ist-MB.07 » Metrobüsten Haberler

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Şub Prş, 2012 00:04

alabay yazdı:Hm, ilginç, bunu da düşünmemişler yani.
Neyi düşünmemişler? Ya Başar o kadar fotosunu yayınladık hattın :) E-5 ile hattı ayıran tek şey bariyerler öyle arada bir menfez, drenaj kanalı falan yok, tamam tabii altta su atık hattı var o başka bir şey ama kar küremek nedir, önüne katıp götürmüyorsun yana doğru atıyorsun, nereye atacaksın? Dışa atsan E-5 e gidecek, içe atsan metrobüsün karşı şeridine gidecek? Ancak kepçe gibi bir şey ile öne küreyerek gidip istasyon girişlerinde genişleyen alanlara falan yığabilirsin, yani farklı bir durum varmı bilmiyorum şimdi ben farazi konuşuyorum, bunu ancak bize bu sıkıntıyı yerinde yaşamış olan arkadaşlar anlatabilir belki de söylediğim gibi bir durum yoktur. (Pek yanılmam ama :P)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 21 Şub Sal, 2012 15:39

PemBEEE … pembebüsss :-)

Kadınlara renk konusunu sordular mı acep?! Erkeklere de maVİbüss … hee, onlar zaten vardı ya, öhö ÖHhhö …

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=316838

Geri kalan içeriğe lâf sarfetmeye bile değmez. Bunlar basbayağı bölücülükler, insan bölücülüğü, cinsiyet bölücülüğü, vs. Yetmiyorsa, o zaman araçların dört mislisi gerek. Veya sistem yanlış olmuş. Ama yok pembe, mavi, lâcivert, yeşil, sarı … hohooo :o

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Şub Sal, 2012 22:26

Başka ülkelerde olunca demokrasi bizde olunca şeriat geliyor :) ay canım benim sevsinler haberinizi. Ha ben taraftarmıyım? Hayır :) Kusura bakmayında İETT önce işe alacağım diye söz verdiği sonrada mağdur ettiği bayan otobüs şoförü adaylarının hesabını versin, verdimi yoksa? Bir yerlerde başka bir iş verip falan mı susturdu ne oldu bilmiyorum. Diğer taraftan bu otobüsün şoförüde erkek olamaz, adamın ekstra yıpranma ücreti alması gerekir

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Şub Sal, 2012 23:14

başar abi haklı olabilirsin ama maalesef bu şehirde çok balta var. senin ideallerindeki aydınlanmış bir kitle yok otobüslerde.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 22 Şub Çrş, 2012 13:42

Esat, hani nerede demokrasiymiş bu? Bu her yerde basbayağı yanlış.

Ve balta sence Berlin’de veya Hamburg’ta (Paris’te, şurda burda) yok mu? Var. Ne yapılacak? Ona karşı önlem alınacak. Polis yok mu meselâ? Ayrıca, araç sayısı yetmezse, tabiîki balık konservesi olur, ama bu son onyillarda da öyleydi. Yahu, arkadan beni bir kere kadın sanıp da mıncıklayan herife dondüğümde, adam donuna işedi … İstanbul’daydı bu, seksenlerde. Yani. Hayat bu. Ha, problemleri toplumda çözeceksin, o da başka bir konu, ama bilmem, şu ataerkil, cinsiyet konusunda sıkışmış toplumla nereye varılacak? Bugün kadınlar için ne yapılıyor? 1910’da ne yapıldı? 1930’da?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Şub Çrş, 2012 15:13

Hiçbir yerde bir şey yapılmıyor, yapılan ve çözüm olarak dünyada sunulan şeyde bu, ayrı vagon, ayrı otobüs başka bir çözüm yok.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 22 Şub Çrş, 2012 21:18

Yoo, o yanlış, başka şeyler de var, ben içindeydim. Ama burada kimse anlamaz ve ciddiye de almaz. Gender konusu burada bayağı önemseniyor artık.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Metrobüsün fikir babası İstanbul'a gelmi

Mesaj gönderen Esat » 27 Mar Sal, 2012 01:07

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20210486.asp
Bogota Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde başta ulaşım olmak üzere yerel yönetim konusunda önemli çalışmalar yapan Enrique Peñalosa, ArkiPARC'a katılmak için İstanbul'a geldi.

Bu seyahat sırasında Metrobüs ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Peñalosa, “Sistem başta iyi kurgulanmış ama tek hat üzerinde çalışması büyük bir sorun. Otobüslerin durdukları istasyonlar genişletilerek, kapasite artırılabilir. Daha sonra şehrin her noktasına ulaşabilecek çapraz hatlar oluşturulabilir,” şeklinde açıklama yaptı.

Metrobüs'ün fikir babası olan TransMilenio, Peñalosa tarafından Curitiba kentindeki otobüs temelli ulaşım sisteminden esinlenilerek yaratıldı.
Vay beeee, adam binlerce kilometre öteden gelip bizim söylediklerimizi söylemiş, hımmmm şimdi düz mantık vakti. Ben bu adam ile aynı şeyleri düşünebiliyorsam belediye başkanı olabilirim, ben bu adam ile aynı şeyleri düşünüyorsam bende bir şeyler icat etmiş olabilirim, düşünüyorsam varım, ben bir forum yazarıyım, forum yazarları bir baltaya sap olamazlar, o zaman ben belediye başkanı olamam. Güzel çıkarım.

Neyse adam olayı çözmüş ya :) çapraz hatlar falan demiş, kesiştirin geliştirin demiş, parayı bulduk baba burdan yiyelim gitsin dememiş.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Metrobüs köprüsü çöktü

Mesaj gönderen alabay » 15 Tem Pzr, 2012 10:17

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı çalışmaları sırasında sökülen köprünün beton bloklarının düşmesi sonucu 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

İstanbul- E-5 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının Avcılar'daki bağlantı yolu köprüsünün söküm işlemleri sırasında, sökülen beton bloklar, işçilerin üzerine düştü.

Beton blokların altında kalan Yakup Kavak olay yerinde hayatını kaybetti. İşçilerden Hasan Güney (41) ve Adem Yıldırım (42) yaralandı.

Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, vinç yardımıyla beton blokların altından çıkarılan Kavak'ın cesedi incelemenin ardından morga götürüldü.

Kaza sebebiyle uzun araç kuyrukları oluşan E-5 karayolunda, metrobüs seferlerinin durduğu ve vatandaşların metrobüs yolundan yürüdüğü gözlendi.

Bu arada, yarın Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs yolculu deneme seferlerinin yapılacağı bildirilmişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=352202

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 15 Tem Pzr, 2012 22:33

Avcılar-Beylikdüzü kesimini yapan inşaat firmasının sahipleri için cehennemde özel loca ayrıldığını hissediyorum. Özel ateşler, özel soğuk azaplar, özel yaratıklar falan filan...

Bu adamlar hala Türkiye'de nasıl iş yapıyor hatta nasıl elini kolunu sallayarak dolaşıyor anlamış değilim, çoktan Metris'te olmaları gerekiyordu...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Tem Pzr, 2012 23:35

Hakan yazdı:Avcılar-Beylikdüzü kesimini yapan inşaat firmasının sahipleri için cehennemde özel loca ayrıldığını hissediyorum. Özel ateşler, özel soğuk azaplar, özel yaratıklar falan filan...

Bu adamlar hala Türkiye'de nasıl iş yapıyor hatta nasıl elini kolunu sallayarak dolaşıyor anlamış değilim, çoktan Metris'te olmaları gerekiyordu...
Hesap soran yok hakan, sorsan biz muteahhite gecikmenin cezasini kestik derler, daha sabah yazacaktim acele ise seytan karisir diye, aklima gelen meydana geldi, bu isler oyle talimat verip hat actirmaya benzemiyor, vebal herkesin. Ama ne olacak uzuntuler belirtilmis, bak eskisehir icin yazmistim, is ve isci guvenligi diye.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Tem Sal, 2012 13:56

İBB ilk açıklamalarda vinç operatörünün hatası var gibi bir iki kelam etmişti, ama öyle olmadığının kanıtı görüntülerde var. Bana göre olay tamamen müteahhit ve mühendis hatasıdır, vinç bir taraftaki tabliyeleri tutuyor diğer tarafı tutan yok, yetersiz ekipman ile öylesine iş yapmanın sonucu gibi duruyor, bilmiyorum sizler bu videodan ne çıkartırsınız ama benim izlenimim bu yönde.

http://www.haber7.com/video-galeri/2032 ... i-kamerada

“Metrobüs & Troleybüs Genel Konular” sayfasına dön