Viyana' da tramvay kazaları durmuyor, gerçi bu seferde yine dengesizin birisi kendi kendine tramvayın altına girdi ama kazalarda bilirsiniz genelde ilk önce araç suçlanır bu tren bile olsa.
Uyuşturucu etkisinde olduğu söylenilen 22 yaşında bir bayan tramvay aracının arkasına yapışarak sörf yapmaya çalışırken araçtan düşerek yaralanmış, açıkçası iki vagon arasına mı düştü yoksa arkadanmı o kısmı tam çözemedim, genç kız kafasından ağır şekilde yaralanmış. Bu moda oldu belki biliyorsunuzdur, daha önce videoda yayınlamıştım, trenlerin arka camlarına güçlü cam vantuzları ile tutunarak yolculuk etmek, adlarına "Train Surfer" diyorlar, bu arkadaşta Strassenbahn Surferin olmak istemiş ama başaramamış.
İşletmeci Wiener Linien bu konu ile ilgili olarak uzun zamandır çalıştıklarını, bu "Sörf" eylemleri konusunda gençleri bilgilendirme ve engellemek amacı ile Okul Yönetim Kurulu (Stadtschulrat Türkçesi tam neye karşılık gelir bilmiyorum bu kurumun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi birşey fonksiyon olarak) ve Polis işbirliği ile okullarda bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdiklerini ve deneyimlerin bu ziyaretlerin etkili olduğunu gösterdiğini bildirmişler.
Sonuç istatistiğe geçen 1 tramvay kazası ve 1 ağır yaralı.
http://www.vienna.at/news/wien/artikel/ ... 4-12210101