Şu an yapılan açıklamaların hiçbirisinde ayrı olacak denilmiyor, sadece hızlı tren hattı için ayrı bir güzergahın projesi yapıldı, fakat benim en son okuduğum bir haberde ve koskoca DEVLET in resmi sitesinde hızlı trenin Gebze' den sonra Marmaray ile aynı güzergahı kullanacağı yazıyordu. Bir de Mehmet' in bahsettiği o projesi yapılan hat var ama ben onun gerekçesinin para olduğuna inanmıyorum, orada birazda köprü projesine güvenerek bir hat planlandı fakat köprüde demiryolundan vazgeçilince rafa kalktı gibi, bu benim düşüncem, mevcutta da söylem hızlı trenin Marmaray ile aynı güzergahı kullanacağı, ama yapılacak 3. yolu kullanır ama Marmaray metro trenleri ile aynı yolu onu bilemiyorum. Yanlız orada sizin yazdığınızda 1 hat yük trenleri 2 hat Marmaray, 2 de hızlı tren için demişsiniz, hızlı trene özel 2 ayrı hat olmayacak, toplam 3 hat, bir kaç kısmi bölgede 4 olacak ama o da belki gün içinde bu trenlerin birbirini geçmesi ya da beklemesi için kullanılacak alanlardır.
Marmaray içindeki ray tipi bildiğim kadarı ile metro standartı yani 80km/h dan fazlasına izin vermez, ayrıca o hatta 80km/h hıza işletmede sinyalizasyon izin verecekmi onu da bilmiyoruz.
Avrupa yakasında hızlı tren hatları için sadece proje yapıldı galiba henüz inşaat başlamadı, ama orada da bildiğim Anadolu yakasından farklı bir durum yok, yani yine 3 hat. Gar konusuna bir kaç kez değinmiştik, eğer bu Gar işlerini Mehmet yönetirse 6 yol 3 peron yeter gerisine gerek yok, bende tekrar tekrar tartışmak istemiyorum

Koskoca bir proje ama şöyle devasa bir gara sahip değil, sistem daha çok normal garlar ile yükün dağıtılması prensibine dayanacak anladığım kadarı ile, Gebze, Söğütlüçeşme, Ayrılıkçeşme, belki Üsküdar ve Yenikapı, Kazlıçeşme, Bakırköy, Halkalı. Bunlardan Ayrılıkçeşme ve Bakırköy' ün büyük Garlar olacağını biliyoruz, ama Üsküdar, Sirkeci ve Yenikapı duraklarında pek öyle hızlı trenin durupta yolcu indirecek kadar vakit harcayacağı bir peron yapısı yok, diğer taraftan iki büyük merkez gardan gerçekten büyük olanı Haydarpaşa malum otel olacak, Sirkeci de herhalde müze

:) delük yaptık ya denizin altına trenleri ordan geçireceğiz, Haydarpaşa ve Sirkeci' ye devletlü gerek görmüyor.