Almanya Kassele ait olan iki eski kağıt bilet örnekleri

Teşekkür ederim Kemal abiParis biletlerinden sol üstteki 3 gün 1-6 bölgede geçerli ve de genellikle turistlere "yutturulan" bir kupon. Bazı müze girişlerinde indirim sağlamakla beraber kardeşi "yerliler" için olan Mobilis'ten daha pahalı, ve 3. bölgenin ötesine çıkmayacak adama bile satılmakta![]()
O zaman bu iki nadir parçaya iyi bakmak lazım, işin komiği ben bunları nerden aldım onu bile hatırlamıyorumSağ altta ise çok nadir kullanılan, otobüste sürücüden, ya da gişeden sadece bir yolculuk için alınan bilet. Şu anki bedeli 1,50 avro. (10'lu karnenin her bileti 1,11 €) Bu bilet metrodan çıkmadıkça sınırsız aktarma olanağı vermekle beraber, otobüste buna izin vermemekte. Yerel yolcu tarafından hemen hiç kullanılmayan genelde Paris'ten geçenlerin, örneğin bir gardan diğerine geçiş yapan, tercih ettiği bir bilet. Aslında kolleksiyon için nadir bir parça, tıpkı üstündeki SNCF bileti gibi
Müze - Zerdalilik Tramvay Hattı başlığından alıntılanmıştır.Onur yazdı:Kemal 2 yıl önce benden biletlerin resmini çekmemi istemişti, geç ta olsa paylaşıyorum;
Yukarıdan aşağıya: Öğrenci, Emekli ve Tam bilet.
Benim euro koleksiyonuma şimdiden göz dikilmiş durumda,mrtbdrm yazdı:bizde ise maalesef baba biriktiriyo çocuklar satıyo:(
Evet Darphane den bir ara sipariş verecektim ama sonra vazgeçtim, TCDD ile ilgili para vardı, söylediğiniz gibi yurtdışında bu işin meraklıları biraz daha fazla, bir başka sitemiz vardı orada ben bu konuyu açmıştım ama ilgi görmedi, orada da yazar bulma sorunu yaşıyordukhatıra paralar konusundada www.darphane.gov.tr adresinden faydalanabilirsiniz. bu adreste bu zamana kadar basılan tüm hatıra paralarımızı bulmak mümkün. ayrıca ulaşım özellikle demir yolu ve hava yolu ulaşımıyla ilgili pullarımızda mevcut.