hangi 2 istasyon? anlamadım.alabay yazdı:Biraz bekleyelim. Algı hep psikolojiktir, düz bir çizgi eğri görünebilir. Ayaklar şu an kaba görünüyordur. Ama neye göre? Sonucu görmeden, bilemeyiz. Ben iki istasyonun yapılmamasını iyi bulmuyorum.
ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
-
- Seyyah
- alabay
- Evliya Çelebi
-
- Seyyah
- alabay
- Evliya Çelebi
Ama Esat, unutma ki, senin orada Avusturyaca konuşulur, o çok daha noozikk
Yani nazik. Almanyadaki dil hakikaten biraz daha sert. Ama kaba demek, gülünç. Berlindeki dil ürkütebilir ama 
Bu köprü ayakları da şu an fikir veremez.
İlginç olan, bunlar bana bir şey hatırlattı İzmirde Pasaportun kuzeyinde, limana doğru böyle garip garip harabe ayaklar duruyordu. Orada bir zamanlar bir viyadük yapacaklardı da, ne için, neden, ne oldu belli değil. Bilen var mı?

Bu köprü ayakları da şu an fikir veremez.
İlginç olan, bunlar bana bir şey hatırlattı İzmirde Pasaportun kuzeyinde, limana doğru böyle garip garip harabe ayaklar duruyordu. Orada bir zamanlar bir viyadük yapacaklardı da, ne için, neden, ne oldu belli değil. Bilen var mı?
-
- Seyyah
izmirdeki meşhur viyadükler kaldırılacaktı. sanırım bu aralar kaldırılmış olması lazım.
haliç köprüsünün 2 ayağı yerine oturtulmuş. beyoğlu'ndan unkapanı yönüne doğru 1 ve 3. ayaklar konmuş. yanlış mı gördüm. gemide de 2 ayak daha var. buluşmamızda ben 5 demiştim. demek ki yanılmışım. toplam 4 tane varmış.
haliç köprüsünün 2 ayağı yerine oturtulmuş. beyoğlu'ndan unkapanı yönüne doğru 1 ve 3. ayaklar konmuş. yanlış mı gördüm. gemide de 2 ayak daha var. buluşmamızda ben 5 demiştim. demek ki yanılmışım. toplam 4 tane varmış.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=20067
Belediye Başkanı Sn. Topbaş'ın açıklamasına göre 2013 yılında köprünün hizmete gireceği yönünde. Ama nasıl bir HİZMETE GİRME? Yani;
1- Köprüyü yaptık bitti,
2- Köprüyü açtık trenler artık kesintisiz Unkapanı-Hacı Osman çalışacak,
3- Herşey tamam Yenikapı-Hacı Osman işletmesi başladı.
Belediye Başkanı Sn. Topbaş'ın açıklamasına göre 2013 yılında köprünün hizmete gireceği yönünde. Ama nasıl bir HİZMETE GİRME? Yani;
1- Köprüyü yaptık bitti,
“Birileri halen 19 yıl geciktirdikleri bu projeye çomak sokmak istiyor. UNESCO böyle proje yapmadı. Böyle bir talebimizde olmadı. UNESCO zaten proje yapmaz. Orası bir değerlendirme kuruludur. Onların da görüşlerini alarak belediyemizin yapmış olduğu projeyi özellikle Haliç geçişinde çevre şartlarını da dikkate alan en rantabl şekilde ortaya çıkarmaya çalıştık. Bazı itirazlar vardı. Bununla ilgili bağımsız kurullar, iki ayrı bağımsız bilim adamı bir rapor hazırladı. Bu raporları gören UNESCO uygun gördü. Zaten daha önce bize olumlu bir rapor vermişti, bir iki değişiklik istemişti. Metroyu Marmaray ile birleştirecek köprünün iskeleti 2012 itibarıyla ortaya çıkacak. Sistemi göreceğiz. 2013’te hizmete açacağız.
-
- Seyyah
2013 dediği marmarayın açılacağı 29 ekim 2013 sanırım. 19 ay var yani. köprü iskeleti bu yaz ortaya çıkar. kaba inşaatı 1 senede biter sanırım. kalan sürede de diğer işler, yani ray döşeme, elektrifikasyon, katenr, sinyal vs. işleri bitebilir mi? metroyu sadece şişhaneden köprüye kadar indireceklerse okey. ama köprü-yenikapı arası yetişir mi? gerçi orda da işler bitiyor. tünel birleşme başlamış yenikapıda istasyonla.
Esat yazdı:http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=20067
1- Köprüyü yaptık bitti,
“Birileri halen 19 yıl geciktirdikleri bu projeye çomak sokmak istiyor. UNESCO böyle proje yapmadı. Böyle bir talebimizde olmadı. UNESCO zaten proje yapmaz. Orası bir değerlendirme kuruludur. Onların da görüşlerini alarak belediyemizin yapmış olduğu projeyi özellikle Haliç geçişinde çevre şartlarını da dikkate alan en rantabl şekilde ortaya çıkarmaya çalıştık. Bazı itirazlar vardı. Bununla ilgili bağımsız kurullar, iki ayrı bağımsız bilim adamı bir rapor hazırladı. Bu raporları gören UNESCO uygun gördü. Zaten daha önce bize olumlu bir rapor vermişti, bir iki değişiklik istemişti. Metroyu Marmaray ile birleştirecek köprünün iskeleti 2012 itibarıyla ortaya çıkacak. Sistemi göreceğiz. 2013’te hizmete açacağız.