Çok fazla faktör var Uğur, şöyle açayım. Öncelikle işletmenin nasıl kurulduğu ve subvanse edildiği ile alakalı, yani araç alımını işletme yapıp ödeme yapıyorsa zarar, elektrik ve vergi sübvansiyonu yoksa zarar, işletme çok büyük ise zarar, işletme çok eski ise zarar, işletme yeni kurulmuş ve sistem entegrasyonu henüz oturmamış ya da yanlış planlanmış ise zarar.

yani her türlü zarar. Bu sektörde genel ifade "kar eden şirket yoktur" şeklindedir. Ha buna rağmen nasıl oluyor da özel şirketler bu işlere giriyor sorusunun cevabını ise bilmiyorum. Kıt bilgim, yerel idare hattın yapımı ve araçlara harcadığı parayı kamu hizmeti sayıyor ve bir geri dönüşüm beklemiyor, ardından işletmeci kendisine verilen haklar ile sadece bakım ve işletme masraflarını üstlenerek işi yürütüyor, tabii bir kamu idaresinde maaşlar teorik olarak özel sektörden daha iyidir, yani burada özel şirket daha az personel ile daha çok iş yolunu seçerek kar etmek ister bu bir, bakımlardan bir şekilde kaytarmaya çalışır bu iki, ve yaptırabilirse ücret politikasına etki etmek ister.
Uğur yazdı:Yani demeye çalıştığım İstanbul Ulaşım şirketi böyle bir işletmenin mali yüklerini kaldırabilir mi? Neticede fizibilitesini Kocaeli Belediyesi yaptı. Belki İstanbul Yönetimi yapsa bu hattı çok büyük mali yük getireceğinden ötürü inşa ettirmeyecekti?
Metro İstanbul şu anda zarar ediyor mu bilmiyorum ama 2019 sonrasında kesinlikle zarar eden bir işletme haline gelecek, kaldı ki zaten bu konuyu ilgilendiren bir takım haberlerde görebilirsiniz yakın zamanlarda, detay vermemem daha doğru olacak, sonra yanlış çıkar falan
