Türk Havayollari bir yandan kendi büyümesini tamamlayamamisken bir taraftanda disa daha cok acilma cabalarina giriyor. Acikcasi Austrian Airlines a herhangi bir sekilde THY nin ortak olmasini istemiyorum. Neden?
* Bir kere ne hikmetse THY hostesleri tebessüm özürlü, hanimlar merak etmeyin her erkek size asilma meraklisi degil. Avusturya havayollarinda ise mecburi bir gülümseme ve özellikle Viyana dan gelen bir sürekli selam verme, bir sey söylediginizde bitte, bittiginde bitte sonra danke falan filan THY de maalesef bunu pek göremiyoruz.
* Ikincisi THY Star Airlines a girmesi ile Austrian Airlines in Red Ticket denilen gariban biletleri THY ile ayni fiyata geldi

demek ki bir de ortak ucus degilde hakiki ortak olsa ne olacak, eski genel müdür Abdurrahman Bey ne kadar güzel söylerdi insanlar Viyana ya ucakla gidiyor ayni mesafe Van a otobüsle buna son verecegiz diye, THY buna son verdi ama bu arada bizim Viyana dan otobüsle gelmemize sebep olacak sanirim.
* Austrian Airlines ta Avusturya da indiniz baktiniz valiziniz kirik? Ne yaparsiniz? Tabii ki ilgili büroya gidip valizinizi gösterirsiniz size markali bir valiziniz var ise tamiri icin ilgili firmaya gönderirler ya da size hemen orada ayni ebatta oldukca kaliteli yeni bir valiz verirler. THY de ayni sey basiniza gelirse ne olur?

Allaha emanet olun az görüselim olur.
* Austrian Airlines ile Viyana dan dünyanin neresine gidiyor olursaniz olun yaklasik 50 ila 60 arasinda oldugunu saydigim ama sayiyi su an unuttugum (umarim abartmiyorum) self check-in makineleri ve her bir makine grubu basinda size Grüsgot, Kann ich hilfen Sie bitte falan filan diye yardimci olan, eger cipli pasaportunuz var ise makineye verdiginiz gibi size konfirmeli biletlerinizi gösteren oradan valiziniz var ise secim yaparak size özel bölümden sira beklemeden valiz verdiginiz bir hizmet. THY de ise en son 2 tane vardi self check-in makinesi ve ne kadar kullanisli ne kadar kullanisli
Bence bunlar yeterli sebepler THY yönetimine yalvariyorum lütfen almayin bu sirketin hisselerini

diger taraftan zaten Avusturya kanunlarinin baglayiciligi nedeni ile %47 hisse satilamiyormus, ohh be
Bosna Air icin ise ayni seyleri söyleyemiyorum zaten Bosnian Air in elindeki ucaklar THY tarafindan buraya hibe edilmis ama pervaneli kücük ucaklar, fakat o kücücük Sarajevo dan o kadar cok ucak kalkiyor ki THY bu havayolu sirketini alarak Avrupa nin icinde kendisine bir üs edinebilir (tabi buradaki devletin gizli balkan harekatini anlatmiyacam simdi yine birileri hayal görüyorsun diyecek)
THY’nin yanı sıra Lufthansa, Rusya’nın ikinci büyük havayolu S7, Air France-KLM ve Air China Avusturya Havayolları’nın satışıyla ilgileniyor. Merkezi Viyana’da bulunan Avusturya Havayolları, alt markaları Lauda Air ve Austrian Arrows ile birlikte 66 ülkede, 130 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Üç şirketin filosunda toplam 99 adet uçak bulunuyor. OeIAG’ın, Avusturya Havayolları’nda sahip olduğu yüzde 43 hissesinin değerinin 230.9 milyon dolar olduğu açıklandı
Viyana daki haberlere göre Viyanalilar Cin Havayollarina cok soguk bakiyor ve bu firmayi istemiyorlar.
Edit: Başlık tarafımdan uygun şekilde değiştirilmiştir.
Esat.