Bursa Hava Yolları kuruluyor.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21936575.asp
http://www.airnewstimes.com/bursa-hava- ... aberi.html
Açıkçası bana da pek heyecan vermedimustafaguler yazdı:Resmi olarak kurulana kadar birşeyden söz etmek ne kadar doğru bilmiyorum. Hele hele bunun arkasında Altepe gibi biri varken
Evet bir ara ilgileniyordu ama sonradan vazgeçildi. Nedeni:Temenni olarak, umarım bir işe yarar ama hali hazırda ulusal havayolu ve kardeşi ile diğer şirketler var iken yeni bir firma? Orada gerçekten bir kapasite görseler diğer firmalar girişim yapmazmıydı? Bir ara Lufthansa ilgileniyordu Bursa ile, işte ortaklık fırsatı Bursa havalimanını versinler Lufthansa'ya.
Vallahi ne diyeceğimi bilemedim, yani evet bir yolcu gözü ile bana göre tam bir aptallık, niye böyle bir karar alınmış bilemiyorum ama saçma bir iş yapılmış, havaalanı küçük desek ya kardeşim Muş'a bile uçuyorsun kimsenin gücüne gitmesinde havaalanı demeye bin şahit bir yer ve komik olan bunlar geçmişte yapılmış olan yanlışlar. Hani bugün THY oradan uçuyor olsa idi ve deseydi ki kardeşim YHT yapılıyor ben onunla baş edemem dolayısı ile iç hat uçuşlarını buradan iptal ediyorum, dış hat içinde yolcularımı SGH ya taşıyacağım, bundan biraz mantık bulup kabullenebilirdim ama bu hali ile garip buldum, o kadar yolcu varken iptal etmek?mustafaguler yazdı:Aslında bu konuda çok doluyum. Y.Şehir neden özelleşmez? Devlet neden burasını üs seçen firmalara teşvik vermez? Bunların araştırılması lazım. THY direkt sefer koyduğunda %80 gibi bir doluluk oranı yakalanmış ama her nedense seferler iptal araştırılması lazım.
SGH Özelleştirilirken çevre Havalimanları yazılı olmayan anlaşmalar ile ıssızlaştırıldı.mustafaguler yazdı: Tabi doğal olarak hiç kimse Esenboğa'da saatlerce uçak beklemeyerek Bursa Terminal'inden her yarım saatte bir kalkan Pegasus'un servislerini kullanarak Sabiha Gökçen'e gitmeye başladı ve bu durum her geçen gün giderek artıyor. Şuan Pegasus'un Bursa yolcusu son derece fazla.
Aslında bu konuda çok doluyum. Y.Şehir neden özelleşmez? Devlet neden burasını üs seçen firmalara teşvik vermez? Bunların araştırılması lazım. THY direkt sefer koyduğunda %80 gibi bir doluluk oranı yakalanmış ama her nedense seferler iptal araştırılması lazım.
Bursa halkı göz göre göre Y.Şehir'e küstürüldü.