Başlıkta her ne kadar Almanya' da genel ifadesini kullansakta sanırım şimdilik sadece lokal olarak uygulanan ve Hamburg' ta uygulanmaya başlanacak olan bir uygulama. Alkollü kişiler genellikle dokunulmaz oluyorlar bu evropa kanunlarında, çünkü her haltı yedikten sonra "alkol etkisinde idim, hatırlamıyorum, aslında masum bir kediciğim" diyerek kurtulabilmek ihtimalleri var
 sanırım bu ihtimalden ve olanlardan yorulan toplu taşıma yetkilileride "demohratih, insan haggı bilmemneysi" kanunları değiştirmeye çalışmaktansa uygulamaları değiştirmeyi tercih etmişler, hayret ilk defa pratik zeka görüyorum bu heriflerde.
 sanırım bu ihtimalden ve olanlardan yorulan toplu taşıma yetkilileride "demohratih, insan haggı bilmemneysi" kanunları değiştirmeye çalışmaktansa uygulamaları değiştirmeyi tercih etmişler, hayret ilk defa pratik zeka görüyorum bu heriflerde.Almanya’da alkole bağlı şiddet olaylarının artması, toplu taşıma araçlarında alkol yasağını gündeme getirdi. Alkol yasağı daha önce Kuzey Almanya’nın Hamburg, Bremen, Hannover, Göttingen, Cuxhaven, Lüneburg ve Uelzen şehirleri arasında sefer yapan ve yılda yaklaşık 1 milyon yolcu kapasiteli Metronom şirketi tarafından başlatılmıştı. Yasağın başlaması ile şiddet olayları ile trenlerde oluşan maddi hasar azalmış, yolcu sayısının da artmasıyla toplu taşıma şirketinin gelirleri yükselmişti. Metronom’da sağlanan başarının üzerine kısa adı HVV olan Hamburg Yolcu Taşımacılığı Birliği de alkol yasağı uygulamasına karar verdi.
HVV’den yapılan açıklamada en geç yaz tatilinden sonra alkol yasağı uygulamasının başlatılacağı belirtildi. Yıl sonuna kadar geçiş dönemi kapsamında yasağa uymayanların uyarılacağı ve 2012 yılının başlangıcı ile birlikte 40 Euro ceza kesileceğine yer verildi.
Bu arada yasağın istasyon ve durakları kapsayıp kapsamayacağı konusunda net bir bilgi verilmezken, HVV’ye bağlı kurumların daha fikir birliğine varmadıkları ifade ediliyor.
Bilindiği gibi Hamburg’da daha önce toplu taşıtlarda bağırıp çağıran ve yolcuları rahatsız edenler için de 15 Euro para cezası uygulaması başlatılmıştı.


 Hep duruma bakar. Birinin üstünü kirletirsen, tazminatı seni batırır, ona göre. Gece hatlarında da tabiîki alkollü kişileri taşımak gerek, yoksa toplu taşıma gerek kalmazdı. İşte şahsî araçlarına binmesinler diye. Ama bin, otobüse kus 
 olmaz. Bir kere şahit olmuştum, şoför adamı mahfetti, anında 20,  de cezasını söktü, adamcağız da gık demedi, çünkü etraf tarlaydı
  Hep duruma bakar. Birinin üstünü kirletirsen, tazminatı seni batırır, ona göre. Gece hatlarında da tabiîki alkollü kişileri taşımak gerek, yoksa toplu taşıma gerek kalmazdı. İşte şahsî araçlarına binmesinler diye. Ama bin, otobüse kus 
 olmaz. Bir kere şahit olmuştum, şoför adamı mahfetti, anında 20,  de cezasını söktü, adamcağız da gık demedi, çünkü etraf tarlaydı  