ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Metro Olimpiyat’a gidiyor
Valla benim içime dert oldu, bu Otogar-Kirazlı , Kirazlı-Başakşehir salatası. Tamamen 2 ayrı hat, tamamen 2 ayrı sistem, ama sürekli olarak tek hat gibi reklam. Bakıyorum düne kadar bizim gibi söyleyenlerde bugün "aman işi aynı firma yapıyor ya bir seferde verildi ya" diye yazıp çiziyorlarİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada en büyük yatırımlarından biri olan Otogar Başakşehir Olimpiyat Köyü metro inşaatının sonuna yaklaşıldı. Kazı çalışmaları tamamlanan ve elektromekanik işleri devam eden toplu taşıma sisteminin yüzde 85’i tamamlandı.
Toplam 21,7 Km olan ve 16 istasyondan oluşan hatta, 2011’in ilk yarısında test sürüşleri yapılacak. Esenler Otogar’dan önce Bağcılar Kirazlı’ya ardından İkitelli Güney Sanayi İstasyonu’na ulaşan hat, burada ikiye ayrılarak, Olimpiyat Stadı ve Başak Konutları 4’e ulaşacak.

Her neyse, gelelim olaya. Bu haber metnine göre 2 hattın toplam inşaatında %85 lik bir çalışma tamamlanmış, bildiğimize göre zaten Otogar-Kirazlı arası tamamdı diye hatırlıyorum, orada tek eksik yapılmamış olan ve sonradan yapılabilmesi için bir şeyler yapıldı mı diye düşünmemize sebep olan Bağcılar istasyonunun eksikliği, Başakşehir hattında ise istasyonlarda yapılmama gibi bir durum yok, gayet yerinde ilerleyen çalışmalar vardı. Bu hatta mali sebepler nedeni ile inşaatın durma noktasına geldiğinden söz ediliyordu ama sanırım geçen ay bazı gelişmeler meydana geldi ve çalışmalar yeniden hız kazandı. İBB de bu fırsatı kaçırmayarak bir tanıtım organizasyonu düzenledi anladığım kadarı ile, dediğim gibi açıldığı zaman bakalım belki de tek hat olur

Bu da yapılacak toplantının tarihi ve yeri olsa gerek, İBB sitesinde bu tarihin ne olduğu yazmıyordu ben okuduğumda, bir de başlık Metro Olimpiyata gidiyor, ama haberde ki resim Taksim' e gidiyor* Otogar-Bağcılar-Kirazlı Hafif raylı sistemi
Güzergâh Uzunluğu: 5,8 km
İstasyon Sayısı: 5
İstasyonlar: Esenler, Menderes, Çinçin, Bağcılar, Kirazlı1
* Kirazlı-İkitelli-Başakkonutları Metro Hattı ile Olimpiyat Köyü Bağlantısı
Güzergah Uzunluğu 15,9 km
İstasyon Sayısı, 11
İstasyonlar: Kirazlı 1, Kirazlı, Mahmutbey, İstoç, İkitelli Güney Sanayi, Eskop, Biksan, Başakkonutları 1, Başakkonutları 4, Halkalı Yolu, Olimpiyat Köyü
Tarih: 9 Temmuz 2010 Cuma
Saat: 11.00
Yer: Halkalı İstasyonu- Hürriyet Bulvarı Sedat Akyüz İş Merkezi

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=18566
-
- Sezonluk Yolcu
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=18575
Yukaridaki linkte Kadir Topbaş'ın Olimpiyat Köyü-Kirazlı Hattı'nı bilgilendirme toplantısının İBB haberi var.
Yukaridaki linkte Kadir Topbaş'ın Olimpiyat Köyü-Kirazlı Hattı'nı bilgilendirme toplantısının İBB haberi var.
- alabay
- Evliya Çelebi
Metro hattıymış. Ne güzel, Esenler'den taaa oralarah. Ve:
Artık bunlar o kadar gevelendi ki, cidden düşünüyorum, acaba Bakırköy hattı iptal edildi de, iki ayrı sistemin tünelleri ve hatları birleştirildi de ... biz mi anlamadık? Birden metro pırtla entegreh ...
Ahzo!metro hattının Aksarayda Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metrosu, Havalimanı-Aksaray Hafif Metrosu ve Bağcılar-Zeytunburnu Tramvayı ile entegre olacağını
Artık bunlar o kadar gevelendi ki, cidden düşünüyorum, acaba Bakırköy hattı iptal edildi de, iki ayrı sistemin tünelleri ve hatları birleştirildi de ... biz mi anlamadık? Birden metro pırtla entegreh ...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Güzel 40 km ray dösenmis iyi calisma, bende tebrik ediyorum ve illa bir seye kulp bulacagim ya, Aksaray' da nasil Aksaray-Havalimani ve Zeytinburnu-Bagcilar tramvayi ile bulusacak onu anlamadim.
Sayin Baskanim, tamam bu metinleri hazirlayanlar sifir onu anladik, tamam isletmecideki arkadaslara da sormuyorsunuz, vallahi ben para istemedim hazirlarim,
Ben buradan sunu mu anlamaliyim bu hat ayri bir yerden Aksaray' a mi gidecek, Bagcilar-Zeytinburnu tramvayi Aksaray üzerinden mi dolasacak?
Tamam tamam iki tramvay hattini birlestireceksiniz ya ondan, öbürünü de görmemis olalim ne yapalim.
Bu elestiri metni yazanlara idi, ama ise kimse bir sey söylemez hakikatten bu 2 hat, ki bence hala 2 hattir görecegiz bakalim tuneller mi birlesecek yoksa tren oraya kadar gidip makinist terse binip Basaksehir e mi gidecek ne olacak, acilmadan goremeyecegiz. Her halukarda bu 2 hattin linkte verilen metinde Baskanin bahsettigi gibi o bölgenin ulasim problemine gercekten cok büyük katkisi olacak.

Ben buradan sunu mu anlamaliyim bu hat ayri bir yerden Aksaray' a mi gidecek, Bagcilar-Zeytinburnu tramvayi Aksaray üzerinden mi dolasacak?

Bu elestiri metni yazanlara idi, ama ise kimse bir sey söylemez hakikatten bu 2 hat, ki bence hala 2 hattir görecegiz bakalim tuneller mi birlesecek yoksa tren oraya kadar gidip makinist terse binip Basaksehir e mi gidecek ne olacak, acilmadan goremeyecegiz. Her halukarda bu 2 hattin linkte verilen metinde Baskanin bahsettigi gibi o bölgenin ulasim problemine gercekten cok büyük katkisi olacak.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Evet eski haritanin üstüne biraz daha yollari ve istasyonlari gösteren bir cizim yapmislar ama eskisinden daha anlasilir olmasini da saglamis.
Yanliz yanlis mi hatirliyorum, Ikitelli Güney Sanayii den güneye dogru Bakirköy diye birakilan uc Havalimani olarak revize edilmedi mi? Nedense aklimda öyle kalmis, diger taraftan haritada IBB yine kendini yalanlamis hani Otogar-Basaksehir hatti? orada Otogar-Kirazli-Halkali ve Basaksehir-Kirazli-Bakirköy hatlari görünüyor, matematik evrenseldir 2 yani.
Yanliz yanlis mi hatirliyorum, Ikitelli Güney Sanayii den güneye dogru Bakirköy diye birakilan uc Havalimani olarak revize edilmedi mi? Nedense aklimda öyle kalmis, diger taraftan haritada IBB yine kendini yalanlamis hani Otogar-Basaksehir hatti? orada Otogar-Kirazli-Halkali ve Basaksehir-Kirazli-Bakirköy hatlari görünüyor, matematik evrenseldir 2 yani.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Kuzey - Güney daha mantikli olurdu herhalde, bu harita yatay dikdörtgene sigdirabilmek adina biraz yatirilmis gibi geldi bana, simdi bakamayacagim gugulörttenalabay yazdı:Doğukirazlı ve Batıkirazlı denememiş ...

Ya da neden Kirazli 1 - 2 ? Baska semt yokmu orada ben onuda anlamiyorum, hani ilce merkezinin 2 kenarinda olsa Bagcilar1 - 2 anlarimda, neyse Bagcilari daha iyi bilenlere sormak lazim.