ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Kadrolu Personel
O zaman benim verdiğim kazı rakamı bir önceki güne ait, bugün 74 metre kazı yapıldıysa dün de 118 metre kazı yapılmış olmalı ki rakamları doğrulayabilelim.Dün 77metre kazılmıştı ve toplam kazı 49844m idi.
Bugün ise 74 metre kazılmış ve 50036m'ye ulaşılmış.
Neyse psikolojik bir sınırı aşmış olmak önemli, 8352 metre daha kazı yapılacak. Bunun 1500 metreden daha az bir miktarı TBM, kalan kısmı ise NATM yöntemiyle kazılacak. Yaz ortasından itibaren muhtemelen kazıları konuşmuyor olacağız...
-
- Seyyah
-
- Kadrolu Personel
Yeni bir şok bilgi, akşam Kadıköy'den eve gelirken çalışır vaziyetteki tüm tabelaları tek tek takip ederek yolculuk yaptım. Kazaılması gereken metraja yapılan ilave şöyle dursun, eski metrajdan biraz azalma olmuş.
Kazılması gereken 56136 metre olarak değiştirilmiş, bugün kazılan ise 75 metre idi. Bugüne kadar kazılan ise 48.794 m. Kalan metremiz ise 7342 metre.
Bu tabelaların kimin tarafından komuta edildiğini hakikaten merak ediyorum, çocuğun eline geçmiş abaküs gibi oynayıp duruyor...
Kazılması gereken 56136 metre olarak değiştirilmiş, bugün kazılan ise 75 metre idi. Bugüne kadar kazılan ise 48.794 m. Kalan metremiz ise 7342 metre.
Bu tabelaların kimin tarafından komuta edildiğini hakikaten merak ediyorum, çocuğun eline geçmiş abaküs gibi oynayıp duruyor...
-
- Transit Yolcu
Valla ben tabelaların yabancısıyım. Siz söyledikten sonra dikkat ettim, benim verdiğim rakamları kontrol edersek arada birkaç metre açık kalıyoHakan yazdı:O zaman benim verdiğim kazı rakamı bir önceki güne ait, bugün 74 metre kazı yapıldıysa dün de 118 metre kazı yapılmış olmalı ki rakamları doğrulayabilelim.

Bu arada benim geriye gidilen kilometreler hakkında bi hipotezim var, sakın bunlar yanlış kazmış olmasın

-
- Kadrolu Personel
Biri galiba şantiyeye çocuğunu getirmiş, bu metrajların yazıldığı programıda açık unutmuşlar. Malum yeni nesil bilgisayarlara meraklı, çocuk açıp değiştirmiş
Şaka bir yana bu kazılması gereken metraj nasıl bu kadar çok değişir anlayamıyorum, bu işin hesabı taaa en baştan yapılır ama demek ki bu projede yapılmamış. Kartal istasyonuna 4 giriş-çıkış olacağı ile ilgili bilgiyi bu başlıkta daha önce paylaşmıştım, şimdi elime yeni geçen bir-iki evrakta 4 nolu girişin olmadığını farkettim. Uzun zamandır 56210 toplam görünen tüneller 3-5 günlüğüne 58 bin küsüre yükselmişti ,şimdi 56136'ya düştü. 56210-56136 farkının bu giriş-çıkışın iptal edilmesinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Şaka bir yana bu kazılması gereken metraj nasıl bu kadar çok değişir anlayamıyorum, bu işin hesabı taaa en baştan yapılır ama demek ki bu projede yapılmamış. Kartal istasyonuna 4 giriş-çıkış olacağı ile ilgili bilgiyi bu başlıkta daha önce paylaşmıştım, şimdi elime yeni geçen bir-iki evrakta 4 nolu girişin olmadığını farkettim. Uzun zamandır 56210 toplam görünen tüneller 3-5 günlüğüne 58 bin küsüre yükselmişti ,şimdi 56136'ya düştü. 56210-56136 farkının bu giriş-çıkışın iptal edilmesinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ama işte bu yanlış değil mi? Yani istasyon girişinin tünel kazısı ile ilgilisi ne, yani yapılan işi büyük göstermek için ne yapacağımızı şaşırdık der gibi bir durum var, ve eğer yine her zamanki gibi böyle bir durum varsa hala da bunları yediğimiz için bize de yuh diyorum. Hattın uzunluğu belli, depo alanı falan zaten belli, topla çıkar bu km yi bulmuyor diye yazmıştınız daha önce çok merak ediyorum bende neden, bu aralar yine çok üşengecim bir mail yazıp danışmak lazım aslında.