tr-HT.03:01 » Ankara-İstanbul YHT 2. Etap İnşaatı
-
- Seyyah
geçen sene başbakan osmaneli de hızlı tren şantiyesini ziyaret etti. bi tünele girdi. videosu da var hatta. mehmet bey diye biri ile konuşuyordu. sanırım cengiz inşaatın patronu. ya da genel müdürü. paarlık yapıyordu. başbakan işten memnunum sözleşmemiz ne idi diye sordu. 2013 sonu deyinde başbakan şöyle 2012 gbi yapamazmıyız dedi. mehmet beyde başbakanın aslında çok daha önce bitirecektik te depremden dolayı bütün projeleri tekrar revize ederek depreme uygun hale getirmek 6 ayımızı aldı dedi. koca adam devletluya yalan söyleyecek değil ya.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Adam yalan söylemezde, senin bu aktardığın konuşma ne kadar acı bunun farkındamıyız? Deprem olmasaydı projeler revize edilmeyecekti yani, ve yıllardır tüm devlet dairelerinin, okulların, hastanelerin inşa edildiği gibi, yalap şap, çalma çırpma bir iş yapılacaktı. İşte deprem Allah' tan bir uyarıdır deyince kızıyorlar sonra, ne kızıyorsunuz kardeşim o deprem olmasa bu önlemler tedbirlerde olmayacaktı demekti. Olan onca giden cana, sakat kalan insanlara, akıl sağlığı bozulanlara oldu, yazık. Bu vesile ile o kötü günlerde hayatını kaybedenleri de tekrar Allah' ın rahmeti üzerlerine olsun diyerek anıyorum.
-
- Seyyah
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Heh işte bu resim iyi oldu, o viyadüklerin bir o kadar da yerin altında var demiştim ya
hakkaten var yani, dolayısı ile depremde o ayaklar yıkılmayabilir. Üstüne konulan tablalarında altına yanal olarak salınım sağlayan özel bir kauçuk/lastik madde yerleştiriliyor bildiğim kadarı ile, olursa sorun orada olabiliyor, o da esneme fazla olursa tabla o lastikten kurtulup aşağı düşüyor, ancak o çarpma ile belki o bacaklar kırılabilir. Sonuca bakarsak bir şekilde zorlama ile ya da ..t korkusu ile proje revize edilmiş, ben bu revizyonlar ve sonrasında inşaat aşamasında bir totoşluk olmayacağını düşünüyorum, o kadar proje yaptıktan sonra işi de projeye uygun yapıyorlardır herhalde.

- alabay
- Evliya Çelebi
Valla inşaallahdır yani ... bu konuları ciddiye almalı. Dünkü Poenix'teki petrol ahkkındaki belgesel (sen tesadüfen seyrettin mi) çok ilginç şeyler öğrendim, yani klimamızın ne hâle geleceğini ve nedenlerini daha da iyi canlandırabiliyorum şimdi. Hem deprem, hem sel ... bunlar "oalbilir" şeyler değil, olacak şeyler. Ve Mehmed de, her nedense, muazzam çelişkili, bilmem içtiğu sudan mı kaynaklanıyor, ama bir yandan AB'ye lâf atmaya çalışıyor, bir yandan AB'nin standartlarının ardına saklanıyor. Halbuki ... a) o standartlar tanrısal standart değil, düşünülmüş. Düşüneni varsa, neden onu aşacak şekilde düşüneni - bizde - yok? İyi güzel, AB'de de demprem bölgeleri var, tesadüfen ben Karaorman'd yaşıyorum, burası da deprem bölgesi, ve şahsen en az üç ortanca deprem de yaşadım (bir tanesi bayağı ağırdı). 13xx kaçta Basel kenti yok olmuştu, öyle depremler de gelebiliyor. A dedik, b) de diyelim ... o standartlar var da, onu yapacaklarına dair denetlemey kim yapıyor? Yani, madem AB standartları çooh iyiymiş, düşman bile söyleyebiliyor, hem de utanmadan
eh o zaman, bu standartlara uyulacak mı acabaaa? Daha bina, izolasyon, klima diyorum, sebzeli gazoz anlaşılıyor. Yahu, şu AB standartları Alman DIN normlarını bile aştı, bazen abartılı bile görünüyor, ama dünyanın, tabiatın, hâlini görünce, ne DIN ne de ISO normlarının yeteceğini görür gibi oluyorum.

-
- Seyyah
ab standartları doğu abi, ben onlara uyulması taraftarıyım. aklın yolu birdir. bu ab'yi eleştirmeme engel değil. laf da sokarım. ab'nin hataları yok mu? var. varsa söyleyeceğiz. mutlak biat mi edecektik? ab tanırmıdır?
alabay yazdı:Valla inşaallahdır yani ... bu konuları ciddiye almalı. Dünkü Poenix'teki petrol ahkkındaki belgesel (sen tesadüfen seyrettin mi) çok ilginç şeyler öğrendim, yani klimamızın ne hâle geleceğini ve nedenlerini daha da iyi canlandırabiliyorum şimdi. Hem deprem, hem sel ... bunlar "oalbilir" şeyler değil, olacak şeyler. Ve Mehmed de, her nedense, muazzam çelişkili, bilmem içtiğu sudan mı kaynaklanıyor, ama bir yandan AB'ye lâf atmaya çalışıyor, bir yandan AB'nin standartlarının ardına saklanıyor. Halbuki ... a) o standartlar tanrısal standart değil, düşünülmüş. Düşüneni varsa, neden onu aşacak şekilde düşüneni - bizde - yok? İyi güzel, AB'de de demprem bölgeleri var, tesadüfen ben Karaorman'd yaşıyorum, burası da deprem bölgesi, ve şahsen en az üç ortanca deprem de yaşadım (bir tanesi bayağı ağırdı). 13xx kaçta Basel kenti yok olmuştu, öyle depremler de gelebiliyor. A dedik, b) de diyelim ... o standartlar var da, onu yapacaklarına dair denetlemey kim yapıyor? Yani, madem AB standartları çooh iyiymiş, düşman bile söyleyebiliyor, hem de utanmadaneh o zaman, bu standartlara uyulacak mı acabaaa? Daha bina, izolasyon, klima diyorum, sebzeli gazoz anlaşılıyor. Yahu, şu AB standartları Alman DIN normlarını bile aştı, bazen abartılı bile görünüyor, ama dünyanın, tabiatın, hâlini görünce, ne DIN ne de ISO normlarının yeteceğini görür gibi oluyorum.
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
O işin siyasi kısmı, orada dönen dümenlere zaten bizim aklımız yetmez
ama diğer taraftan AB kriterleri nedir nelerdir? Bunları hadi biz demeyeyim benim gibi sadece bir vatandaş bilmiyor. Demiryolları konusunda gerçekten neleri dayatıyorlar, ya da trafik kanunlarında? Benim gördüğüm kadarı ile hiçbir şey, çünkü Türkiye' de bu anlamda gerçekçi bir şeyler yapılmıyor, hadi yapılmıyor ağır oldu, yapılıyor, ama yine bizce yapılıyor, yani dediğim şey işte Mehmet, yarım yamalak, aman abi böylede gider, koşarken belli olmaz
:)
Ha AB nin kendi kriterlerini uygulamaması, ben bunun pek çok konuda gerçek olduğuna inanıyorum ama bunları Başar' a anlatamazsın, ben çok denedim anlatmayı, anlamıyor. Ona göre böyle şeyler sadece komplo teorisi
Ben diyorum ki, örnek Avusturya, ya adamların zaten kurulu düzeni AB nin kriterinin ta kendisiymiş kardeşim, yani AB ye girmese de adamın düzeni doğru, intizamlı, kurallı idi, işte ben bu noktada keşke şu ufacık ülke kadar olalım diyorum, aynı nizam intizam, kurallara uyma, kanunları uygulama sistemini kuralım yemişim AB sini. Yoksa burada bunlar çalıp çırpmıyormu, hergün bir yerden devleti dolandıranları okuyorum gazetede
al sana AB. AB dil diyor, özgürlük diyor ulan ne hikmetse bunu sadece Türkiye için istiyor, kendisi bu özgürlükleri kimseye vermiyor. Şimdi Başar efendi tutturacak ama hastanelerde devlet dairelerinde herşey Türkçe burada, eee, peki neden benim ülkemde fazlasını talep ediyorsunuz? Neyse arkadaşlar bu siyasi mevzu isteyen herkes ile özelden tartışırım, hızlı trenden haber verin siz.
Benim okuduğum kadarı ile hızlı tren için ayrı bir hat hala söz konusu değil, halen Marmaray projesine dahil İstanbul' a geliş. Dolayısı ile hızlı trende de Ankara-İstanbul 2015 mi diyeceğiz şimdi?

Ha AB nin kendi kriterlerini uygulamaması, ben bunun pek çok konuda gerçek olduğuna inanıyorum ama bunları Başar' a anlatamazsın, ben çok denedim anlatmayı, anlamıyor. Ona göre böyle şeyler sadece komplo teorisi

Benim okuduğum kadarı ile hızlı tren için ayrı bir hat hala söz konusu değil, halen Marmaray projesine dahil İstanbul' a geliş. Dolayısı ile hızlı trende de Ankara-İstanbul 2015 mi diyeceğiz şimdi?
-
- Seyyah
ankara eskişehir hızlı treni esenkent-hasanbey arasında yarım yamalak değildir. tam bitmiş ve hizmete açılmıştır. kalan kısımlarda konvansiyonel hattan gitmektedir. bu da doğaldır.yani dediğim şey işte Mehmet, yarım yamalak, aman abi böylede gider, koşarken belli olmaz
ayrı bir hat var PARA yok. tek sorun para. 3 seneye kadar para bulunursa kuzeyden alternatif bir akstan hızlı tren tak diye söğütlüçeşme'ye girer. bunun proje ihalesi bile yapıldı. etüd falan değil. o işler yapıldı zaten. kesin projesi yapılıyor. ama para lazım. köseköyden söğütlüçeşme'ye teme paralel giden yht hattı 100 km maliyet nedir? 1 milyar usd. bu para şu an yok. ab 250 veriyor. o kadar. geri kalan 750 ??? para olsa....Benim okuduğum kadarı ile hızlı tren için ayrı bir hat hala söz konusu değil, halen Marmaray projesine dahil İstanbul' a geliş. Dolayısı ile hızlı trende de Ankara-İstanbul 2015 mi diyeceğiz şimdi?