ist-M.03:11 » (Havalimanı) G.Sanayi-Olimpiyat Stadı 1.Etap İnşaatı

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 May Sal, 2012 20:35

bana sorarsanda Sefaköy üzerinden bir hat Yenibosna'ya değil Bakırköy'e bağlanmalıdır zaten.
bende bunu diyorum zaten. farklı bir şey yok ki. sefaköyden bakırköye gitmek için zaten yenibosnadan geçmek zorundasın. ordaki m1 entegrasyonu nasıl olur, tartışılır. alttanmı gider üstten mi? ayrıca tartışma konusu.

velhasıl havaalanı-olimpiytaköy lrt projesi hayırlı olsun. inşaallah hayata geçirilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 May Sal, 2012 20:40

Aynen öyle, uzun vade bir proje gibi görünüyor, ileride neler olur, bir şeyler değişirmi bilemeyiz ama şu an olay bu. Diğer konuyu dediğin gibi öneriler altında tartışabiliriz, zaten E-5 kuzeyi ile ilgili güzergahta belli Sefaköy içinde Halkalı yoluydu galiba ismi şu Bira Fabrikasının oralardan Toplu Konutlara ulaşan bir yapı kabaca tanımlamak istersek. Bunu öneriler başlığına alıntılarım istersen orada devam ederiz.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 May Sal, 2012 20:55

peki bu hattın marmaray aktarması; marmaray ataköy-havaalanı uzatması ile yeterli olur mu? olur sanırım. ama sizin görüşünüzü de merak ettim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 May Sal, 2012 21:04

Bence olur, tabi nasıl çalışacak Marmaray onu görmek lazım da o da başka konu :) ama ben faydası olacağını düşünüyorum yanlız bu konuyu sadece Atatürk Havalimanı bağlantısı olarak bütünde görmeyi yanlış buluyorum. Neden dersen sadece Atatürk Havalimanı bağlantısı yapılır da Sabiha Gökçen bağlantısı olmazsa bence bir anlamı yok, çünkü Havalimanı son duraklı Marmaray işletmelerinin amacı Havalimanı yolcularını kente ya da diğer toplu ulaşım sistemlerine eriştirmek olabilir. Atatürk Havalimanında bunu yapan M1 var, (yetersiz o başka) bir de bu güzergah eklenir ise 2 metro hattı içeriye yolcuyu dağıtacak diyebiliriz, peki sahil şeridine yakın bölgeler ya da Kadıköy civarına gidecekler için? En ideali bu sistem olacak bence, buna bir de düşün ki Sabiha Gökçen bağlantısının yapılmadığını, kendi adıma konuşayım ben Sabiha Gökçen'e uçtum ama bana cazip gelmedi eğer Kurtköy civarında ya da Pendik Kartal'da oturuyorsanız süper ama oraya ucuz uçuş var diye benim gibi kalkıpta Fatih'e gitmeye kalkarsanız herşeyi göze alacaksınız :) peki dediğin gibi bir demiryolu bağlantısı olsa, yani Atatürk Havalimanından kalkıp en azından Söğütlüçeşme'ye giden bir hat bile olsa işime gelir, belki yine de 40 dk. sürecek bir yolculuktur ama karayolundan her halukarda ucuz ve konforlu olacağı kesin. Çok karıştırdım galiba yazdıklarımı ya neyse, kafa başka yerde şimdi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 May Sal, 2012 23:22

Bir de hattın bu kesiminin açılışı içinde İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından 2012 yılı içinde sözü zikrediliyor, geniş bir tabir ama 8 ay bekleriz, en fazla sonra 2013 geliyor çünkü.

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 10 May Prş, 2012 12:05

Esatcım, benim "planlandığı gibi" den kastım şu İBB nin meşhur 2023 planı.
burada siz Güney sanayiden sonraki batı kolunu konuşuyormuşsunuz, ben doğu kolundan(Bağcılardan geçen) bahsediyorsunuz zannetmiştim, o yüzden özrümü kabul edin.
Olimpiyatta metro diye başlayan sistemin Güney Sanayiden sonra LRT ye dönmesi de başka bir gariplik. Gerçi Otogar ile Bağcılar arası da LRT , tam bir gecekondu ve plansızlık örneği, o da ancak bizde olur herhalde...
Millet bir şey yaparken 100 yıl sonrasını düşünüyor, biz 100 ay sonrayı bile düşünmekten aciziz. Ama herkes hakettiği şekilde yönetilirmiş, demekki hakkımız bu!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 May Prş, 2012 12:18

Yok Özgür sen kusura bakma, ben son dönemde bir iki yerde daha duydum sende yazınca üstüne acaba ortada böyle bir lafmı dolaşıyor diye serzenişte bulundum.

O salatayı bende anlamadım, yani amacı çözemedim. Şimdi Güney Sanayii ortak olup eğer ileride Olimpiyat Köy (Stadı mı desek ya?) - Bakırköy işletmesi yapma planı varsa eyvallah o kesimde tabii ki 8 li diziye uygun olsun ama bana göre aynı yoğunlukta yolcu çıkaracağına inandığım Güney Sanayii - E-5 arasındaki planlanan güzergahta neden peron boyu kısalıyor? Komik ötesi. 2023 planı yapıyoruz diyorlar, o zaman her şey 2023 e göre nasıl olsa ondan sonrası tufan herhalde? Ya da gerçekten deprem olacak o tarihe kadar adamlar boşuna yapmayalım, yapacak gibi yapalım sonra büyüğünü yaparız mı diyorlar anlamıyorum. 15 milyonluk kent olmuş, kapasite her yerde devasa, ama gidip güdük hatlar planlanıyor. En az 50 senelik planlar ile yapılması gerekmez mi bir metro hattının?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eyl Pzr, 2012 23:45

Malum bu kısa hat parçasının Başakşehir - Kirazlı metrosu ile birlikte yarın açılması planlanıyordu ama resmiyette yayınlanmadığı için kolaylıkla değiştirilebildi, şu an için net bir tarih verilmesede kısa sürede açılacağını söyleyebiliriz.

Diğer detaylara gelir isek, daha önce tartışmıştık hatırlarsanız bu hatta Olimpiyat köy işletmesi nasıl olacak diye, ben istasyon ve ray konumlarını gösteren haritaları yorumlayarak bazı işletmeler olmaz demiştim ayrıca işletme içinde Olimpiyat Stadı kesimi sürekli mekik olacak demiştim bu konuda küçük bir değişiklik var.

Güney Sanayii - Olimpiyat Stadı normal günlerde mekik işletme olacak ama maç ya da etkinlik günlerinde Olimpiyat Stadı - Kirazlı işletmesi mümkün ve böylede planlanıyor. Fakat yine de bu tali hattın gelecek planı Olimpiyat Stadı - Atatürk Havalimanı (Ataköy). Yani eğer ömrümüz yeterde görürsek Başakşehir - Kirazlı (Bakırköy İDO) ve Olimpiyat Stadı - AHL (Ataköy) şeklinde iki hat işletilecek, yapı itibari ile Güney Sanayii istasyonu aracılığı ile de istenildiğinde Olimpiyat Stadı - Kirazlı (Bakırköy İDO) da işletilebilecek. Bu güzel bir haber, yani ben dallı budaklı metro sistemlerini sevmiyorum ama böyle bir mantalite gelişti İstanbul'da ve böylede gidecek gibi, ben yine de ikisinin ayrı hat olduğunu savunuyorum ama uzunca bir zaman sonra ortaya M3A ve M3B ve M3C şeklinde 3 hat çıkabilir, bunu o zaman tartışırız :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Eki Sal, 2012 19:46

Arkadaşlar unutmadan yazayım yine fuarda görüştüğüm arkadaşlardan aldığım küçük bilgiler arasında bu hattın ikinci etabı olan Güney Sanayii - AHL - Ataköy kesiminin projesinin bittiğini bilgisi vardı. Yanlız AHL bağlantısı nasıl olacak onu net olarak öğrenemedim, ilk zaman proje AHL ye kadardı, sonra Ataköy bağlantısı dile getirildi, bunun üzerine fikirlerini çeşitli yerlere yazanlar oldu, yok Yenibosna'dan geçip Ataköy'e gidecek falan filan gibi. Bu sebepten dolayı bende AHL üzerinden mi olacak yoksa ortaya başka bir görüş ve projemi çıktı diye öğrenmeye çalıştım ama net bilgi öğrenemedim. Şu an için bildiğim güzergah proje çalışması bitmiş, istasyon yerleri de aşağı yukarı belliydi ama o haritayı yayınladım mı bilmiyorum başlığa bir bakmam lazım :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Oca Pzr, 2013 02:18

Daha önceki mesajda belirttiğim Ataköy bağlantısı Ulaşım A.Ş. tarafından şekillendirilmiş ve bu hali ile hattın ikinci etabı diyebileceğimiz Güney Sanayii den sonraki kesim Atatürk Havalimanında değil Marmaray Ataköy istasyonunda sonlanıyor. Hattın ilk aktarma noktası Kabataş - Mahmutbey hattının ikinci etabı olan Mahmutbey - Halkalı kesimi ile Mehmet Akif istasyonunda daha sonra M1B hattının Kirazlı - Halkalı kesimi ile Mimar Sinan istasyonunda kesişiyor, bir sonraki kesişimde yine değişiklik var, daha önceki tüm projelerde Kuyumcukent te istasyonu bulunan İncirli-Beylikdüzü hattı daha güneyden Çobançeşme'den geçecek şekilde resmedilmiş ve bu iki hat burada kesişiyorlar, bir sonraki aktarma noktası Yenibosna burada M1A hattını dikine kesen hat direk Ataköy istasyonuna iniyor, yanlız bir de şu var halihazırda banliyö hattında Ataköy istasyonu yok, bu Marmaray çalışmaları çerçevesinde inşa edilecek, oradan bir de AHL bağlantısı dile getiriliyordu hatta proje çalışması da yapılıyor demiştik, belki de bu bağlantı nedeni ile hattın AHL de sonlanması yerine Ataköy'de bir transfer merkezi daha oluşturulması planlanmış olabilir.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 13 Oca Pzr, 2013 20:53

Esat ayrıntılı yazmışsın eline sağlık! Keşke bir de haritada çizim halinde görebilseydik.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Oca Pzr, 2013 21:17

kenanmar yazdı:Esat ayrıntılı yazmışsın eline sağlık! Keşke bir de haritada çizim halinde görebilseydik.
:) Sitem etmekte haklısın, niye eklememişsem buyrun

Resim

Yanlız yorumda bekliyorum bu ihale edilecek hatlarla ilgili falan :) sırf okumakla olmuyor arkadaşlar :D sitenin adını WİKİLAŞIMTÜRKİYE yapıcam zaten :D:D olur mu Başar efendi?

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön