ist-L.07 » İstanbul' da Körüklü Otobüslere Elveda
-
İSMAİLÇELİK
- Sezonluk Yolcu
iŞTE asıl mesele burada.Yoksa Vatan Cad. gibi,Büyükdere Cad. gibi geniş yollarda körüklü ne diye mesele olsun ve üstelikte yüksek yolculuk talebinin olduğu yerde.Körüklülerin kullanımına gelirsek, İstanbul caddelerinde körüklülerin verimli kullanılamamasının sebebi durakların yanlış planlanması, durak giriş çıkışlarına araç park edilmesi, sokak köşe başlarına parklanma yapılması olabilir mi? Trafik akışında kavşaklarda dönüş yapılacak yerlerde araç durma noktalarının yanlış planlanması olabilir mi? Bence sorun kesinlikle bununla alakalı, bunu aslında çizerek ifade etmem lazım ama ancak hafta sonu kendi PC me bir kavuşayım da
Çift katlıya karşı değilim ama çok yaygın olamayacağını ve körüklünün yerini alamayacağını ifade ediyorum.
Mesela size 2 sahne yazayım.
1)Yer Beşiktaş İskele;30A ve 30M hat numaralı çoğu körüklü araçlar hepte doludur.Niye;çünkü yüskek yolculuk talebi olan yere işliyor size birşey diyeyim metro olsa bile bu hatlar olacak çünkü onlar aralarda istasyon yapmıyor/yapamıyorlar ve diğer İett hatlarından ve deniz yoluyla gelenler akınediyor Yıldız,Balmumcu,Maçka,Nişantaşı'na çıkmak için.
2)31 Kuyumcukent-Yenibosna-Yenikapı
Sabah saatleri 31 bütün Yenibosna'yı turlar Köyaltı mevki,Sanayi Cad.,Muhacir meskenleri,Değirmenbahçe Cad.,Beşyol,Fatih Cad. Kuleli durağına gelince inanılmaz boşalma yaşar çünkü buradan metrobüse,metroya ve diğer hatlara aktarma yapılır.
Akşam saatleride tam tersi.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Geçenlerde bununla ilgili bir haber vermiştik galiba, daha doğrusu satır arasından hatırlıyorum. Malum şu 2012 dalgasına toplu taşımayıda erişilebilir hale getirecekler ya (Neden bir tek İSTANBUL?) o yüzden hızlı bir alım yaptılar sanırım, rakamı şu anda hatırlamıyorum ama filodaki şu eskilerin tamamı yenilenecek diye biliyorum yani Ikarus ve MAN lara elveda olacak hakikatten (Yarabbi Şükür, dur benim oğlan gibi dua edeyim; bitte Gott, ich wünsche mir eine neue Busflotte, aber bitte mit Gelenkwagen, aminHakan yazdı:Yüklü miktarda körüklü Conecto geldi, ve trafik işlemleri için bekletiliyor. Ciddi bir otobüs yatırımı var bu sene, solo otobüs olarak da BMC'ler alındı...
Hakan gümrüktemi gördün otobüsleri yoksa İETT garajına gelmişler mi?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Şimdi çelişkili bir durum var, bu başlığa konu olan haberde körüklü otobüsler kademeli olarak kaldırılacak deniliyordu, ama İBB nin cuma günü hizmete alacağı otobüsler diyerek resmi sosyal medyasından duyurduğu araç körüklü?
Ben körüklüler kalksın demiyorum da, biraz karmaşa var sanki
https://twitter.com/istanbulbld/status/ ... to/1/large
Ben körüklüler kalksın demiyorum da, biraz karmaşa var sanki
https://twitter.com/istanbulbld/status/ ... to/1/large
-
kenanmar
- Serbest Geçiş