ist-M.05:02 » M2 4.Levent-Atatürk Oto Sanayii Kuzey Mekik Hattı
- alabay
- Evliya Çelebi
- Mesajlar: 5582
- Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12
Biraz abartılmıyor mu?! Ya, bu trenler kaç asırdır işliyor? Berlin'de seksen senelik banliyö trenleri ve otuz senelik metro trenleri işlerdi. Banliyöler şimdi yenice (ama eskilerinden fazla arıza yapıyor), ve metrolar yirmi yıllık en eskileri, yenileri beş on senelik. Yani, bu şimdi biraz garibime gitti ... hele hele bizim (İstanbul) banliyö setlerini ve İkarus'ları göz önünde tutunca. Orada yapılan azgınlığın burada da tam tersi yapılıyor sanki.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18138
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Koltuk dizilimleri ile oynanacağını sanmıyorum, ama şeytanın kulağına su kaçırdınız bir kereHakan yazdı:Yani entegrasyon sürecinde en önemli aşamalardan biri başlıyor, artık bu hat için emektar vagon diyebileceğimiz Alstom'lar elden geçiriliyor. Bu kapsamda yeni sinyalizasyon sistemine uyumlu hale getirilecekler, belki klimaları kalorifer sistemleri elden geçirilir, varsa ufak tefek hasarlı rötuşlanması gereken yerler onlara bakarlar, bir ihtimal Rotem'deki gibi dinamik yol haritası ve kapıların hangi tarafta açılacağını gösteren ışıklı oklardan koyarlar. Anons sistemleride elden geçirilecekmiş, gidip-geldiklerinde farklı olabilirler yani.
Peki bir şey soracağım koltuk dizilimleri ile oynama ihtimalleri var mı? Malum Rotem'ler yan dizili koltuklara sahip, bunları da değiştirip yan çevirirler mi?


O ışıklı ok olayını bilmiyorum yaparlar mı, yani bir zamanlar bazı arkadaşlar bunu tramvay hattı için önermişlerdi de birileri her zaman ki gibi "teknik olarak mümkün değil" demişlerdi, bu laf "sen ne karışıyorsun bizim işimize" ya da "ya işmi çıkarıyon hemşerimin" kibarcası oluyor. Tabi artık bazı şeylerin aşıldığını düşünüyorum ve o zamanda teknik olarak mümkün olduğunu biliyordum hala da biliyorum, ama istemek lazım, hani niyet her şeyin başıdır ya


- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18138
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Abartmak ile neyi kast ediyorsun ki? Araçların emektar olarak tanımlanmasını mı, bu yanlış değil ki bu araçlar emektar çünkü hattın ilk araçlarıalabay yazdı:Biraz abartılmıyor mu?! Ya, bu trenler kaç asırdır işliyor? Berlin'de seksen senelik banliyö trenleri ve otuz senelik metro trenleri işlerdi. Banliyöler şimdi yenice (ama eskilerinden fazla arıza yapıyor), ve metrolar yirmi yıllık en eskileri, yenileri beş on senelik. Yani, bu şimdi biraz garibime gitti ... hele hele bizim (İstanbul) banliyö setlerini ve İkarus'ları göz önünde tutunca. Orada yapılan azgınlığın burada da tam tersi yapılıyor sanki.

-
- Kadrolu Personel
- Mesajlar: 1434
- Kayıt: 29 Oca Sal, 2008 15:44
Ya ben emektar derken, bunlar eskidi artık kötü tüü kaka anlamında söylemedim. Bu hat üzerinde 2 farklı model var haliyle birine yeni deyince diğeri otomatik olarak eski oluyor. Emektar ama Rotem'lere göre emektar. Yoksa daha kullanıldığının 2-3 katı süre daha kullanılması şart, yoksa verilen paralara yazık.
Bu alstomlara yapılabileceklerle ilgili kendi fikirlerimi söyledim, ne yapacakları hakkında bilgim yok ama yapılma ihtimali olan şeyler belli, bence hazır triyaja çekilmişken yapılabilecek her şey yapılmalı. Sonra 3 sene sonra Yenikapı-Hacıosman işletmesi başladığında isteselerde yapamazlar...
Bu alstomlara yapılabileceklerle ilgili kendi fikirlerimi söyledim, ne yapacakları hakkında bilgim yok ama yapılma ihtimali olan şeyler belli, bence hazır triyaja çekilmişken yapılabilecek her şey yapılmalı. Sonra 3 sene sonra Yenikapı-Hacıosman işletmesi başladığında isteselerde yapamazlar...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18138
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Hakan Bey zaten ben söylediğinizden kast ettiğiniz anlamı çıkarttım da, acaba Başar yine her zaman ki gibi mi anladı diye yazdım
Ve son mesajada katılıyorum işletmeye geçtikten sonra kapı üstü tablo ya da diğer elektronik bilgilendirmeler zor olacak işler, hazır yatara geçmişken yapılabilir
öneri olarak sunsak mı ne?


-
- Kadrolu Personel
- Mesajlar: 1434
- Kayıt: 29 Oca Sal, 2008 15:44
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=18234İstanbul Metrosu artık kesintisiz
Metro artık 8'li dizilerle Taksim-Maslak AOS olarak çalışıyor, bu başlğın kilitlenmesi vakti gelmiştir. Taksim-4.Levent Metrosu başlığı;
Taksim-Maslak AOS Metrosu [M2] (İncirli-Hacıosman) olarak dönüştürülebilir...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18138
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Evet haklısın, ben linkteki bilgileri de buraya yapıştırarak başlığı kilitliyorum. Bu geçici işletme bugün itibari ile sonlanmıştır, işletme dahilindeki istasyonlar artık tam anlamı ile M2 sistemi içerisine dahil olmuşlardır.
Başlık bundan sonra Taksim-Maslak AOS Metrosu [M2] (Yenikapı-Hacıosman) başlığından takip edileceği için kilitlenmiştir.Taksim-Atatürk Oto Sanayi arası hizmet veren İstanbul Metrosu’nda aktarmasız seferler başladı. Taksim - Atatürk Oto Sanayi arası başlayan aktarmasız seferler; ilk aşamada 5 dakika 40 saniye sefer aralığıyla kalkan ve bu mesafeyi 20 ila 21 dakikada alan 8’li dizi trenlerle yapılıyor.
16 Eylül 2000 tarihinde hizmete giren ve açıldığı günden bu yana 936 kişi kapasiteli trenlerle çalışan İstanbul Metrosu’nda ilk defa 2000 kişi kapasiteli trenler hizmete girdi. Aktarmasız seferler, yeni satın alınan 92 vagondan, hatta çalışabilir hale getirilen 64 tanesi ile başlatıldı. Hazırlık aşaması devam eden 28 yeni vagonla, yeni sinyal ekipmanları montajına başlanan eski 32 vagon dönüşümleri tamamlandıktan sonra hatta hizmet verecek. Dönüşüm tamlandıktan sonra metroda çalışan vagon sayısı 124 adede çıkarılacak ve sefer aralığı önümüzdeki aylardan itibaren düşecek.
Aktarmasız işletmeye geçişin ilk periyodunda Taksim – 4.Levent arasında sistemin yolcuya sunduğu maksimum taşıma kapasitesi yüzde 62,5 artıyor. Şişhane-Taksim arası seferler bir süre daha ayrı olarak gerçekleştirilecek. Metro Haliç Köprüsü’nün bitmesi ile Unkapanı, Şehzadebaşı ve Yenikapı seferleri aktarmasız seferler biçiminde sisteme eklenecek.
DÖNÜŞÜMÜN KRONOLOJİSİ
* 30 Ocak 2009 tarihinde Taksim metrosuna güneyde Şişhane, kuzeyde ise 4.Levent-Atatürk Oto Sanayi hattı eklendi.
* 4.Levent-Atatürk Oto Sanayi hattı gerekli çalışmaların yapılabilmesi için ilk açıldığında 10:00-16:00 arasında (45 gün) çalıştı.
* Daha sonra çalışma saatleri 09:30 – 17:00’ye (11 dk. sefer aralığı ile) değişti.
* 25 Eylül 2009 tarihinden itibaren seferler 06:15 – 21:07 aralığında (11 dk. Sefer aralığı ile) yapılmaya başlandı.
* 16 Mart 2010 tarihinden itibaren de seferler 06:15 – 24:00’e (7 dk. sefer aralığı ile) çıkarılmıştı.