ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Kas Pzr, 2010 13:50

:):) yok biraz ayarlar ile oynayınca fark etti, normalde sağ altta bir kaldırım ve adamlar varmış :D ben orada sadece harika bir gün batımı ve ön de siluet halinde bir ekskavatorun kolunu görüyordum :D heheh

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 07 Kas Pzr, 2010 16:50

Hastane İstasyonu...

Kuzey çıkış yerinde merdiven imalatı hala başlamadı...

Resim

Hastane bloğunda temel betonu döküldü, il kolon demirleri bağlanıyor. Artık kat çıkacaklar...

Resim
Resim

Görünen tünel Adliye bloğuna doğru uzanıyor...

Resim

Adliye bloğunda işler tamamlanmış durumda, bacalar ve giriş çıkış yeri fotoğraflarda görülebiliyor...

Resim
Resim

Görünen çukur Hastane tarafına uzanan tünele inen merdiven eğimi ve tünelin başlangıcı...

Resim

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 07 Kas Pzr, 2010 23:26

Soğanlık güney çıkışı...

Resim

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 08 Kas Pzt, 2010 23:43

http://www.vidivodo.com/458459/kadikoy- ... -showhaber

Esat ben video nasıl ekleniyor bilmiyorum, Küçükyalı istasyonundan haber yapmış Show TV. İstasyon bitmiş gibi bir şey, videoyuda ekleyiver sana zahmet...

Bana da nasıl eklenir gösterirmisin?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Kas Sal, 2010 00:40

http://www.youtube.com/watch?v=sUKclCJI5Po

Video eklendi, bitmiş ya hatta işler. video ile ilgili durumu özel mesaj ile yazacağım. Eklendi dedim ama hala işleniyor diyor umarım gösterir, youtube kıl bu aralar :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 09 Kas Sal, 2010 18:49

Resim

İstasyonların hemen hemen hepsini son 15 gün içinde gördüm. Buradan yola çıkarak da kaba inşaat anlamında ne durumdalar diye bir tablo oluşturdum.

Benzer bir şeyi daha önce de yapmıştım.

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 3742#13742

Kartal-Kaynarca kesimini 2.etap olarak değerlendirirsek;

1.etaptaki 16 istasyondan 10 tanesinin kaba inşaatı tamamlanmış durumda. 3 tane istasyonun ise yılbaşından önce tamamlanması kesin gibi. Bostancı ve Hastane istasyonlarında ise çok yoğun bir çalışma var ve her iki istasyonda da 2'şer blok bulunup birer tanesi tamamlanmış durumda. Diğer bloklarında şubat ayı sonuna kadar kesin tamamlanacağını düşünüyorum. Son olarak Ayrılıkçeşme istasyonunda kazı çalışmalar başlatılmıştı ama şu ara pek bir çalışma göremiyorum. İnşaat çalışmalarının önümüzdeki sonbaharı görme ihtimali çok yüksek, hatta daha ileri bile geçebilir...

Yukarıdaki paragrafta da bahsettiğim gibi 16 istasyondan 15 tanesinin tamamlanması olarak ben şubat ayı gibi bir eşik düşünüyorum o tarihte tekrar benzer bir çalışma da yaparım...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Kas Sal, 2010 18:56

İnşaat çalışmaları önümüzde sonbaharı geçebilir tahminini sanırım Ayrılıkçeşme istasyonu için yapıyorsun? Yoksa genel olarak böyle bir durum olduğunu sanmıyorum ya da yanlış mı anlıyorum? Malum bu hattın yolculu işletmesi için 2011 yıl sonu -Sonbahar Ayları- planlanıyor diye daha önce aldığım bir bilgiyi vermiştim zaten bizim tahminimizde o yönde idi. Eğer Ayrılıkçeşme ola ki yetişmez ise ben bu istasyonu pas geçerekte işleteceklerini düşünüyorum, sonuçta bir istasyon için -hattın en önemlisi olsa da- bekleyecek durum yok. Zaten ray seviyesinde ve peronda ağır işler bitmiş olacağı için işletmeye engel teşkil edecek bir durumda olmaz herhalde, tabi bunlar sadece varsayım.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 09 Kas Sal, 2010 23:29

Sonbahar kelimesini yalnızca Ayrılıkçeşme istasyonu için telaffuz ettim. Mart ayında kaba inşaatı tamamlanmamış sadece Ayrılıkçeşme kalır, hatta Mart ayında Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Küçükyalı istasyonlarında ince işçiliklerin de tamamlanmış olabileceğini sanıyorum. Belki listeye Kadıköy, Gülsuyu, Esenkent de dahil olabilir...

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 14 Kas Pzr, 2010 09:55

İBB yine yarım yamalak güncelleme yapmış, bir kaç tane yeni fotoğraftan başka bir şey göremedim ben...

Resim
Resim
Resim

Gördüğünüz üzere Yenisahra istasyonu kullanıma hazır durumda özellikle Küçükyalı ve Gülsuyu istasyonları da neredeyse tamamlanmak üzere. Kadıköy ve Kartal istasyonlarında ise ince işler başlamış gibi görünüyor...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Kas Pzr, 2010 12:55

Evet Küçükyalı da da erişim tünellerinin kaplamalarını takmaya başlamışlar, Kadıköy' de ise dışarıdan genelde istasyon ile ilgili bir şey göremediğimiz için içerideki bu ilerleme çok iyi göründü bana :) sürpriz yumurta gibi.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 14 Kas Pzr, 2010 13:10

Valla ben de şaştım yani. Kadıköy'ü çok daha geride sanmıştım. Şimdi buradan tren bir gün devam edebilecek mi, yoksa her zaman için sondurak olarak mı düşünülüyor acaba?

Bir de, bir sonraki istasyonun ismi şimdi tam ne? İbrahimağa mı, Ayrılıkçeşme mi?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 14 Kas Pzr, 2010 13:20

Ayrılıkçeşme ...

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön