ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 Oca Pzr, 2012 23:05

bütün haritalarda çember olarak görülüyor orası. hem staddan hemde başakşehirden gidiyor kayaşehire. ama 2 kolu da yaparlar mı bilemem

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Oca Çrş, 2012 12:33

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/SubSites/ra ... rayli.aspx

istasyon isimleri değişmiş. bazıları benim söylediğim gibi olmuş.

Üçyüzlü

İkitelli Sanayi İstasyonu (güney kalkmış)
En son Mehmet Kasım tarafından 18 Oca Çrş, 2012 13:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Oca Çrş, 2012 12:58

Genel olarak her zamanki gibi hata var sanki;
Kirazlı İstasyonu: İstasyonda mimari ve elektromekanik işlere devam edilmektedir.

Yeni Mahalle: İnce İnşaat işleri ve elektromekanik işler devam etmektedir.
Mahmutbey İstasyonu: Kaba İnşaat ile giriş-çıkış yapıları tamamlanmış olup mimari ve elektromekanik işlere devam edilmektedir.

İstoç istasyonu: Betonarme ve Mimari imalatları tamamlanan istasyonda tadilat çalışmalarına devam edilmektedir.

İkitelli Sanayi İstasyonu: Betonarme imalatları tamamlanan istasyondaki mimari imalat çalışmalarına devam edilmektedir. Daha önce 350 m.lik kısmı trafiğe açılmış olan istasyonun diğer kısımları da asfalta hazır hale getirilmiş olup asfalt çalışmalarının ardından kalan kısımlarda trafiğe açılacaktır.

Turgut ÖZAL İstasyonu: Bu istasyondaki tüm mekanik imalatlar büyük ölçüde tamamlanmış olup, eksiklikler giderilmektedir. Test ve devreye alma işlemleri devam etmektedir.

Siteler: Bu istasyondaki tüm mekanik imalatlar büyük ölçüde tamamlanmış olup, eksiklikler giderilmektedir. Test ve devreye alma işlemleri devam etmektedir.

Metrokent: Elektromekanik imalatlar büyük ölçüde tamamlanmış olup, test ve devreye alma işleri devam etmektedir.

Başak Konutları : Elektromekanik imalatlar büyük ölçüde tamamlanmış olup, test ve devreye alma işleri devam etmektedir.

Ziya Gökalp Mah. İstasyonu: Elektromekanik imalatlar büyük ölçüde tamamlanmış olup, test ve devreye alma işleri devam etmektedir.

Olimpiyat : Elektromekanik imalatlar büyük ölçüde tamamlanmış olup, test ve devreye alma işleri devam etmektedir
Kirazlı İstasyonu? Bu Kirazlı da iki hattın kesiştiği istasyon olsa gerek, sanırım bir sonraki Kirazlı 2 yani bizim Kirazlı Kuzey dediğimiz (bütün dünyada olduğu gibi) istasyon Yeni Mahalle olmuş, ya bu İstanbul' da kaç tane daha Yeni Mahalle istasyonu olacak Allah aşkına, saçma sapan bir şey.

Siteler İstasyonu? Tamam genelleme yapılmış bir sürü sanayii sitesi var diye orta bulunmuş ama ne sitesi, ben bundan konut bölgesi de anlarım? Bir tane sanayi sitesinin isminin verilmesini de doğru bulmuyorum ama bu da çok yavan kalmış.

Metrokent? :)

Ziya Gökalp Mah.? Bu Olimpiyattan bir önceki istasyon olsa gerek, eski ismi daha iyi değilmiydi? İstanbul' da başka Ziya Gökalp Mah. yokmu?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Oca Çrş, 2012 13:11

Kirazlı İstasyonu? Bu Kirazlı da iki hattın kesiştiği istasyon olsa gerek,
1-2 saçmalığının bitmesi iyi olmuş
sanırım bir sonraki Kirazlı 2 yani bizim Kirazlı Kuzey dediğimiz (bütün dünyada olduğu gibi) istasyon Yeni Mahalle olmuş, ya bu İstanbul' da kaç tane daha Yeni Mahalle istasyonu olacak Allah aşkına, saçma sapan bir şey.
o mahallenin adı yeni mahalle. benim küçükken tek katlı bahçeli evimin olduğu yer :) ama durak ismi ATEŞTUĞLA daha iyi olurdu.
Siteler İstasyonu? Tamam genelleme yapılmış bir sürü sanayii sitesi var diye orta bulunmuş ama ne sitesi, ben bundan konut bölgesi de anlarım? Bir tane sanayi sitesinin isminin verilmesini de doğru bulmuyorum ama bu da çok yavan kalmış.
haktır sana :) biksanı beğenmedin al sana siteler :)
Metrokent? Smile
kiptaşın yaptığı konutların ismi. metroya direk bağlı. 5. etapta.
Ziya Gökalp Mah.? Bu Olimpiyattan bir önceki istasyon olsa gerek, eski ismi daha iyi değilmiydi? İstanbul' da başka Ziya Gökalp Mah. yokmu?
eski ismi daha berbattı. halkalı yok? ben ikitelli köyiçi olsun demiştim ama mahallenin ismi ziya gökalp

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Oca Çrş, 2012 13:16

Kirazlı 1-2 nin kalkması iyi oldu ama yukarısıda Kirazlı semti ise bence kuzey güney bu işin doğrusu idi.

Yeni Mahalle adında zaten iki tane istasyon var bir üçüncüsü çok gereksiz ve bunların üçüde birbiri ile hiç alakasız yerlerde, eh işte gelde Başar'ın adres gevelenmesine hak verme. Keşke Ateştuğla olsaydı, madem en bilinen yerleri koyuyorlar doğrusu Ateştuğla olmalıydı, orada Yeni Mahalle olduğunu oturan dışında kimse bilmez ama Avrupa yakasında pek çok insan en azından Ateştuğla semtinin nerede olduğunu kestirir.

Kiptaş oraya da mı konut yaptı? Zaten 1.etap orada değilmiydi? Yoksa 2 miydi orası? İyi yapsınlar bakalım.

Yine aynı terane, Ziya Gökalp mahallesi tek ise İstanbul'da sorun yok ama başka varsa? Ha bu ilçede bir tane :) bizi ilgilendiren o değil, bizi ilgilendiren KENT yani = İSTANBUL. İkitelli Köyiçi belki daha doğru olabilirdi ama yazmıştım sanırım ben hep daha gerisini Köyiçi diye hatırladığımdan dolayı acaba çok bilinir bir isimmiydi, İkitelli ye mi yakın Halkalı ya mı? Bunlar hep gözönüne alınmalı.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Oca Çrş, 2012 13:20

Esat yazdı:Kirazlı 1-2 nin kalkması iyi oldu ama yukarısıda Kirazlı semti ise bence kuzey güney bu işin doğrusu idi.

Yeni Mahalle adında zaten iki tane istasyon var bir üçüncüsü çok gereksiz ve bunların üçüde birbiri ile hiç alakasız yerlerde, eh işte gelde Başar'ın adres gevelenmesine hak verme. Keşke Ateştuğla olsaydı, madem en bilinen yerleri koyuyorlar doğrusu Ateştuğla olmalıydı, orada Yeni Mahalle olduğunu oturan dışında kimse bilmez ama Avrupa yakasında pek çok insan en azından Ateştuğla semtinin nerede olduğunu kestirir.

Kiptaş oraya da mı konut yaptı? Zaten 1.etap orada değilmiydi? Yoksa 2 miydi orası? İyi yapsınlar bakalım.

Yine aynı terane, Ziya Gökalp mahallesi tek ise İstanbul'da sorun yok ama başka varsa? Ha bu ilçede bir tane :) bizi ilgilendiren o değil, bizi ilgilendiren KENT yani = İSTANBUL. İkitelli Köyiçi belki daha doğru olabilirdi ama yazmıştım sanırım ben hep daha gerisini Köyiçi diye hatırladığımdan dolayı acaba çok bilinir bir isimmiydi, İkitelli ye mi yakın Halkalı ya mı? Bunlar hep gözönüne alınmalı.
başak-1 istasyonuna başak konutları demişler. 2. etapta istasyon yok. kiptaş lüks konutlar yaptı metrokent. 5. etapta. karakolun karşısı.

yeni mahalle başka hangi istasyon var? hatırlayamadım: bakrıköy tren sitasyonundan sonra vardı. başka?

ikitelli köyiçi olması en mantıklısı. halkalı ile uzaktan yakından hiç ilgisi yok. direk ikitelli bile olabilir. ikitelli orası çünkü. ziya gökalp ehven-i şer

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Oca Çrş, 2012 13:25

Orası İkitelli de değil Mehmet, hatta oldukça uzak aslında olsa olsa bayırbaşı falan, orada oturanlar kızmasın şimdi ama öyle yani.

T4 te de Yeni Mahalle istasyonu var.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Oca Çrş, 2012 13:46

bayırbaşı mı? ilk defa duydum. ikitelliden senin anladığın yer neresi? köyiçi değil mi?

birde ikitelli köprüsü var? kavşak.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Oca Çrş, 2012 13:54

Mahalle nerde istasyon nerde? İç içe mi? Değil gibi, o yüzden Köyiçi Yolu ya da İkitelli Köyiçi daha doğru gibi, benim kafamda hep İkitelli olarak kalan yer İkitelli Yolu ama orasıda Halkalı. Diyorum ya karıştırıyorum hep, Bayırbaşı ise Alice in Wonderland da bir yer Mehmet :D

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Oca Çrş, 2012 13:55

istasyon mahallenin göbeğinde. tam köyiçinin içinde :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Oca Çrş, 2012 13:59

Mehmet Kasım yazdı:istasyon mahallenin göbeğinde. tam köyiçinin içinde :)
Bilmem, bana pek mahallenin içinde gibi görünmedi, terbiyesiz google map ya da benim gözlerim artık görmüyor, ya da istasyon gerçekten nerede?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Oca Çrş, 2012 14:35

köyiçi meydana 50 m ya var ya yok

Resim

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön