Hastane istasyonunun şu anki ismi ise yüksek ihtisas hastanesi.

Araç Demirtaşpaşa istasyonuna girdikten sonra vatman diğer uca geçiyor ve Şehreküstü istasyonuna doğru giderken hatta bulunan makastan diğer yola geçiliyor.Demirtaşpaşa' da araçlar dönüşü nasıl yapıyor, bildiğim kadarı ile bu hattaki istasyonların çoğunluğu banliyö ya da bizim Stadtbahn dediğimiz HRS istasyonu tarzında, orada ekstra bir yol varmı araçların girip geri dönüş yapması için, yoksa perona girip yolcuyu indirip makinist diğer tarafa geçip hemen geri mi dönüyor?
Bizim taleplerimizi yerine getirdiler ve inşaatı biten üç istasyonu bugün seferlere açıyoruz. Yani normalinden 10 ay önce bu hattı kullanmaya başlıyoruz. Özlüce’de oturan vatandaşlarımız artık Küçük Sanayi aktarmalı olarak kent merkezine Bursaray’la ulaşabilecek” dedi.
Bu konuda hiç bir bilgi yok sadece başkan konuşmalarında yapcaz, etcez diyor ama bir gelişme yok. Tramvay, başbakan geldiğinde ilk ve son olarak gösterildi bir daha da haber alamadık. Ben pek ümitli değilim açıkçası gösterilen de zaten kabuktan ibaretti. Hareketli aksamın Siemens'ten alınacağı söylenmiş ve yanılmıyorsam bir anlaşma imzalanmıştı belki Siemens'ten bojilerin gelmesini bekliyorlardır.Doğru yeni seri araçların teslimatı da başlayacaktı, resimleri ve haberi yüklemiştiniz onu unuttum ben. Sizler Bursa' dan yakından takip etme şansına da sahipsiniz belki yerel basında çıkıyordur bir şeyler, yerli üretim tramvay ile ilgili hiç yeni gelişme oldu mu, bilginiz varmı?
Başkanım, üzgünüm ama Bombardier Alman firması değil sanırım, neyse bizde gider ama firma duyarsa üzülebilir.Vagonları üreten Alman Bombardier fabrikasında gerçekleştirilen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içi ulaşımının en önemli aracı olan vagonların ilkini teslim almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Toplam 30 vagondan ulaşan yeni filonun 2011 yılı içinde tamamlanıp Bursa'da raya indirileceğini ifade eden Altepe, "Vagonların tamamlanıp Bursa ulaşımında devreye alınması ulaşımda çok büyük rahatlama sağlayacak. Bilindiği gibi daha önce alınan vagonlar da Alman malıydı. Ancak, yine bir Alman firması olan Bombardier firmasına yaptırdığımız yeni vagonlar teknik açıdan çok üst düzeyde. Her türlü ulaşım konforunu sağlıyor." dedi.
Yeni nesil 30 vagonun Bursa'ya ulaşmasıyla birlikte toplam vagon sayısı 78'e ulaşacak. Teslim töreninde konuşan Bombardier firması Genel Müdürü Volker Eickhoff ise 30 vagondan oluşan filonun ilkini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kalan 29 aracı da yılsonundan önce teslim etmeyi hedeflediklerini ifade eden Eickhoff, vagonları Bursa sokaklarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.
Ben de Bombardier'i Kanada firması diye biliyorum ama tüm haberlerde Alman firması diye geçiyor sanırım başkan ne derse gazeteciler araştırmadan yazmış.üzgünüm ama Bombardier Alman firması değil sanırım