ist-RS.46 » İstanbul Raylı Sistemler Erişim Haritası

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

ist-RS.46 » İstanbul Raylı Sistemler Erişim Haritası

Mesaj gönderen Esat » 19 Haz Cum, 2026 10:46

Selamlar,

bir süredir bunca senelik bilgi birikimi ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama iş yoğunluğu ve başka bazı sebepler ile tam olarak eğilemiyorum. Diğer taraftan bazı karakterlere de öfke yükleniyorum :) yaptıkları işleri beğeniyor olsam bile hal ve hareketleri, tavırları çok sinir bozucu bir grup türedi. Neyse yapacak bir şey yok, yaptığını anlatmamak bizim ayıbımız.

Geleyim konuya, aşağıda link verdiğim sayfa ile istanbuldaki raylı sistem istasyonlarını merkez alarak 5-10-15 dakika yürüme mesafesindeki alanları görebiliyorsunuz. Bunu bir nasıl giderim algoritma apisine bağlayarak direkt yürüme mesafesi olarak animasyon ile de alınabiliyor. Aslında daha çok işi var, haritada bazı hatalar var mazur görün :) düzelteceğim inşallah. İlk yüklemede biraz vakit alabiliyor.
erisim-mesafe-harita.png
Ne işe yarar? :) seçtiğiniz istasyon merkezinden 5 dk/400 m, 10 dk/800 m, 15 dk/1200 m yarı çap içerisinde erişilebilecek yerleri görmenizi sağlar. Tabii ki bu yürüme kişiden kişiye değişir ortalama bir insanın yürüme hızına denk mesafe bu, gerçekte sokağın yokuş olup olmaması ve dönüşler ile çember dışında kalan yerlere dahi bu sürelerde erişmek mümkündür.

Üzerinde çalıştığım diğer işlerin hızlı bir çıktısı bu, ahım şahım bir şey değil, herkesin kolaylıkla yapabileceğini düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz.

erisim_harita.php
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Engin Y
Seyyah

Re: ist-RS.46 » İstanbul Raylı Sistemler Erişim Haritası

Mesaj gönderen Engin Y » 19 Haz Cum, 2026 14:25

Eline sağlık abi, çok güzel..

“Sitede Yürütülen Projeler” sayfasına dön