ist-TS.49 » Nasıl Giderim?

Ulaşım Yardım, Yolculuk Planlama, Nereden Nereye ve Nasıl Gidilir.
Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Eyl Pzr, 2010 14:08

ysnzdmr1 yazdı:halkalıdan cevizlibağa nasıl gidebilirim??
Halkalı caddesinden geçen 89 ya da 89İ otobüsü ile direkt olarak Cevizlibağ' a kadar gidebiliyorsunuz. 89İ biraz fazla dolaşıyor gibi 20 dk kadar daha uzun sürüyor onunla yolculuk.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Eki Cmt, 2010 21:33

Başlık, tekrar eden ve gereksiz mesajlardan arındırılmıştır. Çoğunluk ile kendi mesajlarımı sildim, cevap veren bazı arkadaşların mesajlarını birleştirdim, soru soranlardan da bazı kişilerin mesajlarını birleştirmek durumunda kaldım, ayrıca sadece teşekkür içeren mesajların tamamını da sildim. Bu şekilde başlıktan faydalanan kişilerin aradıklarına daha hızlı ulaşacaklarını düşünüyorum. Ayrıca başlık içerisinde yer alan bazı sorular alttaki başlıklar ile ilgili oldukları için taşındılar, lütfen aşağıdaki konular ile ilgili sorularınızı o başlıklarda sorun.

Atatürk Havalimanına Erişim
Sabiha Gökçen Havalimanına Erişim
Esenler Otogarına Erişim

Saygılarımla,

Esat

ksrt

Mesaj gönderen ksrt » 04 Eki Pzt, 2010 23:05

ARKADAŞLAR BU SİTEYE İLKE KEZ GİRİYORUM .ÇOK ACİL [b]BEYLİKDÜZÜN DEN ETİLER AKMERKEZE NASIL GİDERİM [/b]CEVAP YAZARMISINIZ SABAH ÇOK ERKEN BİR SAATTE ORADA OLMAM LAZIM TÜM GECE CEVABINIZI BEKLEYEBİLİRİM LÜTFEN ÇOK ACİL İSTANBULU HİÇ BİLMİYORUM :(

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Eki Pzt, 2010 23:15

Beylikdüzü E-5 üzerinden tarif ediyorum. Buradan Yenibosna yönüne giden herhangi bir otobüse binin, Avcılar' da inin. Buradan Zincirlikuyu Metrobüsüne binin ve Mecidiyeköy durağında inin. Burada otobüs şoförlerine sorabilirsiniz ama orada Zincirlikuyu istikametindeki duraktan geçen 59UÇ, 59C, 59H, 59K ve 59N otobüslerinin hepsi 8 durak sonra Akmerkez durağında oluyorlar. Hatların saatleri ve detayları için aşağıdaki adresi inceleyebilirsiniz.

http://www.iett.gov.tr

ksrt

Mesaj gönderen ksrt » 04 Eki Pzt, 2010 23:22

esat bey çok teşekkür ediyorum harfiyen uyucam .peki ne kadar sürer yol 8,30 da en geç akmerkezde olmam lazım

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Eki Pzt, 2010 23:28

Bu verdiğim güzergah İETT sorgusunda çıkmıyor, zaten halen de Beylikdüzü E5 - Akmerkez sorgusunu açamadı İETT sitesi :)

Araç bekleme ve aktarma sürelerini bilemiyorum ama Beylikdüzü E5 ten otobüslerin Avcılar' a varması çok fazla sürmüyor, ama sabah saatlerinde de trafik o yönde olduğu için nasıl olur bilmiyorum, ben minimum 15-20 dk. derim.

Beylikdüzü - Avcılar : 20dk.
Avcılar - Mecidiyeköy : 48dk. (İETT site verisi)
Mecidiyeköy - Akmerkez : 25dk. (İETT tüm hatlara 8 durak diyor ama süreleri 15 ile 27 dk. arasında değişiyor ben ortalama verdim)

Toplam yolculuk süreniz aktarma ve araç beklemeler hariç 90 dk. nın üzerinde görünüyor, yolculuğunuzu buna göre planlayın derim, ayrıca verdiğim linkte hemen anasayfada yer alan hat sorgulama menüsünden verdiğim hat numaralarını sorgulayarak sefer saatlerini görebilir buna göre bir planlama yapabilirsiniz, iyi yolculuklar.

Hüseyin21

Mesaj gönderen Hüseyin21 » 27 Eki Çrş, 2010 16:25

Beşiktaştan, Gazi Anadolu Lisesine(halkalı - küçük çekmece) nasıl giderim ? Şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Eki Çrş, 2010 18:22

Hüseyin21 yazdı:Beşiktaştan, Gazi Anadolu Lisesine(halkalı - küçük çekmece) nasıl giderim ? Şimdiden teşekkürler.
http://www.gazianadolulisesi.k12.tr/ulasim.asp

Okulun tam önünde bir durak görünmüyor, en yakın durak 100-200 m. kadar var herhalde, İETT sitesinde ise tam önünde bir durak görünüyor, durağın adı Halkalı Kültür Merkezi, buna göre baktım ama İETT sitesi sonuç vermedi, okulun sitesindeki hatlara uyun derim,

1. Seçenek Beşiktaş' tan Taksim' e ulaşın buradan 89T Atakent Mahallesi otobüsüne binin, yaklaşık yolculuk süresi 60 dk.

2. Seçenek Beşiktaş' tan Mecidiyeköy' e ulaşın buradan E-59 Atakent Mahallesi otobüsüne binin, (ekspres diyor, sanırım çevre yolundan gidiyor) yaklaşık yolculuk süresi 50 dk.

3. Seçenek Beşiktaş' tan Aksaray' a geçin 89 Atakent Mahallesi otobüsüne binin, yaklaşık yolculuk süresi 80 dk.

Halkalı Kültür Merkezi durağında ineceksiniz,

Not: şimdi İETT den yolculuk sürelerine baktım, onlarıda ekledim. Beşiktaş' tan Mecidiyeköy' e mi Taksim' e mi daha hızlı varırsınız bilmiyorum, fakat Aksaray seçeneği bayağı uzun görünüyor.

Bagis Esmek
Aylık Paso

Paris - Ankara / Ankara-Sorgun otobusle

Mesaj gönderen Bagis Esmek » 05 Kas Cum, 2010 13:53

Merhaba arkadaslar,

Bu kis Paristen Ankaraya gidecegim ordanda memleketime, yani Yozgat'in Sorgun ilçesine gidecegim.

Sorum su : uçagim (Lufthansa) gece saat 23-15 te Esenboga havalimanina iniyor, havalimanindan nasil Otogara gidecegim vede o saatte yani gece 1-2 civari, ASTI de, Yozgattan geçen dogu otobusleri bulabilirmiyim ???

CEvaplariniz için simdiden tesekkurler.

Saygilarimla.

Bagis Esmek

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Kas Cum, 2010 14:14

Bağış hocam siteye bir uğradın onda da çalışmadığımız yerden soru sordun :) bakayım senin için bir iki araştırdım

http://www.esenbogaairport.com/2.php

Bu sitede Havalimanı ile Otogar arasında otobüs seferleri olduğunu yazıyor,
AŞTİ (OTOGAR)
Otogar Kalkış Noktası: Yolcu geliş salonu önü.

Sefer Saatleri:

Havalimanından: Sefer saatleri havalimanına iniş yapan uçak saatlerine göre gerçekleştiriliyor.

AŞTİ'den: Servis saatleri 03:00 - 21:00 arası her yarım saatte bir,
21:00 - 03:00 arası uçak kalkış saatlerine göre günlük ayarlanıyor.

Güzergâh:
Esenboğa Havalimanı, Çubuk, Pursaklar, Hasköy, Etlik, DHMİ Genel Müdürlüğü, Başkent Öğretmen Evi, AŞTİ.

Not: Havalimanına gidişte, araçlar genellikle Havaş Şehir Terminali'ne uğrayarak seferine devam ediyorlar.

Yolcu İndirme Noktaları:
Servisler şehir merkezine gidişte Çubuk Kavşağı, Pursaklar, Hasköy, Aydınlıkevler, Keçiören Köprüsü, Etlik kavşağı, DHMİ Genel Müdürlüğü, Başkent Öğretmen Evi'nde yolcu indiriliyor.

Yolculuk süresi: Yaklaşık 60 dakikadır.

Not: Gece 00:00 ile 06:00 saatleri arasında bilet fiyatları %25 zamlı tarife uygulanıyor.
Bu bilginin kaynağıda HAVAŞ imiş :
http://www.havas.net/otobus-ve-otopark/ankara/

Bunun dışında bir de belediyenin 442/HAVAALANI-AŞTİ-KIZILAY otobüs hattı var Havaalanı ile AŞTİ arasında çalışan fakat gece çalışmıyor, gördüğüm kadarı ile

http://web.ego.gov.tr/parts/egoharekets ... 15ET%u0130

Bence bu konuda HAVAŞ irtibat bilgilerinden oraya bir sorsan çünkü Havalimanından kalkış saatleri uçaklara göre ayarlanıyor demiş ama bahsettiğimiz yer Ankara Havalimanı 2 uçak inmiyorki nasıl ayarlıyorlar ben anlayamadım açıkçası, yolculukta 1 saat sürüyormuş Havalimanından Otogar a, iyi süre vallaha.

Gerçi sen biliyorsundur belki ama Yozgat' a Ankara' dan gece kalkan otobüs yok benim gördüğüm kadarı ile, sanırım zaten o yüzden doğu otobüslerini soruyorsun. Bu konuda maalesef yardımcı olamadım, belki Ankara' da oturan ya da AŞTİ deki durumu bilen birileri bakarsa bir şeyler çıkar, en kötü ihtimal bunun içinde AŞTİ ye sor diyeceğim ama Yozgat' tan geçen doğu firmalarını bilip onlara sormak gerekir herhalde.

http://www.asti.com.tr/

Bagis Esmek
Aylık Paso

Mesaj gönderen Bagis Esmek » 05 Kas Cum, 2010 16:11

Esat bey, Allah razi olsun,
:D

Sende olmasan halimiz meçhul.

Astiyi arayim cevabi biraz sonra.

Bagis Esmek

Bagis Esmek
Aylık Paso

Mesaj gönderen Bagis Esmek » 05 Kas Cum, 2010 16:48

Esat Bey,

Ankara otogarindaki ERZURUM, SIVAS, ERZINCAN sirketlerini aradim, benim dedigim, yani gece 2-3-4 gibi , Yozgattan geçen hiçbir arabalari yokmus.

Ankarada oturan arkadaslar var onlara bir sorayim belki baska sirketler vardir.

HAVAS içinde, Otobusler aslinda, yolcu çikis kapisinin onunde bekliyor vede bir kaç uçaktan inen yolcular toplayip goturuyor.
Yani senin dedigin gibi, saatte 2 uçak inmiyoki.

Yardimin için tesekkurler.

Not : Herhalde geceyi ASTIde geçirecegim Allah yardimcim olsun :)

“Nasıl Gidilir?” sayfasına dön