En iyi bildiğim örnek Viyana sistemi idi orada da tramvaylar sadece numara ile gösteriliyor metrolar U ile (U Bahn) hatta tramvaylar otobüsler ile aynı numarayı alabiliyor tek farkı otobüsler sona bir A harfi geliyordu. Buradan yola çıkarak bir numaralandırma yapmak istediğimde Türk bürokrasi duvarına çarptım İETT bana tüm hat numaralarını vermek için Bilgi Edinme Başvurusu ya da kurumum adına bir resmi yazı yazmamı istedi ve hiçte istekli davranmadı bende internet üzerinden diğer ülkelerin sistemlerini araştırarak bir çıkarımda bulundum.
Buna göre metro hatları M olmalı idi, ısrarla Hafif Metro denilen sistemde HM, tramvaylar ise otobüsleri değiştiremeyeceğime göre TR olmalıydı, bunun sebebi ise Teleferikleri ve Tüneli de işin içine katmaktı. Bu hatalı sistem nerede ise 1 yıla yakın bu şekilde kaldı. Sonrasında çalıştığım birimde bu çalışmanın dikkat çekmesi ve geliştirilmesi için çalışılmasında daha doğru olan Metro-M Tramvay-T Funiküler-F kodlamasına geçildi ama bu çalışma dışarıdan bir ekibe yaptırıldığı ve açıkçası adamlar metroya bile doğru düzgün binmediği için kusurlu oldu. Müdahil olamadığım bu dönemden sonra uygulama büyük olasılıkla da bu şekilde kalacak gibi görünüyor.
T tanımlamasına karşı çıkılmasını aslında anlıyor ve anlayışla da karşılıyorum ama İstanbul içerisinde otobüs hatlarının fazlalığı ve İETT nin bu konuya ne kadar yaklaşacağını bilemediğim için Tnin kalmasını doğru buluyorum zaten halk bunu kullanımda rakam ile telaffuz edecektir, burada bence en vahim hata kronolojik bir kodlama yapıyoruz derken kronolojiyi es geçmektir. İETT ısrarla Dersaadet Tramvay Şirketinin devamı olduğunu iddia ediyor ama teknik olarak bu devam İstanbul Ulaşım A.Ş. dir. Ama kodlama da Tünel-Taksim tramvayı yok


M1-Aksaray/Havalimanı
M2-Taksim/4.Levent
1(19)-Taksim/Tünel
2-Zeytinburnu/Kabataş
3(20)-Kadıköy/Moda
4-Zeytinburnu/Bağcılar
5-Edirnekapı-Mescidi Selam