Kredi bulma yönteminde devlet desteği olsun, hadi olsun buna karşı çıkmayacağım ama garanti araç verilmesinde yüksek rakamlar taahhüt edilmesi bir hataydı bence, hatırlarsan 3. köprü başlığında bunu belirtmiştim bu köprünün şu aşamada ekonomiye getirisi olmadığı gibi götürüsü olacak demiştim, nakliye ücretlerine yansır diye nitekim bir kaç ay sonra gazetelerde bu dediğim çıktı, aynı şekilde İstanbuldan otobüs ile çıkmak zaten zulümdü üzerine 1 saat daha eklendi

ne o 3. köprü kullandırılacak. Ben şehirlerin bu tip trafik düzenlemelerin karşı değilim fakat 3.köprü bu anlamda ekonomiye fayda getirmiyor. İlerleyen zamanda faydası olacaktır, otoyol bağlantıları tamamlandığında istanbulu transit geçecek nakliye araçları sayesinde, ki bununda yanlışlığını dile getirdiğimi hatırlıyorum, burada o taşımacılık bile demiryoluna kaydırılarak o köprü demiryolu ile geçilmelidir.
Avrasya tüneli içinde hatırlarsanız aşağı yukarı hem fikirdik, büyük proje, faydası tartışılmaz ama kentin kuzeyinden de kimse kolay kolay aşağı inip, trafiği tepip bir de yüksek ücret ödeyip oradan geçmez.
Yani bu aşamada bu yapılan işlerin zarar etmesi kaçınılmazdı zaten, diğer türlü de devlet garantisi olmasa kimse bu işlere girmezdi. Bakalım önümüzdeki günler bu YİD modelinde neler getirecek, devlet garantisi olmasın demiyorum ama bari makul olsun, geçmediğim köprünün parasını ben zaten vergimle ödüyorum kardeşim, neden bana ek yük getiriyorsun diye de bir vatandaş olarak soruyorum. Aynısı metro inşaatları için de geçerli, yolcu garantisi vermezseniz kimse gelip metro yapayım demez, ki ben yine de diyeceklerine inanmıyorum ya dünyanın neresinde metro yapıp setup maliyeti işletme geliri ile çıkartılmış? Mümkün değil yahu.