ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Kas Çrş, 2011 00:44

http://www.haber7.com/haber/20111122/To ... hatlar.php

Sn. Topbaş 2012 bahar aylarında açılış var diyor. Aynı daha önce bu konu ile ilgili yazmıştım diye hatırlıyorum ama şimdi bulamadım ya,
Topbaş, Otogar–Bağcılar ve Bağcılar-Olimpiyat Stadı arasındaki raylı sistem çalışmalarının son aşamasına gelindiğini, hattın gelecek yılın baharında hizmete alınacağını anlattı.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Ara Prş, 2011 20:21

ayıptır söylemesi dün başakşehir metro istasyonu peronlarına indim. çok ferah olmuş. 4.leventteki daracık tünel yok burda. ray ile duvar arası belli bir mesafe var. iyi olmuş. turnikeler yakında takılacakmış. kamera siparişleri verilmiş. her istasyon 2 haftada halloluyormuş.

daha türlü bilgiler var. merak ediyormusunuz?

:)

hava atıym biraz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 Ara Prş, 2011 20:29

Paylaşırsan seviniriz, tabii bir de nasıl girdin onu öğreneyim :) istersen özel mesaj ile yaz. Bende planlıyordum ama gelemedim bir türlü bu gidişle de gelemeyeceğim zaten. :(

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Ara Prş, 2011 20:43

istasyon isimleri ile ilgili bir çalışma yapılıyor. ulaşımdan bana ulaştılar. fikirlerimi sordular. bende istasyonları tek tek söyledim. o arada peronu falan gezdim. şu meşhur sanayi-1 ve 2 saçmalığı için ESKOOP ve BİKSAN isimlerini önerdim. Kirazlı-1 ve 2 içinde KİRAZLI ve ATEŞTUĞLA isimlerini önerdim. Güney Sanayi'yi de İkitelli OSB yapın dedim. Halkalı Yolu'na da İkitelli Köyiçi deyin dedim. Çinçin'e de Üçyüzlü deyin dedim. Bakalım nasıl yapacaklar. Umarım fikirlerimi kaale alırlar. Bunlar hepimizin ortak konuşarak ürettiğimiz şeyler. bir ekip işi.

bu arada g.sanayi denen istasyonda 7 çıkış olacakmış. başak-1'de 3 çıkış. scada yazılımları daha hazır değil. 7 istasyon çok iyi durumda. mahmutbeyde de işler iyi. ama bağcılarda karışık. ocakta testler var. martta da deneme seferleri. belki ertelenebilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 Ara Prş, 2011 21:16

şu meşhur sanayi-1 ve 2 saçmalığı için ESKOOP ve BİKSAN isimlerini önerdim.
Orada başka sanayi siteleri de var, iki tanesinin ismini vermek ne kadar doğru? :) Bana göre değil, diğer tarafta adam istasyona isminin verilmesi için milyon dolar para ödedi, bu haksızlık değil mi? Bence haksızlık, ben aveanın yerinde olsam mahkeme açarım, bu duruma düşmemek için doğrusu Sanayi 1 ve 2 olabilir, bu istasyonda genel kabul gören yön tanımını kullanılabilir mi bir şey diyemiyorum, yani bölgenin genel bir ismi yok mu? Başakşehir Sanayi Bölgesi gibi?
Kirazlı-1 ve 2 içinde KİRAZLI ve ATEŞTUĞLA isimlerini önerdim.

Kirazlı 1 ve 2 den çok daha mantıklı ve doğru, bunlar olmasa bile burada en azından yön tanımlı istasyon ismi olmalı kuzey ve güney olarak.
Güney Sanayi'yi de İkitelli OSB yapın dedim.
Bence yine doğru öneri, Güney Sanayi de oradaki bir sitenin ismi sanırım değil mi? Bilmiyorum da tahminen soruyorum. :)
Halkalı Yolu'na da İkitelli Köyiçi deyin dedim.
Hımm, hımmm diyorum benim aklımda İkitelli Köyiçi E-6 üzerindeki köprünün güneyinde kalıyordu yani Halkalı konutları tarafında ama yanılıyorum galiba, niyeyse gözümde hep orası canlanıyor köyiçi denilince.
Çinçin'e de Üçyüzlü deyin dedim.
Aynen, Çinçin orada bilinen bir isim doğru ama o derenin ismi, bu bağlamda taa Atışalanından Merter e kadar Çinçin :) ama o istasyonun bulunduğu yer Üçyüzlü.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Ara Cum, 2011 11:24

Bilmem, bazı isimlerde isim medeniyeti eksik gibi geliyor bana. ESKOOP ne? Oradaki durum öyleyse ve müsaitse, Kooperatif(ler) denebilir. Ayrıca güney, kuzey, doğu ve batı ekleri de var. Başakşehir Sanayii Kuzey (meselâ, varsa, hiç bilmiyorum).

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Ara Cum, 2011 17:31

Orada başka sanayi siteleri de var, iki tanesinin ismini vermek ne kadar doğru? Smile Bana göre değil, diğer tarafta adam istasyona isminin verilmesi için milyon dolar para ödedi, bu haksızlık değil mi? Bence haksızlık, ben aveanın yerinde olsam mahkeme açarım, bu duruma düşmemek için doğrusu Sanayi 1 ve 2 olabilir, bu istasyonda genel kabul gören yön tanımını kullanılabilir mi bir şey diyemiyorum, yani bölgenin genel bir ismi yok mu? Başakşehir Sanayi Bölgesi gibi?
metro istasyonu tam eskoop'un içinde. eskoop osb müdürlüğünün falan olduğu yer. çok emrkez konumda sayılır. o bölgede herkes bilir. biksan dediğim yerde tam istasyonun olduğu yer. istasyon biksan ile fatih sitesinin ortasındaki caddenin tam altında. aveanın durumunu bilmiyorum ama o özel şirket. bunlar sanayi sitesi. tek bir firma değil. kooperatif ve bölge ismi de var. sanayi-1 ve 2 yolcu açısında anlaşılır değil. çok adam kaybolur öyle.

başakşehir sanayi bölgesi tümsanın üst tarafındaki yere göçmen konutlarının yanındakiş yere deniyor. bahsettiğim istasyonlar çok aşağıda burda.
Bilmem, bazı isimlerde isim medeniyeti eksik gibi geliyor bana. ESKOOP ne? Oradaki durum öyleyse ve müsaitse, Kooperatif(ler) denebilir. Ayrıca güney, kuzey, doğu ve batı ekleri de var. Başakşehir Sanayii Kuzey (meselâ, varsa, hiç bilmiyorum).
biksan ve eskoop % 100 doğru bir isimlendirme. başka alternatif yok semt ismi olarak. kuzey güney mantığı hiç yok. eskoop çok işlevsel bir yer. yetkililer sanayici ile toplantı yapacakalrı zaman hep eskoopa gelir. konferasn salonu falan merkezdir orası. bakan vekil dert dinlemeye oraya gelir. bilmem anlatabildim mi? sanayide çalışanlar da iyi bilir. iosb'de hep site isimleri önemlidir.
En son Mehmet Kasım tarafından 02 Ara Cum, 2011 17:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ara Cum, 2011 17:37

Gerekçelerin haklı ben bu anlamda karşı çıkmıyorum yani şu anlamda karşı çıkmıyorum, tamam millet o isimle biliyor Eskoop un pozisyonunun o şekilde olduğunu bilmiyordum mesela, ama diğerinde neden Fatih Sanayi Sitesi değil peki :) işte burada Başar' ın şu adres konusundaki giydirmesine hedef oluyoruz, orada altında bulunduğu caddenin ya da onu kesen caddenin ismi verilir normal şartlarda bir isimlendirme mantığında ama İstanbul tipi isimlendirmede en yakındaki bilinen nokta, mesela yanlışlıkla biri 30 yıl önce Metro Köftecisi açmış olsaydı orada, istasyonun adı METRO KÖFTECİSİ İSTASYONU olurdu buna eminim :)

Başakşehir sanayi sitesi ayrı başlı başına bir yer ise tabii ki benim önerim olmaz o durumda ben belki bölgenin genel bir ismi vardır diye düşünmüştüm,

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Ara Cum, 2011 17:44

fatih ile biksan konusunda bende senin gibi düşündüğüm için ortada bıraktım. 2 sitenin tam önü ikiside olur dedim karar sizin. ama istanbulda fatih diye bir ilçe olduğu için karışır mı bilemem. bence biksan daha yakın geliyor. 2 çıkışta biksana bakıyor. fatih biraz daha uzakca. biksanın kapısı tam metronun çıkışı. içiçe yani.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ara Cum, 2011 17:50

Sonuçta yukarıda bahsettiğim gibi bu adres konusunda sıkıntılıyız, dolayısı ile zaten istasyonun ismi Fatih değil Fatih Caddesi istasyonu olmalı bu anlamda ama İstanbul koca bir şehir ve bu şehirde eminim aynı isimde 20 tane de cadde vardır, yani bir açmaz söz konusu, bu yüzden kurcalamıyorum ve bu yüzden senin bakış açın zaten doğru, istasyon konumlarını tam bilemediğim için o yönde de yorum yapmıyorum, ama sen zaten tek tek gezmiştin bunların hepsini dolayısı ile saptamalarına katılıyorum, mevcut yapıya uygun olan bu olabilir sadece şerh olarak yine de keşke genelleme sanayi merkezi isimleri ve yön belirteçleri kullanılabilseydi diyorum, bu senin önerinle değil yine maalesef sistemsizliğimiz ile alakalı bir durum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ara Cum, 2011 21:05

Mehmet'in Raytürk te yayınladığı bu hatta ait istasyonların tamamlanma yüzdeleri

http://www.rayturk.net/?p=105
Kirazlı 1 İstasyonu:
Kaba (% 99),
Mimari (% 70),
Elektromekanik İşler (% 37)

Kirazlı İstasyonu :
Kaba (% 99),
Mimari (% 40),
Elektromekanik İşler (% 39)

Mahmutbey İstasyonu :
Kaba (% 97),
Mimari (% 30),
Elektromekanik İşler (% 30)

İstoç İstasyonu :
Kaba (% 100),
Mimari (% 99),
Elektromekanik İşler (% 87)

İkitelli Güney Sanayi İstasyonu :
Kaba (% 98 ),
Mimari (% 70),
Elektromekanik İşler (%63)

İkitelli Sanayi İstasyonu :
Kaba (% 100),
Mimari (% 99),
Elektromekanik İşler (% 90)

İkitelli Sanayi 2 İstasyonu :
Kaba (% 100),
Mimari (% 99),
Elektromekanik İşler (% 90)

Başak Konutları 1 İstasyonu :
Kaba (% 100),
Mimari (% 99),
Elektromekanik İşler (% 91)

Başak Konutları 4 İstasyonu :
Kaba (% 100),
Mimari (% 95),
Elektromekanik İşler (% 88 )
En son Esat tarafından 03 Ara Cmt, 2011 14:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Ara Cmt, 2011 11:14

İkitelli Güney Sanayi İstasyonu :
Kaba (% 98),
Mimari (% 70),
Elektromekanik İşler (%63)
kaba inşaat % 98 tamamlanmış. yazıda gülücük gelmiş esat oran % 9 gibi algılanmasın.

istasyon isimlerini şöyle özetleyelim:

KİRAZLI

Ateştuğla

Mahmutbey

İSTOÇ

İkitelli OSB

ESKOOP

Biksan

Başakşehir 1. Etap

Başakşehir 5. Etap

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön