Bayağı bir süredir üzerinde her yerde tartışılan bir konu var. Marmaray sistemi iki raylımı kalacak, üç raylımı olacak? Üç ray yeter mi? Genel olarak kanaatkarlık milletimizin karakterine embedded olduğu için 3 bize yeter, hem Allahın hakkıda 3 tür, fazlası haramdır diyerek ses çıkartmıyoruz, ama herhalde ben gavur suyundan içtiğimden olsa gerek 3 bana yetmiyor.
İşin şaka tarafı bir yana, neden 3' ten fazla olmalı, neden tüp yetmez sorularına resimli cevaplar verebilmek için bugün kısa bir yolculuk yaptım, aşağıda resimlerini vereceğim yer Philadelphia Brücke ve buradaki Schnellbahn yani bizdeki versiyonu ile Banliyö istasyonu. Burası bir ara istasyon ama hem banliyölerin, hem bölgesel trenlerin hemde hızlı trenlerin geçiş noktasında, bakalım görelim elin gavuru burayı bilmem kaç sene öncesinden bu şekilde tasarlamış.

3 peron ve peron yanında 7 yol var,

Gün içerisinde en aktif kullanılan iki peron ve iki yol, buradan sadece banliyö trenleri işliyor, yük trenleri ve diğer trenler en dıştaki yolları kullanarak geçiş yapıyorlar ya da gideceği yöne göre daha içten makaslar ile.

Hütteldorf istikametine çıkış yapan bir banliyö treni.

Burasıda istasyonun yaklaşım yolları, hali hazırda 7 yol var, sol tarafta yeni betonlu görünen yer meşhur
Lainzer Tüneli için yapılan yeni bağlantı, işte o zaman burası coşacak. Başar bir ara Lainzer Tunnel linkine bakıp bize kısaca özetlersen sevinirim, büyük iş.

Bunlarda yeni banliyö trenleri ya da bölgeseller bilmiyorum

, içindeki tuvaleti evinize yaptırmaya kalksanız en az 3-5 bin € tutar eminim. Ama fazla uzun sürmez rezil eder bu herifler. Bir ara içini çekicem bu trenlerin.

Bu da perondan çıkmış giden başka bir banliyö treni.
Yani neden kafamızda bir takım soru işaretleri var ise, işte bu sebepten en azından Yenikapı ya da Kazlıçeşme bu şekilde planlanmalıydı, Halkalı ya da daha dışarıda bir yerler değil, ne yani tren ile gelen insanları otobüsler ile mi taşıyacağız. Bu arada bu resim çektiğim yerde bu istasyonu dağıtmaya yarayan bir metro istasyonu, bir tramvay hattı, bir Stadtbahn (tramvay gibi ama uzağa gidiyor) ve en az 2 otobüs hattı var. Bizde ne var? As Döper!! Blöf be blöf.