Malum bu kısa hat parçasının Başakşehir - Kirazlı metrosu ile birlikte yarın açılması planlanıyordu ama resmiyette yayınlanmadığı için kolaylıkla değiştirilebildi, şu an için net bir tarih verilmesede kısa sürede açılacağını söyleyebiliriz.
Diğer detaylara gelir isek, daha önce tartışmıştık hatırlarsanız bu hatta Olimpiyat köy işletmesi nasıl olacak diye, ben istasyon ve ray konumlarını gösteren haritaları yorumlayarak bazı işletmeler olmaz demiştim ayrıca işletme içinde Olimpiyat Stadı kesimi sürekli mekik olacak demiştim bu konuda küçük bir değişiklik var.
Güney Sanayii - Olimpiyat Stadı
normal günlerde mekik işletme olacak ama
maç ya da etkinlik günlerinde Olimpiyat Stadı - Kirazlı işletmesi mümkün ve böylede planlanıyor. Fakat yine de bu tali hattın gelecek planı Olimpiyat Stadı - Atatürk Havalimanı (Ataköy). Yani eğer ömrümüz yeterde görürsek Başakşehir - Kirazlı (Bakırköy İDO) ve Olimpiyat Stadı - AHL (Ataköy) şeklinde iki hat işletilecek, yapı itibari ile Güney Sanayii istasyonu aracılığı ile de istenildiğinde Olimpiyat Stadı - Kirazlı (Bakırköy İDO) da işletilebilecek. Bu güzel bir haber, yani ben dallı budaklı metro sistemlerini sevmiyorum ama böyle bir mantalite gelişti İstanbul'da ve böylede gidecek gibi, ben yine de ikisinin ayrı hat olduğunu savunuyorum ama uzunca bir zaman sonra ortaya M3A ve M3B ve M3C şeklinde 3 hat çıkabilir, bunu o zaman tartışırız