* 5,8 km - Şişhane-Şişli -
yazmışım zaten gerekçeyi, böylesi düşük kapasiteli ama yüksek maliyetli bir iş için oradaki binaları zengin etmeye değer mi?
 Güzergah fizibl çıktımı bilmiyorum, tek bildiğim yukarıda yazdığım
 Güzergah fizibl çıktımı bilmiyorum, tek bildiğim yukarıda yazdığım* 4,5 km - Zincirlikuyu-Sarıyer
Bu güzergahı hiç anlamadım, Zincirlikuyu-Beşiktaş-Hisar Üstü-Sarıyer diyor, yani şu bir türlü metromu yapalım, yok o yokuşu raylı sistem çıkmaz, troleybüs olsun, metrobüs olsun derken Barbaros Bulvarı için çözüm diye bu mu sunulacak ben güzergahı bir türlü anlayamadım.
* 5,5 km - 4.Levent-Levent
burada zaten metro çalışıyor, bir zamanlar M2 hattını beslemek için 3-4 tane havaray planlanıyordu sanırım onlar ile alakalı bir proje, ama metro hattı beslemek için monoray gibi bir sisteme illa gerek varmı?
* 10,5 km - Ataşehir-Ümraniye
Bir şey diyemeyeceğim, talebi bilemem ama Hakan hiçte uygun olmayacağını düşündüğünü belirtmişti
* 7,2 km - Sefaköy-Atatürk Havalimanı
Bunu hiç anlamadım, madem böyle bir hat yapmayı düşündünüz, o zaman neden Havalimanı-Sefaköy-İkitelli metrosu yapılacak? Bu proje Sefaköy-Halkalı-İSTOÇ gibi bir şeydi, İBB bu hale çevirmiş, Kuyumcukent e de zaten Beylikdüzü metrosu gidecek. Hani bana aslında olabilecek tek hat gibi geliyor da Sefaköy' ü anlayamıyorum. Kuyumcu Kent-Havalimanı-Marmaray gibi bir hat yapılsa daha iyi değil mi?
* 3,6 km - Maltepe-Başıbüyük
Yine Hakan' ın bilgisi ve öngörüsüne saygı duyuyorum, daha önce yazdığı bir pazarlama kampanyası düşüncesine ise sonuna kadar katılıyorum.
* 3 km - Kartal-D100
Bana göre uygun hatlardan birisi ama bu kadar maliyet yerine tramvay olamaz mı, ya da yine Hakan' ın belirttiği gibi sahil şeridi ve Marmaray bağlantılı bir şey olamaz mı?
* 7,7 km - Sabiha Gökçen Havalimanı-İstanbul Park
Yılda kaç sefer çalışacak?
 Park ın geleceği bile muğlak iken buraya bir monoray planlamak?
 Park ın geleceği bile muğlak iken buraya bir monoray planlamak?
 , şaka şaka tabiki metro yapar...
 , şaka şaka tabiki metro yapar...
 Monoray ne işe yarar ben anlayamıyorum aslında, yani bir sürü para harcıyorsunuz, yok efendim imalatı daha kolay, metrodan daha ucuza mal oluyor falan, eee ama tramvay kadar iş yapamıyor mu? O kadar iş yapıyorsa neden direk dikiyoruz, tek derdimiz aman trafiğin içine karışmasın mı? O zaman metro yapın işte, yok hava atacaksak, bu başlığa açtığımız ankette sorduk zaten o seviyeye geldik mi? Tamam yeni monoray mimarileri benimde hoşuma gidiyor, ama hoşuma gidiyor diye İstanbul' a bir Etoil anıtı da yapılsın demiyorum, gerenk varmı buna bakmak lazım, heralde İstanbul' da bir monoray a pek gerenk yok, ben ancak şu M2 hattından doğu-batı dağılımı yapacak hatlara sıcak bakıyorum o da işlevsellik anlamında, ama ne zaman raya doyarız, paramızda vardır, yap kardeşim SGH ile F1 arasına, nası ossaa para gani deriz, hava atmak için yapmış oluruz.
 Monoray ne işe yarar ben anlayamıyorum aslında, yani bir sürü para harcıyorsunuz, yok efendim imalatı daha kolay, metrodan daha ucuza mal oluyor falan, eee ama tramvay kadar iş yapamıyor mu? O kadar iş yapıyorsa neden direk dikiyoruz, tek derdimiz aman trafiğin içine karışmasın mı? O zaman metro yapın işte, yok hava atacaksak, bu başlığa açtığımız ankette sorduk zaten o seviyeye geldik mi? Tamam yeni monoray mimarileri benimde hoşuma gidiyor, ama hoşuma gidiyor diye İstanbul' a bir Etoil anıtı da yapılsın demiyorum, gerenk varmı buna bakmak lazım, heralde İstanbul' da bir monoray a pek gerenk yok, ben ancak şu M2 hattından doğu-batı dağılımı yapacak hatlara sıcak bakıyorum o da işlevsellik anlamında, ama ne zaman raya doyarız, paramızda vardır, yap kardeşim SGH ile F1 arasına, nası ossaa para gani deriz, hava atmak için yapmış oluruz.