Olabilir bence, bilmem olmaması için bir engel varmıdır, ama diyorum ya tamam yolu Marmaray ile paylaşsın sorun yok fakat peron yapısının biraz özel olması gerektiğini düşünüyorum, Otogar gibi de değil belki benzer yani işte iyi tasarlanmalı. Bu işi yapanlar hiç "Ben Yolcu Olsaydım" diye düşünmeden yapıyorlar.
Tabi burada şöyle bir sorun var

Kılçığımı da atayım araya. Sorun şu daha öncede dile getirdim ve M2 dediğim şeyin bir hattı ne kadar etkilediğini gördünüz ve hala da görüyorsunuz, övünmeyi sevmiyorum ama bu konudaki haklılığım ile övünüyorum. İşletme ya da operasyon sistemi, yani trenlerin takibi, bunların seyrü seferi yani Dispatch edilmesi, sefer tarifeleri senkronizasyonu. Bunların dışında da ücret paylaşımı, ve başkasının hattını kullandığınız için ödeyeceğiniz bedel.
Marmaray' ı kim işletecek. TCDD bu işi İBB yani İstanbul Ulaşım A.Ş. ye vermemek için herşeyini verecek bir görünüm çiziyor. Zaten son gelinen noktada Marmaray A.Ş.' nin kurulması ve işletmesinin TCDD-İBB ortaklığı ile yürütülmesi ya da Marmaray A.Ş. nin TCDD nin asıl hissedarlığı ile bu işi yapması. Yani İBB senin dediğin gibi Marmaray ın iki ucundan başlatmakta haklı çünkü benim bu yukarıda yazdıklarıma kafa yormak istemezler, artı operasyon ve araç takip sisteminin başka bir hatla birleştirilmesi işte orda patlar zaten iş.
Marmaray ın bu işini bildiğim kadarı ile Alstom yapacak, peki İBB kendi hattınınkini de Alstom a verebilecek mi? Ya da iki iş birleştirilebilecek mi? Bunlar çok zor işler kimse o taşın altına elini sokmaz. Sorun ne? Sorun Başar ın kendini yırttığı koordinasyonsuzluk, ve sistemin bütün olarak tasarlanmaması.
Eh yani desteğimden çok kösteğim oldu gibi ama, aklıma gelenler bunlar ve bunlar gerçekten ciddi engeller. Ya da şu var İBB projeyi TCDD ye satsın bu hattı TCDD ya da DLH yaptırsın Marmaray ile birleştirsin Marmaray A.Ş. işletsin. Ne diyeyim başka.