ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 09 Tem Cum, 2010 23:13

Kirazlı 1 ve Kirazlı 2 olsa ya bari. Yok, efem, Kirazlı ve Kirazlı 1 :-)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 09 Tem Cum, 2010 23:24

Acaba halk o bölgede nasıl bir kullanım uyguluyor, ne bileyim minibüse binince ya da İETT ile giderken durakların adı ne?

Bölgeyi hiç bilmiyorum desem yeridir, geçmişliğim var ama o kadar karışık geliyor ki sağımı solmu şaşırıyorum. Haritadan bakıyorum, Tavuklu Köprülü Caddesi falan var, onu bile istasyon adı yapsalar, Kirazlı, Kirazlı1 'den daha mantıklı.

aklıma hep sonradan ilave edilen Termodinamik'in 0.yasası geliyor, ilk koymaları gereken maddeyi sonradan düşününce mecburen 0.yasa demişler. O arada binlerce makale yazılmış, 1. ve 2. maddelere atıf yapılmış, onları bozmayalım 0 olsun demişler. Bizimki de Kirazlı 0 olur belki....

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Tem Cum, 2010 23:41

:) hahah neydi o ya Enerjinin geri kazanımı mıydı? :D Bizde de İstasyon İsminin Geri Kazanımı kanununa göre, bir istasyon yoktan var olamaz, istasyon sonsuz sürede kendi kendine yetecek yolcu sirkülasyonunu sağlayamaz :P ehü, bir süre sonra sirkülasyon 0 a düşer, vallahi harika benzetme olmuş.

Bende milyon kere geçmişimdir ama hep araba ile desem yeri, oradan hiç otobüs ile geçmedim, minibüs ile de sadece çocukluğumda, Kirazlı 1 denilen yer haritada nerede ise tam Kirazlı Mah. yazan yere denk geliyor Kirazlı yazan yer ise Mahmutbey Yolu dediğimiz ana caddeye yakın sanırım başka da bir kerteriz noktası bulamadım, bölgeyi iyi bilen birilerine danışmak lazım. Ama herhalde orada en mantıklısı mahalle ismi vermekti her iki istasyonda Kirazlı mahallesi içinde kaldığı için böyle bir şey yapmış olabilirler. Ateştuğla' ya da yakın değil en yakın iyi nokta belediyenin yeni yaptığı bina ona da Halk Sarayı adını vermişler :) Kirazlı 1 denilen noktada ki İETT durağının ismi Ahmet Yesevi, zaten önündeki caddenin adı da Hoca Ahmet Yesevi, güzel isimmiş aslında niye vermediler acaba? İsmini bir caddeye verdiklerine göre sisteme karşı bir durum söz konusu değil, diğer tarafındaki cadde de Mevlana caddesi aslında ikiside iyi seçim bana göre.

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 10 Tem Cmt, 2010 10:36

Yahu, Kuzey, Güney, Doğu ve Batı eklerini BÜTÜN dünya kullanmıyor mu? Yevroppa'dan tut, Irak üzerinden, ta Okyanusya'ya kadar, yani cidden tüm dünya. Bu şimdi ne? Aklıma Aydilge geliyor , ben bu gece ay ... lan biz de bu konuda bu yüzyıl Mars! :evil:

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 11 Tem Pzr, 2010 18:24

Güney Sanayi İstasyonu'nda nasıl ayıracaklar?Otogar'daki gibi mi olacak?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Tem Pzr, 2010 19:14

Haritalardan gördüğümüz kadarı ile evet, Otogar' da ki gibi olacak muhtemelen ama nasıl bir istasyon yapısı olur onu şu anda bilemiyoruz, yani Otogar gibi 2 peron 3 yolmu olur, yoksa tek peron 2 yol ile halledilebilir mi, en son İBB nin gezisinde kullandığı haritada tek bir orta peron olacak gibi göründü, orada iki katlı bir istasyon falan yapılıp yapılmadığı hakkında da bir bilgi yok. Daha önceki belediye yazılarında maç günlerinde Otogar - Olimpiyat Köy çalışır gibi bir ifade varmıydı hiç hatırlamıyorum, yani eğer böyle bir ifade varsa o zaman her iki hatta aynı katta ve tek peronda olabilir, fakat şu anda tüm düşüncelerimiz hayal gücümüzün içinde kalıyor :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Tem Pzt, 2010 15:54

Otogar-Olimpiyatköy nasıl olur ki? :shock: Hani bunlar iki apayrı sistemdi? Yani olmasalar zaten o hatların Yenikapı'ya inmesi mantıklı olurdu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Tem Pzt, 2010 21:36

Kim söyledi ki olacağını? Öff Başar ya sen yapma bari ya.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Tem Pzt, 2010 22:37

Ya, herkes yapıyor, ben de yapiim bari, göze çarpmasın, ver şuradan bi simit, bi de çay ...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Tem Pzt, 2010 23:47

:) Varmı senin orda simit geleyim de ısmarlayayım :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 13 Tem Sal, 2010 11:38

Var, ama Türkiye'deki simitler gibi tadı yok, Türk malı olduğu hâlde :-( Ben İstanbul'dayken hanım cidden, ne getireyim sorusuna, bir torba simit cevabını vermez mi? Yani! Geri dönüş günümde, o, ben, bir Alman arkadaş ve Yunan/Sırp eşi (hem de Karadeniz kökenli ...) beraber bir peynirli, çaylı, simit kahvaltı ziyafeti çektik, öldük gittik be ;-)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 26 Tem Pzt, 2010 22:00

Resim
Resim
Resim

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön