Neyi düşünmemişler? Ya Başar o kadar fotosunu yayınladık hattınalabay yazdı:Hm, ilginç, bunu da düşünmemişler yani.
ist-MB.07 » Metrobüsten Haberler
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- alabay
- Evliya Çelebi
PemBEEE
pembebüsss 
Kadınlara renk konusunu sordular mı acep?! Erkeklere de maVİbüss hee, onlar zaten vardı ya, öhö ÖHhhö
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=316838
Geri kalan içeriğe lâf sarfetmeye bile değmez. Bunlar basbayağı bölücülükler, insan bölücülüğü, cinsiyet bölücülüğü, vs. Yetmiyorsa, o zaman araçların dört mislisi gerek. Veya sistem yanlış olmuş. Ama yok pembe, mavi, lâcivert, yeşil, sarı hohooo
Kadınlara renk konusunu sordular mı acep?! Erkeklere de maVİbüss hee, onlar zaten vardı ya, öhö ÖHhhö
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=316838
Geri kalan içeriğe lâf sarfetmeye bile değmez. Bunlar basbayağı bölücülükler, insan bölücülüğü, cinsiyet bölücülüğü, vs. Yetmiyorsa, o zaman araçların dört mislisi gerek. Veya sistem yanlış olmuş. Ama yok pembe, mavi, lâcivert, yeşil, sarı hohooo
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Başka ülkelerde olunca demokrasi bizde olunca şeriat geliyor
ay canım benim sevsinler haberinizi. Ha ben taraftarmıyım? Hayır
Kusura bakmayında İETT önce işe alacağım diye söz verdiği sonrada mağdur ettiği bayan otobüs şoförü adaylarının hesabını versin, verdimi yoksa? Bir yerlerde başka bir iş verip falan mı susturdu ne oldu bilmiyorum. Diğer taraftan bu otobüsün şoförüde erkek olamaz, adamın ekstra yıpranma ücreti alması gerekir
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- alabay
- Evliya Çelebi
Esat, hani nerede demokrasiymiş bu? Bu her yerde basbayağı yanlış.
Ve balta sence Berlinde veya Hamburgta (Pariste, şurda burda) yok mu? Var. Ne yapılacak? Ona karşı önlem alınacak. Polis yok mu meselâ? Ayrıca, araç sayısı yetmezse, tabiîki balık konservesi olur, ama bu son onyillarda da öyleydi. Yahu, arkadan beni bir kere kadın sanıp da mıncıklayan herife dondüğümde, adam donuna işedi İstanbuldaydı bu, seksenlerde. Yani. Hayat bu. Ha, problemleri toplumda çözeceksin, o da başka bir konu, ama bilmem, şu ataerkil, cinsiyet konusunda sıkışmış toplumla nereye varılacak? Bugün kadınlar için ne yapılıyor? 1910da ne yapıldı? 1930da?
Ve balta sence Berlinde veya Hamburgta (Pariste, şurda burda) yok mu? Var. Ne yapılacak? Ona karşı önlem alınacak. Polis yok mu meselâ? Ayrıca, araç sayısı yetmezse, tabiîki balık konservesi olur, ama bu son onyillarda da öyleydi. Yahu, arkadan beni bir kere kadın sanıp da mıncıklayan herife dondüğümde, adam donuna işedi İstanbuldaydı bu, seksenlerde. Yani. Hayat bu. Ha, problemleri toplumda çözeceksin, o da başka bir konu, ama bilmem, şu ataerkil, cinsiyet konusunda sıkışmış toplumla nereye varılacak? Bugün kadınlar için ne yapılıyor? 1910da ne yapıldı? 1930da?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Metrobüsün fikir babası İstanbul'a gelmi
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20210486.asp
Neyse adam olayı çözmüş ya
çapraz hatlar falan demiş, kesiştirin geliştirin demiş, parayı bulduk baba burdan yiyelim gitsin dememiş.
Vay beeee, adam binlerce kilometre öteden gelip bizim söylediklerimizi söylemiş, hımmmm şimdi düz mantık vakti. Ben bu adam ile aynı şeyleri düşünebiliyorsam belediye başkanı olabilirim, ben bu adam ile aynı şeyleri düşünüyorsam bende bir şeyler icat etmiş olabilirim, düşünüyorsam varım, ben bir forum yazarıyım, forum yazarları bir baltaya sap olamazlar, o zaman ben belediye başkanı olamam. Güzel çıkarım.Bogota Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde başta ulaşım olmak üzere yerel yönetim konusunda önemli çalışmalar yapan Enrique Peñalosa, ArkiPARC'a katılmak için İstanbul'a geldi.
Bu seyahat sırasında Metrobüs ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Peñalosa, “Sistem başta iyi kurgulanmış ama tek hat üzerinde çalışması büyük bir sorun. Otobüslerin durdukları istasyonlar genişletilerek, kapasite artırılabilir. Daha sonra şehrin her noktasına ulaşabilecek çapraz hatlar oluşturulabilir,” şeklinde açıklama yaptı.
Metrobüs'ün fikir babası olan TransMilenio, Peñalosa tarafından Curitiba kentindeki otobüs temelli ulaşım sisteminden esinlenilerek yaratıldı.
Neyse adam olayı çözmüş ya
- alabay
- Evliya Çelebi
Metrobüs köprüsü çöktü
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=352202Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı çalışmaları sırasında sökülen köprünün beton bloklarının düşmesi sonucu 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.
İstanbul- E-5 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının Avcılar'daki bağlantı yolu köprüsünün söküm işlemleri sırasında, sökülen beton bloklar, işçilerin üzerine düştü.
Beton blokların altında kalan Yakup Kavak olay yerinde hayatını kaybetti. İşçilerden Hasan Güney (41) ve Adem Yıldırım (42) yaralandı.
Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, vinç yardımıyla beton blokların altından çıkarılan Kavak'ın cesedi incelemenin ardından morga götürüldü.
Kaza sebebiyle uzun araç kuyrukları oluşan E-5 karayolunda, metrobüs seferlerinin durduğu ve vatandaşların metrobüs yolundan yürüdüğü gözlendi.
Bu arada, yarın Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs yolculu deneme seferlerinin yapılacağı bildirilmişti.
-
Hakan
- Kadrolu Personel
Avcılar-Beylikdüzü kesimini yapan inşaat firmasının sahipleri için cehennemde özel loca ayrıldığını hissediyorum. Özel ateşler, özel soğuk azaplar, özel yaratıklar falan filan...
Bu adamlar hala Türkiye'de nasıl iş yapıyor hatta nasıl elini kolunu sallayarak dolaşıyor anlamış değilim, çoktan Metris'te olmaları gerekiyordu...
Bu adamlar hala Türkiye'de nasıl iş yapıyor hatta nasıl elini kolunu sallayarak dolaşıyor anlamış değilim, çoktan Metris'te olmaları gerekiyordu...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hesap soran yok hakan, sorsan biz muteahhite gecikmenin cezasini kestik derler, daha sabah yazacaktim acele ise seytan karisir diye, aklima gelen meydana geldi, bu isler oyle talimat verip hat actirmaya benzemiyor, vebal herkesin. Ama ne olacak uzuntuler belirtilmis, bak eskisehir icin yazmistim, is ve isci guvenligi diye.Hakan yazdı:Avcılar-Beylikdüzü kesimini yapan inşaat firmasının sahipleri için cehennemde özel loca ayrıldığını hissediyorum. Özel ateşler, özel soğuk azaplar, özel yaratıklar falan filan...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İBB ilk açıklamalarda vinç operatörünün hatası var gibi bir iki kelam etmişti, ama öyle olmadığının kanıtı görüntülerde var. Bana göre olay tamamen müteahhit ve mühendis hatasıdır, vinç bir taraftaki tabliyeleri tutuyor diğer tarafı tutan yok, yetersiz ekipman ile öylesine iş yapmanın sonucu gibi duruyor, bilmiyorum sizler bu videodan ne çıkartırsınız ama benim izlenimim bu yönde.
http://www.haber7.com/video-galeri/2032 ... i-kamerada
http://www.haber7.com/video-galeri/2032 ... i-kamerada