Ardından bu:

Aslında şehrin güneyi ya da güney ortası desek, mid-süd ya da süd-mitte gibi bir tabir varmı bilemiyorum ama yoksa da ben uydurdum oldualabay yazdı:Ama böylece sadece şehrin güneybatısı ağla dolanıyor, şehri tümüyle görmek gerek. Ya tümüne bir ağ, ya da parsellere ağlar ve bu ağlara birleştirme gerek.
Bir zamanlar dediğiniz zamanlarda İstanbul Nazım Planlarını Almanlar yapmışlardı ve tarihi bir araştırma yapmamış olmama rağmen o zamanlarda ilçe Belediyelerinin numaralandırıldığını hatta 2.Daire gibi isimlerle anıldığını biliyorum bu tüm kitaplarda yazılış şekli bu olarak geçiyor ama bir iki kişiye sordumda (eski abilerimize) pek fikir yürütemediler sanırım Türkçede Daire kelimesi devlet büroları içinde kullanılmasından kaynaklanan bir yanılgı bence bu tamamen Alman Şehir Plancılığından kaynaklanan bir yapı idi ve Ring sistemi ile şehri bölmüşlerdi, yani 1.ring 2. ring gibi, Başar seninde bildiğim üzere genelde bu sistem Avrupa' nın büyük şehirlerinde mevcuttur, merkez en eski yerleşim ve etrafında diğer ilçeler. Tabii ki bu planlar hiçbir zaman uygulanmadı, işte bu uygulanmama nedeni ile zaten dümdüz metro hatları yapamıyoruz bence,Bildiğim kadarıyla otuzlu ile ellili yıllar arasında İstanbul'a bir arondisman sistemi düşünülmüş (getirilmiş?) idi. İste bu eksik. Bölgeler: batı, kuzeybatı, kuzeydoğu, doğu, güneydoğu ve merkez (merkez kuzey/güney/doğu/batı). Böylece bu bizim haritadaki bölge Merkez Güney ile Batı arası oluyor ... galiba
Yanısıra, ben o kadar fazla dolambaçlı metro hatları taraftarı değilim. Daha düz olmalılar bence, düz ve ağ ... hep Berlin diyorum ya. Hamburg meselâ (bence) güzel değil, Frankfurt (M) da güzel değil. Berlin, Paris, Londra, Moskova ... yolumuz bu istikamette olmalı.