kay-T.03:02 » Kayseray 2.Etap (Talas) İnşaat Süreci

cihan ert
Aylık Paso

Mesaj gönderen cihan ert » 10 Oca Sal, 2012 21:25

Esat yazdı:Resimler için çok teşekkürler, o noktalar istasyon yerlerimi? Eğer öyle ise kesin belirlenmiş noktalar mı?
evet o noktalar kesinleşmiş istasyon yerleridir.
kaynak:
http://www.kayseriulasim.com/kayseri_ra ... smasi.aspx

cihan ert
Aylık Paso

Mesaj gönderen cihan ert » 26 Nis Prş, 2012 20:31

Foto için tekrar teşekkürler, bu etapta ilerleme ile ilgili bir yüzde verebilirmisiniz, tahminen daha ne kadarlık iş vardır, İldem etabı için 2012 sonu planlanıyordu diye hatırlıyorum.
Talas hattı 2.etap İldem hattı ise 3. etap olarak planlandı
2012 sonu için talas hattında Erciyes üniversitesine kadar olan bölüm,İldem hattında ise Beyazşehir'e kadar olan bölümün bitirilmesi planlanıyor,yani iki hattın çalışmaları birlikte devam edecek.

Talas hattında deplase işleri devam ediyor (elk.-su-d.gaz-kanalizasyonun hattın dışına alınması) ama fiilen İldem hattı biraz daha önde gidiyor.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Nis Prş, 2012 20:48

Tamam, daha gerideki açıklamayıda okudum şimdi, orada da iki etabın birlikte ilerleyeceğini yazmışsınız zaten, Kayseri bu işlere hızlı girdi ama sanki bu uzatma etaplarında biraz yavaş gidiyor, ya da biz pek iyi takip edemediğimiz için süreç bize yavaş görünüyor bilemiyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Nis Prş, 2012 20:58

Bu alttaki çizim bu kesim olsa gerek
Resim

Bir de Kayseri'de Havalimanına raylı sistemin erişimi ile ilgili bir şeyler konuşuluyor mu, düşünce aşamasında olsa dahi böyle bir şey varmı?

Not: Resimlerinizi ben siteye yükledim, daha önceki 2 mesajda yer alanlar ilginç bir şekilde hemen silinmiş imageschak ten.

Barış Toprak
Abonman

Mesaj gönderen Barış Toprak » 22 Mar Cum, 2013 19:11

Erciyes üniversitesine doğru çalışma yapılmaya başlandı mı?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 May Çrş, 2013 23:44

Projenin 3. etabını kapsayan Üniversite-Talas güzergahının Köşk Mahallesi-Üniversite arası bölümünü oluşturan kısmında altyapı inşaatı ve ray döşeme işleri büyük ölçüde tamamlanırken şu günlerde raylı sistem ekipleri üniversite içerisinde hummalı bir çalışma yürütüyor.

Yapılan plana göre Erciyes Üniversitesi içindeki ray döşeme işlemleri 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış olacaktır.

Kayseri 2. ve 3. Etap Raylı Sistem İnşaatında Aralık 2013 tarihinde test sürüşlerine başlanılması hedeflenmektedir.
http://www.rayhaber.com/2013/kayseri-ra ... i-calisma/

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Ağu Prş, 2013 12:29

Bugün okuduğum bir haberde Üniversite yönündeki bağlantı için mevcut hatta makas ilave çalışmasının yapılacağı bu sebeple seferlerin bir süre kısa parkurda yapılacağı duyurulmuş.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada Erciyes Üniversitesi Hattı'nı Sivas Caddesi ile birleştirecek noktada makas çalışmaları yapılacağından raylı sistem seferleri bir süre Organize Sanayi Bölgesi-Alparslan arasında devam edecek. Bu süre zarfında Alparslan-Doğu Terminali arasında sefer yapılamayacağı bildirildi.

1 Eylül Pazar günü başlayacak çalışmalar süresince tramvayla yolculuk yapacak vatandaşlar, Alparslan durağından sonrası için alternatif ulaşım araçlarını kullanacaklar.
http://www.risalehaber.com/rayli-sistem ... 89542h.htm

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eki Çrş, 2013 20:34

2. etapta çalışmalar devam ediyor, bugün test sürüşlerine başlandığı haberini aldım, hayırlı olsun. Aşağıdaki resim elektromekanik çalışmalardan, alıntıdır.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Oca Cmt, 2014 15:51

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki İldem etabında yaptığı test sürüşünde Kayseri için yeni etaplarında müjdesini vermiş. Bahar aylarında Talas bağlantılı 2 hattın daha inşaatına başlanacağını söylüyor. Talas - Cemil Baba ve Talas - Anayurt hatlarının ardından Belsin - Terminal hattının inşaatına başlanacağını ifade etmiş. Güzel adımlar, güzergahlar konusunda bilgim yok ama Kayseri de güzel bir tramvay şebekesine sahip olur umarım.
Bundan sonrasında da diğer bölgelere ulaşım olacak. Bahar ile birlikte üç yeni hattın inşaatına başlıyoruz. Talas-Cemil Baba ve diğer ikinci hat Talas-Anayurt hattı yapımına başlanacak. Daha sonra belsin terminal hattı başlayacak. Üç hat bir yıl içinde tamamlanacak. Raylı sistemin uzunluğu 42 kilometreye ulaşacak. Yeni raylı sistem aracı alımı yapılacak. Daha önce 38 olan araç sayımızı 72'ye çıkartacağız. Kayseri'nin yolculuk yoğunluğu raylı sisteme alınacak. Bir iki sene küçük sorunlar olabilir ama bunlar çalışılacaktır."
http://www.stargundem.com/ajanslar/bask ... 55765.html

fcinar
Aylık Paso

Mesaj gönderen fcinar » 04 Oca Cmt, 2014 16:06

Raylı sistemin uzunluğu 42 kilometreye ulaşacak. Yeni raylı sistem aracı alımı yapılacak. Daha önce 38 olan araç sayımızı 72'ye çıkartacağız.
:shock:

42 kilometre.
38 olan araç sayısı 72'ye çıkacak !!!! :shock:

Biz Eskişehir'de neden balık istifi yolculuk ediyoruz şimdi daha iyi anlıyorum !

Mevcut 16 kmde 23 olan araç sayımız;

Hat uzunluğu 41 km'ye çıkacak. Araç Sayımız 33 :(
Bunların 2si depoda bekletilecek. Raylarda 31 tramvay !!! :cry:

Kayseri'nin günlük yolcu taşıma istatistikleri nasıl ki ???
Eskişehir'den fazla mı ???

Eskişehir'de günlük 100bini geçti.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Oca Cmt, 2014 16:11

Şu an kaç km acaba Kayseri de ki sistem, bakmadım başlıklara ama görünen o ki nerede ise 2 katına çıkacak hat uzunluğu için araç sayısı da 2 katına çıkartılıyor, mantıklı bir girişim, Eskişehir' in durumu ise biraz farklı yani onlarda muhtemelen bu hesabı yapmıştırlar ama ekonomik sebepler ile alım yapamamış olabilirler diye düşünüyorum.

fcinar
Aylık Paso

Mesaj gönderen fcinar » 04 Oca Cmt, 2014 16:33

Şu an kaç km acaba Kayseri de ki sistem, bakmadım başlıklara ama görünen o ki nerede ise 2 katına çıkacak hat uzunluğu için araç sayısı da 2 katına çıkartılıyor, mantıklı bir girişim, Eskişehir' in durumu ise biraz farklı yani onlarda muhtemelen bu hesabı yapmıştırlar ama ekonomik sebepler ile alım yapamamış olabilirler diye düşünüyorum.
Kayseri'nin mevcut hat uzunluğu bildiğim kadarıyla 17.5 km...
Araç Sayısı 38miş.(yeni öğrendim)

Bu arada; internette taradım 2013'ün Ekim Ayında Kayseray günlük 85bin yolcu taşıyor diye bir haber yapılmış.

Eskişehir'de mevcut hat uzunluğu 16 km,araç sayısı 23,günlük 100bin yolcu.
Bizim Bombardier'ler güzel,bakımlı,şehrin simgelerinden oldu ama maliyetinden dolayı EsBB böyle davranıyor gibime geliyor !!!
Kayseri'nin bu rakamlarını da görünce aklıma başka seçenek gelmiyor !

Kilitli

“Tramvay Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön