mustafaguler yazdı:Dün bu haberi bende gördüm. X yerlerde yerli tramvay ne kadar çürükmüş muhabbetleri vardı, enteresan gelmişti bana bu yorumlar.
Yorumu yapanlar hangisi yerli araç olduğunu biliyor muymuş, kaza raporunu ekspertizi falan detaylı incelemişler mi de bu yorumu yapmışlar çok merak ettim. Sadece şu fotoğraf üzerinden yapılan yorumları bende okudum, tasarımcının gereksiz bir kalite kasıntısı kadar insanların kötüleme çabaları da enteresandı açıkçası. Madem fotoğraf üzerinden yorum yapılıyor bende yapayım yorumumu,

bana göre oluşan hasar her iki aracında aynı kalite de bir üretime sahip olduğunu gösteriyor, alınan hasar aşağı yukarı aynı, yerli araçta hasarın görece fazlalığı çarpma etkisi ile deray nedeni ile alt ekipmanlar ve körük bölgesinde oluşabilecek ekstra hasardır, bu aracın kötü dayanıksız olduğunu göstermez, hızla gelen bir başka araç çarpmasında bence normal. Diğer taraftan kabin bölgesinde çin aracında hasar daha fazla görünüyor, ki ben bunun sebebinin de çin aracının daha kalitesiz olmasına değil, yerli aracın şasi yapısına bağlıyorum. Yerli aracın şasisi gördüğünüz üzere önde yukarı doğru bir yükselmesi var, bu bölüm çin aracının şasi dayanımı olmayan bölgesine geldiği için bayağı bir içeri göçertmiş. Ben bu fotodan olayı böyle yorumlarım, ha kaza raporunu bilen biri bize başka bir şey açıklar, ya da gerçekten konunun uzmanı, ya da fizik üstadı biri gelir bizi aydınlatır, ben de memnun olurum