brs-M.04:01 » M1 Arabayatağı-Geçit/Balat Metro Hattı

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 14 Kas Pzr, 2010 23:24

Reyhan İstasyonunun ismi şu anda Demirtaşpaşa.
Hastane istasyonunun şu anki ismi ise yüksek ihtisas hastanesi.
Resim

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 09 Ara Prş, 2010 15:36

Burulaş'in internet sitesinde yeni güzergah haritası yayınlanmış.

Resim

01 nolu hat şuan için Organize Sanayi istasyonu ile Arabayatağı İstasyonu arasında çalışmaktadır.

02 nolu hat şuan için Küçük Sanayi İstasyonu ile Demirtaşpaşa İstasyonu arasında çalışmaktadır. Küçük Sanayi tarafından gelen yolcular Şehreküstü İstasyonunda 01 nolu hatta aktarma yaparak Arabayatağı İstasyonuna ulaşabilmektedir.

İnşaat halinde olan hatların tamamı 2011 yaz döneminde (Haziran-Temmuz) açılması planlanmaktadır. Küçük Sanayi İstasyonu ile Özlüce İstasyonu arasında ise yılbaşından hemen sonra yolculu deneme seferleri başlayacaktır.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Ara Cum, 2010 12:33

Demirtaşpaşa' da araçlar dönüşü nasıl yapıyor, bildiğim kadarı ile bu hattaki istasyonların çoğunluğu banliyö ya da bizim Stadtbahn dediğimiz HRS istasyonu tarzında, orada ekstra bir yol varmı araçların girip geri dönüş yapması için, yoksa perona girip yolcuyu indirip makinist diğer tarafa geçip hemen geri mi dönüyor?

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 10 Ara Cum, 2010 16:41

Demirtaşpaşa' da araçlar dönüşü nasıl yapıyor, bildiğim kadarı ile bu hattaki istasyonların çoğunluğu banliyö ya da bizim Stadtbahn dediğimiz HRS istasyonu tarzında, orada ekstra bir yol varmı araçların girip geri dönüş yapması için, yoksa perona girip yolcuyu indirip makinist diğer tarafa geçip hemen geri mi dönüyor?
Araç Demirtaşpaşa istasyonuna girdikten sonra vatman diğer uca geçiyor ve Şehreküstü istasyonuna doğru giderken hatta bulunan makastan diğer yola geçiliyor.

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 26 Ara Pzr, 2010 17:13

üniversite hattının ilk 3 istasyonu açıldı. Kalan istasyonlar Haziran'da açılacakmış.
http://www.bursa.bel.tr/?baslik=univers ... er&id=5178

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Ara Pzr, 2010 17:20

Hayırlı olsun, benim haber metninden anladığım kadarı ile 3 istasyon sisteme ilave edilmiş ama işletmede henüz bütün değil, Küçük Sanayi istasyonunda buradan gelen yolcular aktarma yaparak merkeze gidecekler, yani İstanbul' da M2 de olduğu gibi bir mekik işletme olarakta tanımlayabiliriz bu açılışı.
Bizim taleplerimizi yerine getirdiler ve inşaatı biten üç istasyonu bugün seferlere açıyoruz. Yani normalinden 10 ay önce bu hattı kullanmaya başlıyoruz. Özlüce’de oturan vatandaşlarımız artık Küçük Sanayi aktarmalı olarak kent merkezine Bursaray’la ulaşabilecek” dedi.

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 26 Ara Pzr, 2010 17:23

Şuanda hattı bütün olarak işletmeye yetecek vagon olmadığı için son açılan istasyonlar ile Küçüksanayi istasyonu arasında mekik işletme yapılıyor. Yeni vagonlar ,söylendiğine göre, Şubat'ta gelmeye başlayacakmış ve Şubat'tan itibaren doğrudan ulaşım yapılacak.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Ara Pzr, 2010 17:28

Doğru yeni seri araçların teslimatı da başlayacaktı, resimleri ve haberi yüklemiştiniz onu unuttum ben. Sizler Bursa' dan yakından takip etme şansına da sahipsiniz belki yerel basında çıkıyordur bir şeyler, yerli üretim tramvay ile ilgili hiç yeni gelişme oldu mu, bilginiz varmı?

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 26 Ara Pzr, 2010 17:37

Doğru yeni seri araçların teslimatı da başlayacaktı, resimleri ve haberi yüklemiştiniz onu unuttum ben. Sizler Bursa' dan yakından takip etme şansına da sahipsiniz belki yerel basında çıkıyordur bir şeyler, yerli üretim tramvay ile ilgili hiç yeni gelişme oldu mu, bilginiz varmı?
Bu konuda hiç bir bilgi yok sadece başkan konuşmalarında yapcaz, etcez diyor ama bir gelişme yok. Tramvay, başbakan geldiğinde ilk ve son olarak gösterildi bir daha da haber alamadık. Ben pek ümitli değilim açıkçası gösterilen de zaten kabuktan ibaretti. Hareketli aksamın Siemens'ten alınacağı söylenmiş ve yanılmıyorsam bir anlaşma imzalanmıştı belki Siemens'ten bojilerin gelmesini bekliyorlardır.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Mar Cum, 2011 23:17

İlk araç Almanya' da teslim alınmış

http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=27520

http://www.bursa.bel.tr/yeni-nesil-vago ... aber/5910/
Vagonları üreten Alman Bombardier fabrikasında gerçekleştirilen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içi ulaşımının en önemli aracı olan vagonların ilkini teslim almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Toplam 30 vagondan ulaşan yeni filonun 2011 yılı içinde tamamlanıp Bursa'da raya indirileceğini ifade eden Altepe, "Vagonların tamamlanıp Bursa ulaşımında devreye alınması ulaşımda çok büyük rahatlama sağlayacak. Bilindiği gibi daha önce alınan vagonlar da Alman malıydı. Ancak, yine bir Alman firması olan Bombardier firmasına yaptırdığımız yeni vagonlar teknik açıdan çok üst düzeyde. Her türlü ulaşım konforunu sağlıyor." dedi.

Yeni nesil 30 vagonun Bursa'ya ulaşmasıyla birlikte toplam vagon sayısı 78'e ulaşacak. Teslim töreninde konuşan Bombardier firması Genel Müdürü Volker Eickhoff ise 30 vagondan oluşan filonun ilkini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kalan 29 aracı da yılsonundan önce teslim etmeyi hedeflediklerini ifade eden Eickhoff, vagonları Bursa sokaklarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.
Başkanım, üzgünüm ama Bombardier Alman firması değil sanırım, neyse bizde gider ama firma duyarsa üzülebilir. :) Araçlar hayırlı uğurlu olsun, yıl sonuna kadar tüm teslimatın bitmesi planlanıyormuş.

Resim

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 07 Mar Pzt, 2011 20:06

üzgünüm ama Bombardier Alman firması değil sanırım
Ben de Bombardier'i Kanada firması diye biliyorum ama tüm haberlerde Alman firması diye geçiyor sanırım başkan ne derse gazeteciler araştırmadan yazmış.

Şubat 2011 itibari ile tüm araçları teslim almış olmamız gerekirken ilk aracı aldığımız için kutlama yapılıyor :?

Kullanıcı avatarı
tahir93
Aylık Paso

Mesaj gönderen tahir93 » 09 Mar Çrş, 2011 19:54

aynen öyle :D belki de önceki araçlar siemens ya belki ordan bi almanya kaldı akıllarında onu yazıp duruyolar. ama kesin olan bombardier'in canada firması olması. hatta adı bile fransızca gibi okunuo, böyle son harfler yutularak :D

“Bursa Metro Hatları - BursaRay” sayfasına dön