ist-M.03:01 » M1 Aksaray-Yenikapı Güney Uzatması İnşaat
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Önceden yoktu, malum oradaki raylar da zaten yapılan çalışma esnasında söküldüler. Dolayısı ile kot farkı ya da açı farkı neyse artık o giderildikten sonra yeniden araç parklanması için ray döşendimi bilmiyorum, ama döşendi ise dahi orada makas olduğunu sanmıyorum zaten Aksaray istasyon girişinde makas bölgesi var yani araçlar orada manevra yapabiliyor. Ama bir araştıracağım o eski ray durumunu, çünkü geceleme için kullanılıyordu orası.
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
-
Mehmet Kasım
- Seyyah
şöyle olabilirmi? esat o aç-kapa tünelin en kuzey ucundan en güneydeki komşusu marmaray duvarı 200 m geliyor. m1 peron boyu neydi? sen söylemiştin ama yaşlandık. hafıza unutuyor.Esat yazdı:Güzel gelişme bakalım bitiş noktası neresi olacak, daha önce bir çizim yapmıştım bununla ilgili, bakalım tutturabilecekmiyim?

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Marmaray duvarına dayanmaz Mehmet, her halukarda bir gün M2 uzayacak gibi. Daha önceki projeler hep o şekilde idi, dolayısıyla M2 M1 in önünden geçerek devam edecek.
Benim hatırladığım kadarı ile M1 peron boyu 110m. (115 de olabilir ama daha uzun değil) dolayısı ile orada 90 metre kadar bir boşluk kalıyor ki bu da M2 nin geçişi için çok rahat bir mesafe bir M2 daha geçer o aradan
Ben peron başının senin dün yüklediğin resimdeki tünel ağzından 20 metre kadar aşağıda olacağını düşünüyorum, şimdi bu istasyonun giriş yerlerini bilmiyoruz ama o açılmış olan kısımda bir giriş olabilir, o zamanda mezanin ve merdiven mesafesi ile bir 20m. kadar içeri girer sonra peron başlar, yaklaşık 130m. si gidiyor o zaman, güney kısımda öyle bir çıkış olmaz sanırım, içeriden M2 ye ve Marmaray a bağlantılar var, muhtemelen güney çıkış oradaki daire tavanlı yapıya verilecektir diye düşünüyorum.
Benim hatırladığım kadarı ile M1 peron boyu 110m. (115 de olabilir ama daha uzun değil) dolayısı ile orada 90 metre kadar bir boşluk kalıyor ki bu da M2 nin geçişi için çok rahat bir mesafe bir M2 daha geçer o aradan
Ben peron başının senin dün yüklediğin resimdeki tünel ağzından 20 metre kadar aşağıda olacağını düşünüyorum, şimdi bu istasyonun giriş yerlerini bilmiyoruz ama o açılmış olan kısımda bir giriş olabilir, o zamanda mezanin ve merdiven mesafesi ile bir 20m. kadar içeri girer sonra peron başlar, yaklaşık 130m. si gidiyor o zaman, güney kısımda öyle bir çıkış olmaz sanırım, içeriden M2 ye ve Marmaray a bağlantılar var, muhtemelen güney çıkış oradaki daire tavanlı yapıya verilecektir diye düşünüyorum.