ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 06 Ağu Cmt, 2011 03:43

çılgın projeden farklı olarak çayırbaşından bir su tüneli açıyorlar. boğazdan haliçe su tazyiği yapmak için.

çılgın proje çatalca taraflarında olacak.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Ağu Cmt, 2011 09:48

Onu biliyorum Mehmet ya, o tarihlerde gazeteler fikir yumurtlamak için bu Haliç olayı o menşur çılgın proje olabilirmi diye yazmışlardı ya onu diyorum. Her ne ise, o konu ile ilgili detaylı bir yazı okumuştum ama şimdi emin değilim bak Haliç için olumlu bakıyorlardı da diğeri için olumsuzdu galiba, aman neyse ne Haliç yine pislik çukuruna dönmesinde :)

Ama dediğim gibi bir köprü yapsınlarda şu metro geçsin artık ya, ulan ne problemli milletiz ha, bilmeyende diyecek adamlar herhalde çok zor bir iş yapacaklar, havanda su dövmekten iş yapılamadı sinir oluyorum.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 06 Ağu Cmt, 2011 12:39

Aslında böyle uzmanıâlâ fikir yürüteceğimize, bu gibi konuları hakiki uzmanlara bıraksak? Su dolaşımına etkisi olur diyen varsa, belki bir bildiği de olabilir. Limnolojiden tutun, hidroloji veya yer bilimleri uzmanı yok galiba aramızda. Rasathanede de çalışanımız yok, o konuları da tam çözemeyeceğiz. E yani!

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 06 Ağu Cmt, 2011 14:57

Uzman değiliz ancak, fazla ayaklı köprü ile ilgili varsayımların hiç biri bu bölgenin akarsu haline getirilmesini içermiyor. Doğal dengeyi etkileyeceği düşünülen fazla ayaklar dugun denizde. Halbuki nehirlerin üzerine çok ayaklı köprüler inşa edilebiliyor, Haliç'de bir nevi nehir haline gelirse?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Ağu Pzr, 2011 00:07

uzmanlık aranıyorsa ben yazmıym :)

doğal denge etkilenir diyen mimar kıran. yani doğal denge uzmanı değl.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Ağu Pzt, 2011 00:19

Acaba böyle bir mimar bunun dersini görmemiş midir?!

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 Ağu Pzt, 2011 02:22

belki görmüştür ama uzmanlık başka tabi

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 Ağu Pzt, 2011 17:45

http://www.kenthaber.com/Haber/Genel/Ko ... 6a81462f60

köprü ile ilgili bir yazı daha çıktı bugün

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Ağu Pzt, 2011 17:55

Valla yazıyı okudum, bir şey diyemiyorum. Demek istemiyorum çünkü, gerçekten yılan hikayesi, bir de söylediklerim hoşa gitmiyor kızıyorsunuz :) oldu da bitti maşallah bugün sünnet yarın deniz işlerini bırakalım artık diyorum, yaptım oldulardan gına geldi. Ama sorun bizde, bu işin tüm yanlışı hesabını sormayan vatandaşta, oylama yapılsın falan demiyeceğim çünkü bilinçsizce yapılacak bir referandum olacak ve bu bilinçsizlik ile devletlu ne derse doğrudur kafası ile ben yarışamıyorum.

Ama yine de referandum yapılsın, herkes çıksın elindekileri anlatsın halk karar versin o zaman. Halk artık boynuzlu köprümü ister, düzmü ister, ortada istasyon yanda balık ekmek mi ister, kararını kendisi versin.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 Ağu Pzt, 2011 18:21

köprünün boynuzu iptal edilmiş zaten. direkler 47 m'ye kadar inmiş. ama ortaya ayak koyup oluyorsa o şekilde yapılsın. referanduma ne gerek var. köprü üstü istasyon fikrine de eleştiri yapılmış. ama peronda inen biri 700 m yürümeyecek ki. 150 m sonra karaya ayak basacak. ama yine de uzak o ayrı
Diğer bir konu, köprünün ortasına inşa edilmek istenen istasyondur. Bu istasyonun kime hizmet edeceği belli değil. Viyadükleriyle beraber 1.000 metreye yakın uzunluğu olan köprünün ortasında inecek halkı, Unkapanı veya Azapkapı yönlerine gitmek için en aşağı 600 – 700 metre yürütmeye hakkımız var mı? Ayrıca, metro vapur gibi bir tenezzüh aracı değil, zorunluluktan binilen bir araç. Her halde köprü ortasında inenlerin köprü üzerinde piyasa yapacaklarını düşünmüyorsunuz. O halde bu istasyonun anlamı ne, anlamış değilim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Ağu Pzt, 2011 18:37

Ama yazıda çok iyi bir yere temas etmiş, hala üzerinde tartışılan ve ihalesi yapılmamış bir köprüye göre ayaklar çakılıyor denize? Neye dayanarak? Her zaman ki gibi yaptım olduya dayanarak. O ayakları o köprüye göre oraya çakmak, bence şu anlama gelir "yemişim unescosunu, vatandaş zaten her işe şak şak" o zaman yap gitsin, niye laf gevezeliği yapılıyor? Yok köprü değişecekse bu ne olacak, adamın emeği niye boşa gitsin, bir şekilde bir tasarım yapılmış her değişikliğe de eyvallah denilmiş bu hale gelmiş. Benim gördüğüm kadarı ile hükümet desteğini tam gaz arkasına almış İBB ye kimse laf atamıyor abalı olarak mimarı bulmuşlar verip veriştiriyorlar, İBB den kimse de çıkıp "ben dedim, ben yaptım, ben yaptırdım" diyemiyor, halbuki dese ne olacak? Bkz yukarıdaki anlam "şak şak şak" problem yok ki :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Ağu Pzt, 2011 22:07

İşten anlayan birisi yazmış. Ne güzel. Biz de bazı noktalara değinmiştik, yani, biz derken, bazılerimiz. Valla, avanaklar dansı gibi gülünç bir üçüncü dünya balesi oldu bu iş. Burada olsa, bunun sorumlulularını aratıp, hapse bile atarlardı! Paralar çarçur ediliyor, kent rezil ediliyor, halka ızdırap çektiriliyor … yani bilmem artık. Bir de, bu şekilde löp diye yapılsa, artık Haliç suyu mu çarpılır, depremde mi kaos yaşanır, o manyak istasyon insanları mı mahfeder … bilmiyoruz. Ama yok, ünesskooh, ona biraz lâf atalım da, içsel problemler fazla göze batmasın :evil:

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön