ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
-
- Seyyah
viyadük kapının üstüne denk geliyor olmalı. tünel ağzı biraz daha yukarıda. resimde anlaşılmıyor arada kaç m mesafe var? bildiğim tek şey cadde üstü viyadük yüksekliğinin 12-14 m olduğu.alabay yazdı:Sözkonusu Harup Kapı mı? Oradan geçmek artık mümkün olmayacak herhâlde? Yoksa hat orada yüksekten mi geçecek? Makete göre direk kapının önünden geçiyor gibi.
Ek: Harup kapısı mı, Harnup kapısı mı? İsim tam ne?
dosyada harup kapı diyor. ben yanıkkapı zannediyordum. sanırım türkçeleşme var.

burdan bakınca kapı solda aşağıda yer alıyor. viyadük kapatmıyor gibi.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Açıkçası eğer viyadük başı o kapı kalıntısına o kadar yakın geçecek ise bu çok kötü, orada bir takım şeylerin taşınarak korunması söz konusu değilmiydi? Bu kapıda o kapsamda değil mi? Yani diğer türlü kapının akıbeti pek hoş olmayabilir, onu gösteren maket sanki hemen kapının önünden çıkıyor gibi gösteriyor, garip olmuş.
Bu arada şu köprü varyasyonları üzerine yazacaktım ama düşündüm de yani ne yazayım
eski köprü bilmemkaç senelik köprü metro taşıması düşünülmemiş bile yapılırken, yeni yapılanda da trafik sirkülasyonu ile ilgili büyük sıkıntılar olurdu bana göre, ama sonuçta o projeleri yapan adamlar bu işin okumuşu onlar böyle bir takım önerilerde bulunmuşlarsa herhalde bilimsel bir takım dayanak noktaları vardır, benim dayanak noktam işkembem 
Bu arada şu köprü varyasyonları üzerine yazacaktım ama düşündüm de yani ne yazayım

-
- Seyyah
kapının önü eskiden iyi bir mahalle imiş. ahşap binaları yıkıp yakıp yerine beton yığınlarını dikmişler. arada da sur kaynamış. devletlu köprüye niyetlenince hırsızlık ortaya çıkmış. her işimiz böyle yamuk. şimdi de kapının önünden viyadük geçecek. sanırım üstünden geçer. çünkü kapı aşağıda kalıyor. herhangi bir taşıma işlemi olmayacak. kurul istememiş.

karayolu köprüsünü yıkıp yeniden yapmayı düşünmüşlerdir esat. köprü taşırmı diye düşünüyorsun sanırım. taşısa da metronun eğimi kurtarmazdı. o yüzden sıfrıdan yapmak gerekridi.
gelelim yenikapı'ya. derinlik artıyor. alan genişliyor. arkeoloji çekiliyor.

karayolu köprüsünü yıkıp yeniden yapmayı düşünmüşlerdir esat. köprü taşırmı diye düşünüyorsun sanırım. taşısa da metronun eğimi kurtarmazdı. o yüzden sıfrıdan yapmak gerekridi.
gelelim yenikapı'ya. derinlik artıyor. alan genişliyor. arkeoloji çekiliyor.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Seyyah
yenikapıya ne diyorsun. alan genişlemiş bayağı. uzak batı tarafında azıcık bir yer kalmış. m1 ile kesişen yerde. sence bu hızla 2013 sonunda m2 inermi yenikapı'ya. köprü bitti varsaysak.
http://www.rayturk.net/?p=2296
bu resimde m2 alanında iş makineleri orta kısmın batısına geçmişler ilk defa. yüzden uzunluk 200 m'ye ulaştı diyebilirmiyiz? daha önce 90 m idi.

http://www.rayturk.net/?p=2296
bu resimde m2 alanında iş makineleri orta kısmın batısına geçmişler ilk defa. yüzden uzunluk 200 m'ye ulaştı diyebilirmiyiz? daha önce 90 m idi.

-
- Seyyah
-
- Seyyah
-
- Seyyah