Arkadaşlar ben bir toparlayayım müsadenizle.
Mehmet öncelikle RMK ile Teknoloji Müzesi aynı şeyi kast etmedim, Teknoloji Müzesinin adı sanırım Santral İstanbul diye geçiyor Alibeyköy deki eski elektrik santrali içine yapılan müze, hani senin şu iki tramvayı etrafından geçirdiği yer
Karaköy - Sütlüce arasına gelince orada tramvay mümkün değil, Askeri tesisler tersaneler buraların önünden geçilemez, yine Kasımpaşa' nın içine girdikten sonra Askeri Hastanenin altından geçmek te ne kadar mümkün? Belki bir tünel ile ama değmeyeceğini düşünüyorum buradan sonrada RMK ya kadar çok dar bir yol ve bir sürü eski bina sorunu söz konusu. Dolayısı ile baş noktalardan birisi RMK olmalı buradan Karaköy' e doğru tramvay geçemez.
Köprü ile ilgili olarak hem metro hem tramvay geçecek bir köprü gerçekten çok ilginç bir fikir, evet bende senin önerilerinden şekillendirdiğim o metro hatlarından Sütlüce ile Eyüp arasında bir geçiş öngörmüştüm oradan bir metro geçebilir, Başar oralar metroluk değil demişsin, ama katılmıyorum bence oraya metro gitmelidir hemde Haliç' in ortasında bile olabilir çünkü her iki yanında da insanların gideceği pek çok yer var.
Eski Galata Köprüsü harap durumda ondan ümidi kesin ve o zaten Balat ta yatıyor. Eğer böyle bir yapı kurulacak olsa oraya yeni bir köprü kesinlikle gerekli, ama yine silüet bilmemne derler

Haliç' in altından geçmesi işine de pek sıcak bakamıyorum, olmaz bir şey değildir ama kabul görür mü?