Bak resme şimdi baktım
ist-M.03:03 » M1B Otogar-Kirazlı (Halkalı) Metrosu 1.Etap
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hangi resim ne aksarayı? Aksaray-Kirazlı olarak çalışacak ya ondan, Yenikapı sonraki iş, 2015 e falan kalır o yüzden. Son olarak bir iki sefer söylemiştim ha gelecekte ne olur bilemem ama peron uzatma falan olmayacak, olamayacak. Sinyalizasyon için zaten çalışıyordu en son aldığım bilgide, zaten çalışılmak zorunda çünkü iki ayrı hattı bir kesim üzerinde kullanacaksan yeni sinyalizasyon yazılımına ihtiyacın var demektir.
Bak resme şimdi baktım
arkadaşımmmm, ne resmi konacak olmayan Bağcılar istasyonunun resmimi? 
Bak resme şimdi baktım
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
başar abi alemsin.
yaa aksaraydaki metro işte resim. aksaraydan kalkıp bağcılara gelecek. hat aynı hat. istilaki de düzelttim. artı yenikapı-kirazlı işletmesini de ekledim. ama o iş 2014'te falan esatın bildiği gibi. esat bu sinyalizasyon işini kim yaptırıyor? ulaşım a.ş.? kime yaptıracak? bilgin var mı? yani m2 ile falan bi ilgisi var mı? m5 ile? m5'i bombardier yapıyordu.
En son Mehmet Kasım tarafından 11 Oca Çrş, 2012 22:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
detayını henüz bilmiyorum, ama bir kaç ay oldu herhalde o konuda çalışmalar başladı denilmişti, fakat başladı derken hani ihale etme kısmımı başladı yoksa iş verildide çalışmamı başladı onu bilemiyorum ama öğrenirim inşallah. Eski sistemi kuran firma ABB idi ama o dönemde ABB bu işleri hep başkaları ile ortaklaşa yaptı misal araçları SGP den aldı falan, hatta bu o dönem gazetelerinde tartışılmış, kazıklandık mealinde başlıklar vardıMehmet Kasım yazdı:esat bu sinyalziasyon işini kim yaptırıyor? ulaşım a.ş.? kime yaptıracak? bilgin var mı? yani m2 ile falan bi ilgisi var mı? m5 ile? m5'i bombardier yapıyordu.
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bildiğim kadarı ile yok, SGP ler ile devam edilecek. Bir kaç sefer dile getirdim o konuyu bu hat için senin şu iğrenç kutucuklar satın alınmıştıMehmet Kasım yazdı:işin kapsmaında yeni araç alımı var mı? m1'de yeni araç görecekmiyiz
Bu araç konusu aklımda zaten bak kaç gündür danışacağım birisine sallıyordum yarın halledeyim, benim bildiğim T1-T2 birleşiminden sonra boşa çıkan KTA lar T4 e yönlenecekti, bu durumda oradan da boşa çıkan SGP ler olacak ve bunlarda bu hatta gelecekti, sayı yeter diye söylenmişti ama sözlümü yazılımı öğrendim bunu hatırlamıyorum ve şimdi devasa mail kutusunu kurcalayamam
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İBB istasyon isimleri ile ilgili bir güncelleme yapmış gibi, bir değişiklik olmazsa böyle
Esenler İstasyonu: Geçici kabul eksikliklerinin tamamlama çalışmaları yapılmıştır. Hemzemin bölgesine ait beton ve demir donatı işlerinin %100ü tamamlanmıştır. Esenler Viyadüğün ile ilgili proje çalışmalarına devam edilmektedir.
Menderes İstasyonu: Top down yöntemi ile inşa edilen bu istasyonda peron kat betonarme imalat çalışmalarına devam edilmiştir. İstasyonda acil çıkış merdiveni kalıp donatı montajı, çelik kolon donatı montajı 10-19 aksları arası peron altı perdeleri epoksi ile filiz ekimine başlanılmıştır.
Üçyüzlü İstasyonu: Kaba inşaat çalışmaları ve giriş-çıkış yapıları da tamamlanmıştır. İstasyonda, süpürgelik imalatı ile bilet holü katı suni mermer imalatı yapılmıştır. Beton kaplama imalatına devam edilmektedir.
Bağcılar Meydan İstasyonu: İstasyonun yer teslimi yapılmıştır. Bağcılar Meydanı panolar ile çevrilerek araç ve yaya trafiğine kapatılmıştır. Top down diyafram duvar imalatları devam etmektedir.
Kirazlı İstasyonu: İstasyonda mimari ve elektromekanik işlere devam edilmektedir.
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
esenler yeni istasyon bugün açılacakmış. uğur söyledi.
http://www.rayturk.net/esenler-yeni-met ... -aciliyor/

http://www.rayturk.net/esenler-yeni-met ... -aciliyor/

- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.ulasimas.com/default.asp?pag ... ocess=read
tabi şimdi ben bunu yayınladıktan sonra içi doldurulur ise bilemem çünkü tam şu anda kurum tarafından yazdığım mesajın okunduğunu biliyorum
Bu haberi geçen hafta almıştım zaten ama gün belirtilmediği için önemsemedim ve unuttum, iyi olmuş açılmış güle güle kullanılsın.Esenler istasyonu hizmete açılmıştır.
-
Mehmet Kasım
- Seyyah