ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 28 Tem Sal, 2015 07:19

Kağıthane Merkezde Carrefour ile karakol binası arasını trafiğe kapatttılar, viyadük ayakları yapılacak sanırım o alanda...

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 22 Ağu Cmt, 2015 08:20

Projenin internet sitesindeki resimler güncellenmiş.

Resimlere bakıldığında işlerin ilerleme hızı yolunda görünüyor.Özellikle Alibeykoy'den sonra mahmutbey yönüne doğru istasyon inşaatlarında ciddi ilerleme var.Kaba inşaat çalışmaları hızla ilerleyerek devam ediyor.Kazı miktarları hakkında bilgilendirme yapılmadığı için bu konuda bişey diyemiyorum.Tek bildiğim hattın bulunduğu bölgenin genel olarak zemin sert olması.Bu TBM kazısı için avantaj NATM için ise dezavantaj olarak görünüyor.

Link :http://mecidiyekoymahmutbeymetrosu.com/ ... ograf.aspx

Uğur
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Uğur » 22 Ağu Cmt, 2015 09:42

Acaba tbmler nerede keşke onu interaktif haritada gösterseler. Avrupalıları bu konuda kıskanıyorum biraz Crossrail projesinin internet sitesinde hangi Tbm nerede çalışıyor gösteriyordu. Ama genel olarak inşaat hızı takdir edilesi ilk defa bir metro bahsedilen sürede bitecek herhalde :)

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 24 Ağu Pzt, 2015 07:52

Kağıthane-Alibeyköy ve Kağıthane -Mecidiyeköy arası NATM olacaktı. Kağırhane - Alibeyköy arası çıkan harfiyattan anladığım kadarıyla sert kaya zeminde ilerliyorlar zira çıkan molozlar mavi-gri arası renkte kayalar gördüğüm kadarıyla. Mecidiyeköy kısmının da aynı kaya yapısında olacağını tahmin ediyorum. Kağıthane meydanında yapılacak olan viyadük ve istasyon binasıyla ilgili henüz caddeyi kapatmak dışında bir çalışma göremedim. Cadde kapandığına göre viyadük ayakları için çalışma yakında başlar diye tahmin ediyorum. Sanki viyadük işini en sona bırakacaklar gibi...

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 04 Eyl Cum, 2015 09:19

Özgür Türkler yazdı:Sanki viyadük işini en sona bırakacaklar gibi...
Viyadükler bitince millet sabırsızlanır, "hadi açılsın" diye homurdanmalar başlar abi, tüneller bitmeye yakın yaparlar viyadükleri :)

Sahi ilerleme oranı nedir şu anda bu metro hattında? Bilgisi olan var mı?

Kadir Başkan'ın söz verdiği gibi 2017'de binebilecek miyiz? Yoksa, seçim yılı olan 2019'u mu bekleyeceğiz?

Bundan 8-9 yıl önce dikilen ve yıllarca Beşiktaş Meydanı'nda duran, "Beşiktaş-Mahmutbey Metrosu bu noktadan başlayacak" levhasının resmini çekememiştim, ama başlığımızın ilk sayfasındaki resmi de unutmamak adına en alta bir yapıştıralım.. 2017'ye yaklaştıkça, bakıp bakıp hatırlayalım..
Engin Y yazdı:17 Şub Pts, 2014 09:57

2017 konusunda madem bu kadar ısrarlılar..

Bu hattı 01/01/2018 günü kullanabileceksem, 2019 seçimlerinde oyumu Kadir Topbaş'a (veya iktidar partisinin adayı kim olacaksa, ona) vereceğim. Ancak, 2014 seçimleri için üzgünüm; Beşiktaş Meydanı'na 2006'da dikilen, "Metro Çok Yakında Burada" yazan dev levhayı unutamadım henüz. Unutabilmem için bu hattın gerçekten de 2017'de açılması gerek..

Hadi bakalım hayırlısı..
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Eyl Cum, 2015 10:28

2 yıl 4 ay var, neden olmasın?

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 04 Eyl Cum, 2015 14:51

Esat yazdı:2 yıl 4 ay var, neden olmasın?
İnşallah abicim.. Ben de Kadir Başkan'a verdiğim sözü tutacağım, oy pusulamın fotoğrafını buraya koyacağım.. Sağmalcılar'a iç çamaşırı ile ziyaretime gelirsiniz artık :)

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 05 Eyl Cmt, 2015 09:12

Engin Y yazdı:
Esat yazdı:2 yıl 4 ay var, neden olmasın?
İnşallah abicim.. Ben de Kadir Başkan'a verdiğim sözü tutacağım, oy pusulamın fotoğrafını buraya koyacağım.. Sağmalcılar'a iç çamaşırı ile ziyaretime gelirsiniz artık :)
Forumda fena bir iddaa ortaya atılmış.Bakalım sonucu ne olacak ?

Benim düşüncem 1.1.2018'e yetişmez.En erken 2018 yılının son çeyreği diyorum :D

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 09 Eyl Çrş, 2015 12:34

Arkadaşlar;

Mecidiyekoy-Mahmutbey metrosunda çalışan TBM'lerin kazı miktarları hakkında bilgi aldım.Kaba olarak şunu söyleyebilirim.Proje için kullanılan 3 TBM'den ikisi 1 km barajını aşmış.Diğer TBM ise henüz 300 m barajında kazısına devam ediyormuş.

Bu hesaba bakarsak Ocak sonu ve Şuabt ortasında kazıların başladığını düşünürsek aslında çok da istenildiği gibi gittiğini söylemek mümkün değil.Bu arada bir kaç ay evvel TBM kazısı sırasında bina çökme olayı yaşanmıştı.Belki de bunun da kazıların istenilen seviyede olmamasında etkisi olabilir.Genel olarak tüm şantiyeler de 24 saat aralıksız çalışmalar devam ediyor.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 10 Eyl Prş, 2015 09:51

decimus yazdı:Arkadaşlar;

Mecidiyekoy-Mahmutbey metrosunda çalışan TBM'lerin kazı miktarları hakkında bilgi aldım.Kaba olarak şunu söyleyebilirim.Proje için kullanılan 3 TBM'den ikisi 1 km barajını aşmış.Diğer TBM ise henüz 300 m barajında kazısına devam ediyormuş.
Hızlanmazlarsa, kazı işleri bile 2017'de bitmeyebilir demek ki..
Rahmetli babam bu metro çok güzel olacak diyordu, sağlığında göremedi bittiğini, biz görürüz inşallah..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Prş, 2015 11:02

Engin Y yazdı:Hızlanmazlarsa, kazı işleri bile 2017'de bitmeyebilir demek ki..
Rahmetli babam bu metro çok güzel olacak diyordu, sağlığında göremedi bittiğini, biz görürüz inşallah..
Allah rahmet eylesin, inşallah bu öngörüsü gerçekleşir, geç te olsa bittiğini de görürüz.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 14 Eyl Pzt, 2015 11:14

Allah rahmet eylesin.
Babanızın "bu metro çok güzel olacak" lafına gönülden katılıyorum.Çünkü hattın güzergahına baktığın zaman hem yerleşim yerlerinin ortasından geçmesi hem de İş-Okul-Gezi gibi nedenlerle evinden çıkan insanların hayatını kolaylaştırabilecek, aktarma noktalarının çok olduğu bir hat.Bu hatta baktığım zaman keşke Otogar-Başakşehir metro projesi yerine Kabataş-Mahmutbey metro hattı yapılsaydı.Çok merak ettiğim bir konu var.Acaba hangi büyük üstad,Trafik bilimcisi,İstanbul için projelendirilen Üsküdar-Çekmeköy,Kabataş-Mahmutbey veya Metrobüs güzergahında yapılacak bir hat varken gidip Otogar-Başakşehir hattının yapılmasına karar verdi.Herhalde İstanbul'da yaşamayan biri :) Başka türlüsü aklım almıyor.O kadar önemli hat varken neden gidip an az ihtiyacın olduğu hattı yaparlar anlamak mümkün değil.

Bu arada proje ile ilgili gördüğüm bir kaç şeyi aktarmak isterim.

Nurtepe : Bu alanda şaft açılmış,yaklaşım tünellerinin imalatı tamamlanmış fakat henüz ana hat yüneli için kazı başlamamış.Zemin şuan için sert görünüyor.Ana hat tünelleri başlayınca zemini daha iyi görebileceğiz.Çok sert olursa tünel delme yöntemi olarak "patlatma" yaparlar mı diye düşünüyorum.Zemin umarım çok sert değildir.Tünel çalışmalarının yanı sıra henüz nurtepe istasyonu için çivi bile çakılmamış.Fakat fore kazık işi için firma ile anlaşılmış, önümüzdeki günlerde istasyon yapımı için fore kazık makinaları sahaya getirilecek.

Mecidiyekoy: Cevahir önünden başlyarak levent yönüne doğru kapatılan alanda ben Alarko'nun çalışacağını düşünüyordum.Fakat bu alanı GKK (gülermak-kolin-kalyon) kapatmış ve alt yapı işleri deplase çalışması yapılacakmış.Alarko ne zaman çalışacak, işler ne zaman başlayacak ? Alarko'nun bir an önce işlere başlaması gerekiyot.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön