http://www.haber7.com/guncel/haber/9038 ... rikli-tren
Haberi nereye sığdırayım bilemedim. Tabii ki çok güzel bir çalışma, önemli bir bölgede önemli bir hat yenileme işlemi yapılıyor ve faydasının büyük olacağına inanıyorum, yanlız Vali Bey ve TCDD Yetkililerinin ifadeleri "evrekaaa suyun kaldırma kuvvetini bulduk" tadında

gerçekçi olalım lütfen, tamam 50 yıllık işi şimdimi yapıyorsunuz gibi garip laflar etmeyeceğim ama sizde bu lafları etmeyin. Neden illa malzemenin "yurtdışından" olanını kullandığımızı belirtiyoruz? Demek ki iyi o, dimi? Ama şimdi yerli malını kötüleyen bu kalite farkını sürekli dile getiren benmiyim yoksa bu beyanatı veren mi? Ya da, 2012 yılında hat yenilemesi yaparken "elentrikli olacak, hatta sinyalizasyonlu olacak" gibi lafları etmek, teknik olarak konudan sorumlu kişiye yakışıyor mu? Herhalde yine ben abartıyorum, "bunlar siyasetin gereği bla bla bla, tabii ki övünülecek bla bla bla" diyen olmadığı için rahat rahat sallıyorum.
Hattı yeniliyorsunuz, eyvallah, yenisi eskisinden iyi oluyor eyvallah, daha hızlı gidilecek eyvallah, yapanın yaptıranın eline sağlık bizim gibi ülke demiryolları güzelleşsin diyenin canına minnet.
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, İzmir-Bandırma arasında elektrikli ve sinyalli tren işletmeciliği yapılacağından dolayı Manisa-Akhisar arasındaki 52 kilometrelik demiryolunun son teknoloji ve yurtdışında kullanılan malzemelerle yenilenmesi çalışmasına başladı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Karaağaçlı beldesi bölgesinde başlatılan çalışmayı TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş ile birlikte inceledi. Vali Daşöz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu çalışmanın çok büyük bir yatırım olduğunu söyledi. Çalışmayla mevcut hatların yenilendiğini ve geliştirildiğini aktaran Daşöz, "Artık yeni sistemde bu hatta elektrikli sinyalli trenler çalışacak. Bu hat İzmir, Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bandırma hattı. Tamamı 340 kilometre civarında. Buradaki yenileme araçları, günümüzün en gelişmişleri, 600 işçinin yapacağı işi yapıyor. Günde beş saat çalışıyor, aynı zamanda mevcut sefer devam ediyor. Bütün demiryolları ve traversler değiştiriliyor. Bunların hepsini bilgisayar kontrollu aynı makine yapıyor. Tren yolu çok daha güçlü, dayanıklı ve metraj olarak da uzun oluyor. Yapılan bu çalışma, yük taşımacığında çok büyük avantajlar getirecek. Mevcut demiryolunda 90 kilometreden fazla hız yapılamıyordu, yeni yolda tren 120 kilometre hızla gidecek. İleride bunlar hızlı terene de entegre olacak." dedi.