Haberler için teşekkürler Hasan, iyi derleme sağolasın.
Bursa' da bu konuda hep iyi niyetli bir çalışma olduğuna inandım, şehrin nüfusu ne kadar bilmiyorum ama çok küçük bir kentte sayılmaz özellikle sanayi işletmelerinin varlığı bir trafik doğuruyor bu kentte, burada özellikle mevcut metro hattı üzerinden konuşur isek, ülkemizde iş yerleri servis hizmeti veriyorlar yani insanlar işlerine otobüsler ile servisler aracılığı ile gidiyor, toplu taşıma ile ulaşım çok fazla değil, her ne kadar trafikte gidiyor olsa da bana göre bizler servisi toplu taşımaya tercih ederiz, çünkü minimum hatta yok aktarma ile evinize gidip geliyorsunuz, bu sebepten dolayı kentin sanayi yapısının sağladığı pik saat yolcu yoğunluğunu metroya aktarmanın gerçekçi bir düşünce olduğuna inanmıyorum. Bu sadece minibüs otobüs yolcusunu belki cezbedecektir ya da etmiştir.
Bursa' ya bir kaç kez gittim şehir tanıdığımı söyleyemem açıkçası ama bu eski garajın oradan stadın yanından kent içine giden caddelerde benim gördüğüm zamanlarda çok ciddi trafik sıkıntısı vardı ve yine Bursa kent içinin böyle genişçe Türk tipi tramvay hattı inşaatına

pek müsait olduğunu da sanmıyorum ama tabi belki her yerini görmediğim için yanlış yorumluyor olabilirim. Bursa için tramvay hatlarının biraz fazla iyimser düşünceler olduğunu düşünüyorum tabii ki umarım gerçekleşir hele ki şu yerli araç üretimi konusunda atılan adımlar çok önemli inşallah başarı ile gerçekleşir ve ortaya cidden öveceğimiz bir iş çıkar, (kadı kızındaki kusurlarıda görmeyiz canım) Nostaljik tramvay mevzusuna kılım

biz işe hep sondan başlıyoruz, tüm dertlerimiz bitmiş gibi ilk önce nostaljiği olsun diyoruz, kronolojik olarak doğru gibi algılanabilir ama aslında yanlış, tabi bana göre.
Metrobüs, enteresan fikir. Bursa' da metrobüs belki daha verimli olabilir ama bahsettikleri güzergahta hemzemin trafik durumu nedir, ha olmaz ya da yok değil ki, yüzlerce hemzemin olan metrobüs hatlarını asya da işletiyorlar diye biliyorum, burada da olur. Olur da trafik kuralları için yeni bir eğitim gerekebilir her ehliyet sahibine

Aslında dediğin gibi illa öyle bir şey olacaksa troleybüste olabilirdi, hem modern troleybüslerin öyle ahım şahım teknik sorunlarıda yok zaten.
İstasyonlara özel dekorasyonlar

şu şeyden yani neydi adı ya?? hah "Temalı İstasyon" her istasyona bir tema

bilmem, kullananlar beğeniyorsa bize bir şey demek düşer mi? Benim görüşüm bu işlerde
Hattın bir konsepti ya da tarzı olur, bu temalar bu tarz içerisinde işlenir. O zaman sırıtmaz, bilirsin ki bu hatta sanat tarihimiz ile ilgili işler var, yani Osman Hamdi den Graffiti ye kadar

ya da bu hattımızda geçtiği semtler ile ilgili temalar işlendi dersin. Hattın kimliği içerisine bu temalar yedirilir. İsim vermeyeceğim bir hatta olduğu gibi, birinde istasyon kırmızı, öbüründe turuncu, sonra esat resimde ayırt edemeyince madara oluyor, aynı hatta bir yerde tabelalar beyaz, birinde lacivert birinde kahverengi olursa "bana göre!" bu temalı istasyon olmaz, bu param var, ne yapayım bilemedim böyle bir şey yaptırdım abi demek olur.