme açılış anlamına gelir mi? :) Açılışın 2012 in ilk aylarına da sarkabileceğini düşünüyorum, bakalım göreceğiz. Şu bir gerçek ki reklamında sadece en hızlı kazılan tünel inşaatı demişler ama tüm yapılan işleri ile gerçekten şu ana kadar ülkemizdeki en hızlı metro inşaatı oldu, aynı başarıyı işletmede de çok kısa sürede yakalayacağına eminim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Haz Pzt, 2011 17:24

Cuma günü itibari ile hattın tabelalarında gördüğüm rakamlar

Döşenen Ray : 32525 m.
Kalan Ray : 16047 m.
Bugün Döşenen Ray : 140 m.

Cuma' da bu yana 3 günde acaba 400 m. döşendi mi? Bu hali ile 114 gün daha ray döşeme işi sürecek anlamına geliyor.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön